Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

2

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Οι Κτηνίατροι απασχολούνται με τα ζώα κάθε μέρα. Η Κτηνιατρική είναι το ιδανικό επάγγελμα για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν την συγκεκριμένη επιστήμη, αλλά πολύ περισσότερο αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τα άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα. Οι σπουδές Κτηνιατρικής αποτελούν μια ειδικότητα που αναφέρεται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών των ζώων αλλά και στην υγειονομική περίθαλψή τους, συμπεριλαμβανομένων των άγριων και κατοικίδιων ζώων.

4

5 ΣΠΟΥΔΕΣ Η Κτηνιατρική, ως επιστήμη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα που αναφέρονται σε νοσοκομεία ζώων.Οι φοιτητές Κτηνιατρικής μαθαίνουν τις ανάγκες των ζώων, εμβαθύνουν στις καταστάσεις καλής υγείας των ζώων, μαθαίνουν τις διαδικασίες διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών και διαταραχών των ζώων και είναι πρόθυμοι να εκπαιδεύσουν τους ιδιοκτήτες των ζώων σχετικά με την αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών των ζώων. Η Κτηνιατρική, ως Ιατρική επιστήμη, αποτελεί ειδικότητα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη.

6 Σχολές 1. Κτηνιατρική Σχολή του Α. Π. Θ. ( 18. 388 το 2016 από 17
Σχολές 1.Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. ( το 2016 από το 2015) Ιδρύθηκε το 1950 και από τον Ιούλιο του 2004 και ύστερα από αξιολόγηση που είχε νωρίτερα υποστεί η Σχολή από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδρυμάτων Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης (European Association of Establishments for Veterinary Education, EAEVE) περιλαμβάνεται (πρώτη και μόνη Σχολή ή Τμήμα Ελληνικού ΑΕΙ) στον κατάλογο των εγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Κτηνιατρικών Σχολών. Η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της εξηκονταετούς λειτουργίας της χορήγησε περισσότερα από πτυχία Κτηνιατρικής, 60 μεταπτυχιακά διπλώματα και 300 διδακτορικά διπλώματα. Ακόμη έχει απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα σε 10 αλλοδαπούς επιστήμονες-κτηνιάτρους, οι οποίοι συνέβαλαν παγκοσμίως στην πρόοδο της Κτηνιατρικής Επιστήμης και/ή βοήθησαν σημαντικά την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Η διάρκεια των σπουδών στην Κτηνιατρική Σχολή είναι πέντε έτη (δέκα εξάμηνα) και οδηγούν στη λήψη του ενιαίου πτυχίου του κτηνίατρου. Επιπλέον, στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και με σκοπό τη διαρκή επιστημονική κατάρτιση, λειτουργούν, από το 2006, προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στις κατευθύνσεις της Εκτροφής και Παθολογίας Παραγωγικών Ζώων, της Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς και της Χειρουργικής Ζώων Συντροφιάς. Η Σχολή αποτελείται από τους εξής 5 Τομείς: 1ος Τομέας Δομής και Λειτουργίας Ζωικών Οργανισμών, 2ος Τομέας Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυολογίας, Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, 3ος Τομέας Λοιμωδών Νοσημάτων, Παρασιτικών Νοσημάτων και Παθολογικής Ανατομικής, 4ος Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως και 5ος Τομέας Κλινικών.

7

8 2. Κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(18.198 μόρια)
Ιδρύθηκε το 1993 και άρχισε να λειτουργεί το Το Τμήμα Κτηνιατρικής καλλιεργεί την κτηνιατρική επιστήμη και έχει την ευθύνη της οργάνωσης και της υλοποίησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας στο γνωστικό αυτό αντικείμενο. Αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα θεραπεύουν την κτηνιατρική επιστήμη και θα εξυψώνουν και θα αναδεικνύουν το κτηνιατρικό επάγγελμα, απασχολούμενοι στους τομείς της υγείας και προστασίας των ζώων, της αύξησης και βελτίωσης της ζωικής παραγωγής, της υγιεινής και τεχνολογίας των προϊόντων ζωικής προέλευσης, της προστασίας των ανθρώπων από τις ζωοανθρωπονόσους, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πειραματικής ιατρικής, της κτηνιατρικής έρευνας και των εφαρμογών της. Επιπλέον, με την ερευνητική δραστηριότητα και την ακαδημαϊκή διδασκαλία το Τμήμα αποσκοπεί στην καλλιέργεια και την προαγωγή της κτηνιατρικής επιστήμης, στην εξύψωση και ανάδειξη του κτηνιατρικού επαγγέλματος και στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σχετικών με την κτηνιατρική. Τον Μάιο 2003 το Τμήμα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδρυμάτων Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης, οπότε έκτοτε η ανάπτυξη του Τμήματος βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της Ένωσης. Τον Μάιο 2011 το Τμήμα πέρασε επιτυχώς από την Εξωτερική Αξιολόγηση της ΑΔΙΠ και έκτοτε η στρατηγική του βασίζεται στη σχετική έκθεση. Δικαίωμα εγγραφής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με βάση την επίδοσή τους κάθε χρόνο, καθώς και οι επιτυχόντες στις διάφορες ειδικές κατηγορίες που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, εισακτέοι στο Τμήμα Κτηνιατρικής μπορούν να εγγραφούν πτυχιούχοι ελληνικών ή ξένων ΑΕΙ ή ΤΕΙ ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις, οι οποίες διενεργούνται κάθε χρόνο στο Τμήμα.

9 ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Το μέλλον φαίνεται αρκετά αισιόδοξο για τους Κτηνιάτρους. Στις περισσότερες χώρες, η ζήτηση για Κτηνιάτρους αυξάνεται, όπως π.χ. στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Κτηνίατροι εργάζονται σε κρατικούς οργανισμούς, σε ιδιωτικά κέντρα περίθαλψης και θεραπείας ζώων ή μπορούν να ανοίξουν το δικό τους ιδιωτικό ιατρείο ζώων. Οι σπουδές Κτηνιατρικής περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τα μαθήματα της Κτηνιατρικής Φαρμακευτικής, της Μικροβιολογίας, της Ανατομίας, της Φυσιολογίας, της Βιοχημείας, της Γενετικής, της Ανοσολογίας, της Βιολογίας των ζώων και της Διατροφής των ζώων.

10

11


Κατέβασμα ppt "ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google