Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα
Εξέλιξη

2 Γλώσσες Προγραμματισμού
Γλώσσα μηχανής Γλώσσα Συμβολική (Assemply)

3 Γλώσσες Υψηλού Επιπέδου

4 Εργαλεία προγραμματισμού

5

6 Σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα

7 Εκπαιδευτικά προγραμματιστικά περιβάλλοντα

8 Δημοφιλή Λειτουργικά Συστήματα για φορητές συσκευές

9 Δημιουργία Εφαρμογών για Φορητές συσκευές
JAVA, επαγγελματικά προγραμματιστικά περιβάλλοντα Ερασιτέχνες: AppInventor για Anroid Εφαρμογές παιχνίδια, ψυχαγωγίας, κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνίας, εκπαιδευτικές, ενημέρωσης, ηλεκτρονικού εμπορίου κ.ά. AppStore, GooglePlay, PhoneStore

10 To εκπαιδευτικό περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών App Inventor
Δημιουργήθηκε από Google και συντηρείται από MIT. Εφαρμογές για Android (Google, Linux) Ομοιότητα με scratch: εντολές σε μορφή πλακιδίων. Δύο μέρη: Σχεδιαστή (Designer) – Συντάκτη πλακιδίων (Blocks editor)

11 App Inventor Designer Σχεδιάσουμε την εμφάνιση της εφαρμογής μας επιλέγοντας τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία και ορίζοντας ιδιότητες γι’ αυτά.

12 App Inventor Designer Palette (συλλογή συστατικών): περιέχει όλα τα στοιχεία, χωρισμένα σε κατηγορίες (User Interface, Layout, Media κ.ά.) που μπορούμε να εισάγουμε στην εφαρμογή μας με απλό σύρσιμο. Viewer (οθόνη συσκευής): εδώ τοποθετούμε στη θέση που θέλουμε τα συστατικά στοιχεία. Components (επιλεγμένα συστατικά): μια δενδροειδής δομή των στοιχείων που έχουμε επιλέξει. Properties (ιδιότητες): το πλαίσιο παραμετροποίησης του κάθε συστατικού (π.χ. χρώμα, μέγεθος, συμπεριφορά).

13 App Inventor Blocks Editor
ο χρήστης συνδυάζει οπτικά τα πλακίδια του προγράμματος, για να ορίσει τη συμπεριφορά των μερών της εφαρμογής (μοιάζει με τη συναρμολόγηση ενός πάζλ).

14 App Inventor Blocks Editor
Ο προγραμματισμός γίνεται στο πλαίσιο Viewer, αφού σύρουμε από το πλαίσιο Blocks τα κατάλληλα πλακίδια και τα συνδυάζουμε, για να ορίσουμε τις συμπεριφορές και τις συσχετίσεις της εφαρμογής μας. Τα πλακίδια είναι χρωματιστά και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα ενσωματωμένα (Built-in), που ορίζουν γενικές συμπεριφορές, και τα σχετικά με συγκεκριμένα συστατικά της εφαρμογής που ορίζουν συμπεριφορές γι’ αυτά.

15 Εκτέλεση Εφαρμογής Εξομοιωτής (Emulator )
Σύνδεση με το κινητό μας μέσω Wifi ή USB αφού έχουμε κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Δημιουργία αρχείου apk για μόνιμη εγκατάσταση σε κινητό. Προβολή – πώληση της εφαρμογής στο GooglePlay.


Κατέβασμα ppt "Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google