Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι ανασκαφές της Τροίας από την εποχή του Ερρίκου Σλήμαν μέχρι και τα νεότερα χρόνια
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μέλη ομάδας: Γιώργος Λεπίδας, Νικόλας Μπόθος-Βουτεράκος, Μάξιμος Νινιός-Πέππας Μάθημα: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία (Ιλιάδα) Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ελ. Γκόνου Τμήμα: Β΄2 Σχολικό Έτος:

2 Ερρίκος Σλήμαν Ο Ερρίκος Σλήμαν ( 6 Ιανουαρίου 1822 (Νοϋμπούκοφ του Μεκλεμβούργου Σβερίν) - 26 Δεκεμβρίου 1890 (Νάπολη)) έγινε γνωστός για τις ανασκαφές του στην αρχαία Τροία και στις Μυκήνες. Οι ανακαλύψεις του βοήθησαν να καθιερωθεί ένα ιστορικό υπόβαθρο για τις ιστορίες και τους μύθους που τραγούδησαν ο Όμηρος και ο Βιργίλιος.

3 Οι ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν
Οι ανασκαφές στην Τροίας άρχισαν το Παρ' όλες τις ενδείξεις αρχαιολογικών ευρημάτων στο Μπουρνάμπασι, που θεωρείτο εκείνη την εποχή πιθανός τόπος της Τροίας, ο Σλήμαν καθοδηγούμενος από τις ομηρικές αναφορές και το ένστικτό του στράφηκε στον λόφο του Χισαρλίκ.

4 Οι ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν (2)
Σε συμφωνία με τον Φρανκ Κάλβερτ (Άγγλο ιδιοκτήτη της ανατολικής πλευράς του λόφου), ο οποίος μάλιστα δεν ζήτησε αντάλλαγμα, ο Σλήμαν ξεκίνησε αμέσως τις ανασκαφές. Το αποτέλεσμα αυτών των ανασκαφών ήταν η εύρεση ενός ανακτόρου αλλά όχι τα ευρήματα που αναζητούσε. Με αντάλλαγμα τις πέτρες που ξέθαβε από τις ανασκαφές, οι Τούρκοι ιδιοκτήτες της δυτικής πλευράς του λόφου τού επέτρεψαν να συνεχίσει τις ανασκαφές στην ιδιοκτησία τους.

5 Τα ευρήματα των ανασκαφών του Ερρίκου Σλήμαν
Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν στις 30 Μαΐου 1873. Τότε ο Σλήμαν έκανε τη μεγάλη του ανακάλυψη: ανάμεσα στα ευρήματα του χώρου που ανέσκαψαν προσωπικά ο ίδιος και η Σοφία (η γυναίκα του) υπήρχαν μια ορειχάλκινη ασπίδα, μια χύτρα, ένα αργυρό αγγείο, ένα ορειχάλκινο αγγείο, ένα χρυσό, δύο χρυσά κύπελλα, ένα μικρό κύπελλο από ήλεκτρο, δύο χρυσά διαδήματα, 56 χρυσά σκουλαρίκια και χρυσά δαχτυλίδια και κουμπιά. Ο θησαυρός απεκρύβη και διασκορπίστηκε σε όλη την Ελλάδα.

6 Τα ευρήματα της ανασκαφής του Ερρίκου Σλήμαν(2)
Τον Αύγουστο του 1876 ο Σλήμαν με στόχο την εύρεση των Μυκηνών ξεκίνησε τις ανασκαφές του κοντά στην Πύλη των Λεόντων και σύντομα έφθασε στα ταφικά συμπλέγματα και στην ανασκαφή του Ταφικού Περιβόλου Α΄. Εξαιτίας της αφθονίας των χρυσών τέχνεργων που ανακάλυψε, θεώρησε πως είχε βρει τα σώματα του Αγαμέμνονα, της Κασσάνδρας, της Κλυταιμνήστρας και του Αίγισθου.

7 Φωτογραφίες

8 Φωτογραφίες (2)

9 Οι ανασκαφές του Γουλιέλμου Ντέρπφελντ και του Καρόλου Μπλέγκεν
Οι ανασκαφές του Γουλιέλμου Ντέρπφελντ και του Καρόλου Μπλέγκεν   Μετά τον Σλήμαν οι ανασκαφές συνεχίστηκαν από τον Γουλιέλμο Ντέρπφελντ ( ) και αργότερα από τον Κάρολο Μπλέγκεν ( ). Αυτές οι ανασκαφές έχουν δείξει ότι υπήρξαν τουλάχιστον εννέα πόλεις κτισμένες η μία πάνω στην άλλη σε αυτή την τοποθεσία.

10 Οι ανασκαφές του Κόρφμαν
Το 1988 ξανάρχισε η ανασκαφή από μία ομάδα του Πανεπιστημίου Τύμπινγκεν και του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μάνφρεντ-Κόρφμαν . Τον Αύγουστο του 2003 μία βαθειά τάφρος εντοπίστηκε ανάμεσα στα ερείπια της πόλης. Υπολείμματα που βρέθηκαν στην τάφρο χρονολογήθηκαν στα χρόνια της Ομηρικής Τροίας. Πιθανή απόδειξη μάχης βρέθηκε επίσης με τη μορφή κεφαλών βελών που βρέθηκαν στα στρώματα που χρονολογούνται στον πρώιμο 12ο αιώνα π.Χ.

11 Φωτογραφίες Τα τείχη της Τροίας σήμερα.

12 Φωτογραφίες (2)

13 Πηγές el.wikipedia.org/Ερρικος-Σλήμαν el.wikipedia.org/Τροια

14 !ΤΕΛΟΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google