Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών συναντά την πολιτιστική δράση της Unesco

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών συναντά την πολιτιστική δράση της Unesco"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών συναντά την πολιτιστική δράση της Unesco
Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών. Χώρος γνώσης και πολιτισμού Λίλα Θεοδωρίδου-Σωτηρίου Υπεύθυνη του έργου της Βιβλιοθήκης

2 Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες ΑΕΙ-ΤΕΙ

3 Το κτίριο Μελέτη: 1995 Κατασκευή: 1998-2000 μελετητές:
Λ. Θεοδωρίδου (αρχιτεκτονικά) Ε. Μουρατίδης (στατικά) Γ. Στοϊλας (Η/Μ)

4 Το εσωτερικό

5 Το έργο των 12 σχολικών βιβλιοθηκών

6 Το έργο των 12 σχολικών βιβλιοθηκών εικόνες από έκδοση του ΥΠΕΠΘ

7 Η χρηματοδότηση Β΄ ΚΠΣ Γ΄ ΚΠΣ ΕΚΤ: 750.000 ευρώ ΕΚΤ: 1.200.000 ευρώ
ΕΤΠΑ: ευρώ Γ΄ ΚΠΣ ΕΚΤ: ευρώ ΕΤΠΑ: ευρώ

8 Το έργο του εξοπλισμού

9 Το έργο του εξοπλισμού

10 Εξοπλισμός για ΑΜΕΑ

11 Η αύξηση της αναγνωσιμότητας

12 Η κίνηση του δανεισμού

13 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Η Βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Σερρών ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών HEAL-Link παρέχει σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας τη δυνατότητα online ηλεκτρονικής πρόσβασης, στα περιεχόμενα, τις περιλήψεις καθώς και στο πλήρες κείμενο άρθρων, περισσότερων από τίτλων επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών. Η πρόσβαση επιτρέπεται σε όλους τους χρήστες του Ιδρύματος και ελέγχεται με αναγνώριση της IP διευθύνσεως.

14 Άνοιγμα στην τοπική κοινωνία
Εξωτερικοί χρήστες Φοιτητές ΕΑΠ, γιατροί, καθηγητές, ιστοριοδίφες

15 Οι εκδηλώσεις

16 Έκθεση στο αίθριο

17 εκδηλώσεις στον προθάλαμο

18 επίσκεψη μαθητών σχολείων της περιοχής

19 Έκδοση πρακτικών του 12ου ΠΣΑΒ
Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες: επεκτείνοντας τα Όρια... Πρακτικά 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σέρρες, Νοεμβρίου 2003) Επιμέλεια: Σοφία Π. Γρηγοριάδου Σέρρες: Τμήμα Εκδόσεων & Βιβλιοθήκης Τ.Ε.Ι. Σερρών, 2004, 512σ.; εικ; 28 εκ. ISBN

20 Δημοσιεύσεις για τη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ
Θεοδωρίδου Μ-Ε, Μουρατίδης Ε., «Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών» στη διημερίδα με θέμα ¨Σύγχρονη βιβλιοθήκη. Συμβολή του ΕΠΕΑΕΚ στον εκσυγχρονισμό των βιβλιοθηκών» ΤΕΙ Πειραιά σε συνεργασία με τη δημοτική βιβλιοθήκη Ερμούπολης, 1999 (εκδόθηκαν πρακτικά) Θεοδωρίδου Μ-Ε., «Κτιριακός σχεδιασμός και τεχνολογικός εξοπλισμός», στη διημερίδα με τίτλο «Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες – Ψηφιακές πύλες πληροφόρησης». Σύρος Σεπτεμβρίου 2001, Τ.Ε.Ι Πειραιά, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (εκδόθηκαν πρακτικά).

21 Δημοσιεύσεις για τη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ
S. Grigoriadou, A.Kipourou, E. Mouradidis, M.Ε Theodoridou (2003), “Digital Academic Libraries: An important tool in Engineering Education”, Proceedings of 7th Baltic Region Seminar on Engineering Education, St Petersburg State Electrotechnical University, 4-6 September 2003. Κ. Ζαφειρόπουλος, Ι. Σωτηρίου, Μ-Ε Θεοδωρίδου, (2003) «Εξετάζοντας τη χρηστικότητα ενός ιστοτόπου. Μια εφαρμογή σε ελληνική Ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη», πρακτικά περιλήψεων 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, Νοεμβρίου 2003, Τ. Ε. Ι Σερρών, σ. 22, 23, 81.

22 Νέοι στόχοι Ψηφιοποίηση και διάθεση περιεχομένου περιοδικών για την περιοχή των Σερρών Γκρίζα βιβλιογραφία και Ιδρυματικό Αποθετήριο Προώθηση της εκδοτικής δραστηριότητας

23 Συμμετοχή στα «Ελευθέρια» των Σερρών [2005]
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΔΕΠΚΑ- & Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Σέρρες 22 Ιουνίου 2005 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών δημιούργησε και παρουσιάζει μια ψηφιακή βιβλιογραφική βάση για την επιστημονική περιοδική έκδοση «Σερραικά Χρονικά» Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Σερρών σε συνεργασία με την ΔΕΠΚΑ συμμετέχει στα Ελευθέρια παρουσιάζοντας μια νέα υπηρεσία που ανέπτυξε και αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και της περιοχής των Σερρών. Πρόκειται για την ευρετηρίαση όλων των τόμων της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης Σερραικά Χρονικά, που πρωτοεκδόθηκε το 1938 και συνεχίζει να εκδίδεται μέχρι τις μέρες μας. Οι βιβλιογραφικές εγγραφές για όλα άρθρα που περιλαμβάνονται στους 14 τόμους του περιοδικού είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμoι μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Παρουσίαση του τρόπου πρόσβασης και χρήσης της βιβλιογραφικής βάσης θα γίνει στη αίθουσα της ΔΕΠΚΑ : Πέμπτη ώρα 8.00 μμ. Είσοδος ελεύθερη Η πρωτοβουλία της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ εντάσσεται στα πλαίσια της διασύνδεσής της με την τοπική κοινωνία και αποτελεί τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου ηλεκτρονικής βιβλιογραφικής τεκμηρίωσης άρθρων που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής Σερρών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών, στα τηλέφωνα: – και στην ΔΕΠΚΑ, τηλ……..

24

25 Θερμά ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου μέχρι σήμερα.

26 στάση και άποψη ζωής Και λέω μέχρι σήμερα,
γιατί η υπόθεση βιβλιοθήκη -ειδικά για ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα- δεν είναι κάτι που αρχίζει και τελειώνει με μια προσπάθεια πεπερασμένης διάρκειας αλλά αντίθετα είναι και πρέπει να είναι στάση και άποψη ζωής.

27 Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών
Χώρος γνώσης και πολιτισμού


Κατέβασμα ppt "Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Σερρών συναντά την πολιτιστική δράση της Unesco"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google