Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποιά η καλύτερη προσέγγιση για την επιβολή πειθαρχίας στα παιδιά;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποιά η καλύτερη προσέγγιση για την επιβολή πειθαρχίας στα παιδιά;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποιά η καλύτερη προσέγγιση για την επιβολή πειθαρχίας στα παιδιά;

2 Για όλα τα παιδιά του κόσμου, ο διαλεκτικός τρόπος ανατροφής έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι γονείς πρέπει να είναι σταθεροί και συνεπείς, παρέχοντας σαφείς οδηγίες για επιθυμητές μορφές συμπεριφοράς. Οι διαλεκτικοί γονείς ορίζουν τους κανόνες, αλλά, επίσης, εξηγούν στο παιδί, γιατί οι κανόνες αυτοί έχουν νόημα, χρησιμοποιώντας λόγο που αντιλαμβάνεται το παιδί. Προσαρμόστε την επιβολή της πειθαρχίας στα χαρακτηριστικά του παιδιού και της κατάστασης. Να έχετε πάντα κατά νου τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της προσωπικότητας του παιδιού και να προσαρμόζετε την επιβολή της πειθαρχίας σε αυτά. Η θεωρία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των γνωστικών θεωριών μάθησης (cognitive psychology)

3 Το ξύλο δεν αποτελεί ποτέ κατάλληλη μορφή πειθαρχίας
Το ξύλο δεν αποτελεί ποτέ κατάλληλη μορφή πειθαρχίας. Το ξύλο αποτελεί αφενός μια λιγότερο αποτελεσματική τεχνική καταστολής της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς και αφετέρου προκαλεί επιπλέον ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως επιθετική συμπεριφορά. Ως τιμωρία, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της προσωρινής διακοπής κατά την οποία το παιδί απομακρύνεται απο το χώρο της «παράβασης» και για ένα χρονικό διάστημα , δεν του επιτρέπεται να κάνει πράγματα που απολαμβάνει. Η θεωρία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των γνωστικών θεωριών μάθησης (cognitive psychology)

4 Καθορίστε ένα πρόγραμμα ενεργειών, π. χ
Καθορίστε ένα πρόγραμμα ενεργειών, π.χ. Μια σειρά ρουτινών για το μπάνιο ή τον ύπνο, ώστε να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Χαρακτηριστικά, η ώρα του ύπνου μπορεί να μετατραπεί σε σύγκρουση ανάμεσα στο παιδί που ανθίσταται και στο γονέα που επιμένει. Οι γονικές στρατηγικές που οδηγούν στη συμμόρφωση και καθιστούν τη διαδικασία ευχάριστη για το παιδί – όπως το να διαβάσετε ένα παραμύθι- μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες σύγκρουσης. Η θεωρία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των γνωστικών θεωριών μάθησης (cognitive psychology)


Κατέβασμα ppt "Ποιά η καλύτερη προσέγγιση για την επιβολή πειθαρχίας στα παιδιά;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google