Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΣΝΕΤΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΖΙΟΖΙΩΚΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΣΝΕΤΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΖΙΟΖΙΩΚΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΣΝΕΤΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΖΙΟΖΙΩΚΟΥ

2 Σε μερικές χώρες, οι προστατευόμενες περιοχές, οι περιοχές διαφύλαξης άγριας ζωής ή τα Εθνικά Πάρκα, συστάθηκαν για να προστατέψουν την άγρια ζωή και τα φυσικά τους ενδιαιτήματα. Τα σημαντικότερα από αυτά ονομάστηκαν Περιοχές Παγκόσμιας Κληρονομιάς ή Βιοσφαιρικά αποθέματα από την UNESCO. Η ίδρυση των πάρκων χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο περιβαλλοντικών, τουριστικών, και άλλων παραγόντων

3 Μερικά από αυτά τα πάρκα εμποδίζουν απλώς την ανάπτυξη στην περιοχή, και επιτρέπουν το ψάρεμα και το κυνήγι σε περιορισμένη κλίμακα ως ένα μέτρο ελέγχου του πληθυσμού της πανίδας. Άλλα πάρκα απαγορεύουν το κυνήγι και το ψάρεμα και κάποια άλλα καθορίζουν την μέγιστη επιτρεπτή τουριστική επισκεψιμότητα. Σε κάποιους δρόμους έχουν τοποθετηθεί περάσματα για την άγρια ζωή, προκειμένου να αντιστραφεί ο τεμαχισμός του φυσικού περιβάλλοντος

4 ΛΙΟΝΤΑΡΙ Το λιοντάρι είναι απ΄ τα πιο δυνατά και επιβλητικά θηλαστικά.. Έχει μήκος που φτάνει τα 3 μέτρα, ύψος 1 μέτρο και βάρος τα 250 κιλά. Τα αρσενικά έχουν χαίτη που καλύπτει το κεφάλι, τους ώμους και μερικές φορές φτάνει ως την κοιλιά.

5 Τα λιοντάρια ζουν σε μικρές ομάδες με έναν αρσενικό για αρχηγό και μερικά θηλυκά με τα παιδιά τους.Οι λέαινες μετά από κυοφορία τρεισήμισι μηνών γεννούν από 2 ως 6 μικρά. Τα λιονταράκια θηλάζουν για τρεις μήνες και στους επόμενους εννιά μαθαίνουν να κυνηγούν. Τα λιοντάρια είναι ζώα τεμπέλικα. Κυνηγούν μόνο όταν πεινούν. Επιτίθενται σε όλα τα ζώα. Προτιμούν όμως τις ζέβρες και τις αντιλόπες.Συνήθως κυνηγούν την νύχτα στήνοντας ενέδρα στις πηγές όπου τα ζώα πάνε να ξεδιψάσουν.

6 Συνήθως επιτίθονται πρώτα τα θηλυκά. Το αρσενικό όμως είναι εκείνο που θα δοκιμάσει το πρώτο κομμάτι. Τα κομμάτια του σκοτωμένου ζώου τα μεταφέρουν σε ένα καταφύγιο όπου τρώνε πρώτα τα εντόσθια. Κάθε επίθεση εξασφαλίζει τροφή για μιά εβδομάδα. Τα κομμάτια κρέας που θα περισσέψουν τα θάβουν στο χώμα για να τα προφυλάξουν από τους γύπες. Όταν η ομάδα των λιονταριών χορτάσει, κανένα ζώο δεν κινδυνεύει. Το λιοντάρι δεν επιτίθεται στον άνθρωπο.

7 ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ Ανήκει στην ομάδα των αιλουροειδών. Το μήκος του σώματός της φτάνει στα 2,40 μέτρα και το βάρος τα 68 κιλά.Το κεφάλι είναι σχετικά μικρό με κοφτερά δόντια και δυνατά σαγόνια. Έχει επίσης δυνατά πόδια.

8 Η λεοπάρδαλη τρέχει γρήγορα και κάνει άλματα που φτάνουν τα 6 μέτρα! Έχει ανεπτυγμένες όλες του τις αισθήσεις και επίσης πολύ γρήγορα αντανακλαστικάγι΄αυτό και είναι δύσκολο να τον ανακαλύψει κανείς.Τρέφεται με οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό ζώο. Μάλιστα δείχνει προτιμήσεις στην τροφή του. Ζει στην Αφρική και στη νότια Ασία. Για το λόγο αυτό κυνηγήθηκε από τον άνθρωπο μέχρι σημείου αφανισμού. Σήμερα θεωρείται από τη διεθνή νομοθεσία προστατευόμενο είδος.

9 ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο.Το ύψος της φτάνει τα 6 μέτρα και το βάρος της τα 500 κιλά. Το σώμα της καλύπτεται από παχύ δέρμα με τις γνωστές καφετιές κοιλίδες.

10 Το κεφάλι της φαντάζει μικροσκοπικό σε σχέση με το μακρύ λαιμό της και καταλήγει σε δυό μικρά κέρατα. Έχει μεγάλα μάτια και ευκίνητα αυτιά. Η όραση και η ακοή της είναι πολύ ανεπτυγμένες. Η καμηλοπάρδαλη βαδίζει αργά, και όταν παραστεί ανάγκη μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων. Τρέφεται με φύλλα και βλαστούς ψηλών δέντρων που είναι απρόσιτα στα άλλα ζώα. Η καμηλοπάρδαλη ζει στην κεντρική Αφρική. Κατά μέσο όρο ζει ως 30 χρόνια. Είναι κοινωνικό ζώο. Ζει σε ομάδες των 12-15 ατόμων που αποτελείται από ένα αρσενικό και τα θηλυκά με τα μικρά τους. Είναι ζώο φιλήσυχο και συνήθως τρέπεται σε φυγή για να γλιτώσει από τα σαρκοφάγα ζωα.

11 ~ΤΕΛΟΣ~


Κατέβασμα ppt "ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΣΝΕΤΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΖΙΟΖΙΩΚΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google