Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αποτίμηση υποέργου του προγράμματος Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 2010

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αποτίμηση υποέργου του προγράμματος Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 2010"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αποτίμηση υποέργου του προγράμματος Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 2010
Αποτίμηση υποέργου του προγράμματος Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 2010 ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Επιστημονικός Υπεύθυνος: Τζόγια Καππάτου Tμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

2 ανάλυση και μελέτη των ηλεκτρομαγνητικών χαρακτηριστικών Ασύγχρονων Μηχανών διαφόρων κατασκευαστικών τοπολογιών μέσω αναλυτικών τύπων μέσω εξομοιώσεων με τη χρήση μη γραμμικών μοντέλων με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων σε 2d. Σκοπός: η διερεύνηση των κατασκευαστικών παραμέτρων, που επηρεάζουν τη λειτουργική συμπεριφορά τους και τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού τους με στόχο τη βελτιστοποίηση συγκεκριμένων λειτουργικών χαρακτηριστικών.

3 Μελετήθηκαν: Οι επιπτώσεις της αλλαγής της μορφής του διακένου της μηχανής μέσω τριών μεθόδων: της μεταβολής του σχήματος και του ανοίγματος των αυλακώσεων του στάτη της μεταβολής του σχήματος και του ανοίγματος των αυλακώσεων του δρομέα της μεταβολής του κλεισίματος του ανοίγματος των αυλακώσεων του στάτη με ημι-μαγνητικά υλικά (ημι-μαγνητικές σφήνες) Η επίδραση του αριθμού των αυλακώσεων του δρομέα στην ηλεκτρομαγνητική συμπεριφορά της μηχανής. Τοπολογίες διπλού κλωβού. Από την παραπάνω έρευνα προέκυψαν 6 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

4 Στα πλαίσια της βελτιστοποιημένης λειτουργικής συμπεριφοράς των Ασύγχρονων Μηχανών, μελετήθηκαν διάφοροι τύποι σφαλμάτων στη μηχανή, με στόχο: να μελετηθούν οι επιπτώσεις τους στη λειτουργική συμπεριφορά των μηχανών να προταθούν νέες διαγνωστικές μέθοδοι ανίχνευσης τους.

5 Χρησιμοποιήθηκαν: αναλυτικοί τύποι εξομοιώσεις με μη γραμμικά μοντέλα με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων πειράματα Από την παραπάνω έρευνα προέκυψαν 7 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Αναπτύχθηκαν τρείς νέες διαγνωστικές μέθοδοι, όπως προκύπτει και από τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις.

6 Κωνσταντίνος Ν. Γυφτάκης
Συνολικά προέκυψαν: 5 Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές 8 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια (με εργασία και κρίση) Ο Μεταπτυχιακός φοιτητής που συμμετείχε στο πρόγραμμα Κωνσταντίνος Ν. Γυφτάκης ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή και τώρα κατέχει θέση: Lecturer in Electrical Engineering, School of CEM, Faculty of Engineering, Environment and Computing, Coventry University, UK.


Κατέβασμα ppt "Αποτίμηση υποέργου του προγράμματος Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 2010"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google