Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΦΑΤΟΥΡΟΥ, ΠΕ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΟΜΑΤΑΡΗΣ, ΠΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, ΠΕ08

2 Ο W. SHAKESPEARE έζησε πριν από περίπου:
Περίληψη του πολιτιστικού προγράμματος “ROMEO & JULIET” Βιογραφική και Ιστορική προσέγγιση. Γνωριμία με τα μέρη στα οποία διαδραματίζονται τα έργα του Σαίξπηρ. Έρευνα με ερωτηματολόγιο για να δουν τι οι ίδιοι και οι συμμαθητές τους γνωρίζουν για το θέμα. Δημιουργία γραφημάτων με τα αποτελέσματα. Επικοινωνία με την ΑΕΠΙ για απόκτηση άδειας προβολής κινηματογραφικών ταινιών στους μαθητές στο σχολικό χώρο. Δημιουργία αφισών προβολής. Μελέτη ενός έργου του σε απλοποιημένη Αγγλική γλώσσα και άλλων στην Ελληνική. Παρακολούθηση: α) 9 κινηματογραφικών ταινιών με έργα του και β) 2 Θεατρικών παραστάσεων. Προβληματισμός για τα διάφορα κοινωνικά θέματα που θίγονται. Συζήτηση, κριτική. Αναζήτηση: α) μουσικοσυνθετών της εποχής του Σαίξπηρ και μεταγενέστερων που έγραψαν μελωδίες για τα έργα του, β) ζωγράφων που απέδωσαν σκηνές από αυτά. ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ» 9 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ! Ο W. SHAKESPEARE γεννήθηκε στο / στη: Stratford-upon-Avon 43% Verona 39% New York 18% Ο W. SHAKESPEARE έζησε πριν από περίπου:

3 Περιβάλλον και υγεία. Αναφορά στην αντιμετώπιση του νέφους του Λονδίνου και των πλημμυρών στον ποταμό Τάμεση. Ευαισθητοποίηση για λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο ποδήλατο και μέσα μαζικής μεταφοράς, με τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης. Γνωριμία με αντιπροσωπευτικά Αγγλικά μουσικά συγκροτήματα. Ενημέρωση για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2012 και το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Δημιουργία συλλεκτικού ημερολογίου 2011 με ζωγραφικές δημιουργίες των παιδιών, αντιπροσωπευτικές για κάθε μήνα, και αποφθέγματα από τα έργα του Σαίξπηρ. Ελεύθερη δημιουργική έκφραση κάθε παιδιού, με πηγή έμπνευσης τα έργα του Σαίξπηρ.

4 Συμμετοχή σε on line παιχνίδι του BBC για το Σαίξπηρ και τα έργα του.
Well done girls ! Δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού, στην Αγγλική γλώσσα, για ψυχαγωγία αλλά και εμπέδωση των όσων ανακαλύψαμε στην πορεία. Συμμετοχή σε on line παιχνίδι του BBC για το Σαίξπηρ και τα έργα του. Well done boys ! Οργάνωση Χριστουγεννιάτικης αγοράς με έκθεση βιβλίου και έργα των παιδιών για οικονομική ενίσχυση της 7ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αγγλία. Ανάληψη πρωτοβουλιών !

5 Συγγραφή άρθρου και δημοσίευση στην εφημερίδα «Η Ένωση».
Αποφασίσαμε την αναζήτηση χορηγών και βρήκαμε εννέα. Με τις χορηγίες και τα έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι το κόστος της εκδρομής μειώθηκε κατά €. Επικοινωνία με: α) το Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο και β) τον Αρχιμανδρίτη της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Β. Λονδίνου κ. Σεραφείμ Παπαθανασίου. 7ήμερη εκδρομή στην Αγγλία. Επίσκεψη στην Οξφόρδη, το Stratford-upon-Avon και το Λονδίνο. Παρακολούθηση της μουσικής παράστασης «Το φάντασμα της Όπερας». Συγγραφή άρθρου και δημοσίευση στην εφημερίδα «Η Ένωση». Δημιουργία σελιδοδεικτών και αφισών με τις ωραιότερες σκέψεις των παιδιών για κάθε μέλος της ομάδας. Δημιουργία προσκλήσεων και power point για την παρουσίαση του προγράμματος στις 09/05/11. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ The Phantom of the Opera. Her Majesty’s Theatre, London.

6 Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα συνδέθηκε με τα μαθήματα : Ιστορίας Γεωγραφίας Φυσικής Αγωγής Αισθητικής Αγωγής Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κοινωνικής Αγωγής Ξένων Γλωσσών Πληροφορικής Λογοτεχνίας

7 Η μέθοδος Project και η διαθεματικότητα έφεραν τα εξής αποτελέσματα:
ενίσχυση της δημιουργικότητας, ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας, ανάπτυξη της ερευνητικής ικανότητας και χρήση νέων τεχνολογιών, καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, απόκτηση αυτοπεποίθησης και ικανοποίησης, καλλιέργεια της συνέπειας και της υπευθυνότητας, και τέλος άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Η δραστηριότητα ενέπλεξε με επιτυχία: το Διευθυντή κ. Νικόλαο Τυράσκη, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, τον Αρχιμανδρίτη της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Β. Λονδίνου, τους γονείς των μαθητών, τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και τη Νομαρχία Αττικής.

8 Love all, trust a few, do wrong to none ! Oxford
London Stratford - upon - Avon We know what we are but not what we may be . Love all, trust a few, do wrong to none ! Oxford 26/3/11 - 1/4/11 Greenwich Meridian ←West / East →

9 Μερικές από τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκαμε:
Μερικές από τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκαμε:


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google