Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠωΣ λαμβΑνει αποφΑσεισ η Ε.Ε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠωΣ λαμβΑνει αποφΑσεισ η Ε.Ε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠωΣ λαμβΑνει αποφΑσεισ η Ε.Ε.

2 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Στις Βρυξέλλες, μια ομάδα γυναικών και ανδρών (ένας/ μία εκπρόσωπος από κάθε χώρα της ΕΕ) συνεδριάζουν κάθε Τετάρτη για να συζητήσουν τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Αποκαλούνται «επίτροποι» και συγκροτούν όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δουλειά τους είναι να σκέπτονται σχετικά με το τι θα ήταν το καλύτερο για την ΕΕ στο σύνολό της, και να προτείνουν νέους νόμους για την ΕΕ στο σύνολό της.

3 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους που ζουν στην ΕΕ. Συνεδριάζει με όλα τα μέλη του κάθε μήνα, στο Στρασβούργο (Γαλλία), και αποφασίζει τους νέους νόμους που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελείται από 766 ευρωβουλευτές. Οι ευρωβουλευτές εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια με εκλογές στις οποίες ψηφίζουν όλοι οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ.

4 Tο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Αυτό το Συμβούλιο αποτελείται από όλους τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ που συνεδριάζουν τακτικά σε «συνεδριάσεις κορυφής» για να συζητήσουν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρώπη. Οι νέοι νόμοι για την Ευρώπη πρέπει να συζητούνται από τους υπουργούς των κυβερνήσεων όλων των κρατών της ΕΕ.

5 Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Σε περίπτωση που μια χώρα δεν εφαρμόζει σωστά τον νόμο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της στέλνει προειδοποίηση και μπορεί να την καταγγείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Καθήκον του Δικαστηρίου είναι να εξασφαλίζει ότι οι ευρωπαϊκοί νόμοι ισχύουν και εφαρμόζονται ομοιόμορφα σε όλα τα κράτη μέλη. Το Δικαστήριο απαρτίζεται από έναν δικαστή από κάθε κράτος μέλος.

6 Το Συμβούλιο Οι νέοι νόμοι για την Ευρώπη πρέπει να συζητούνται από τους υπουργούς των κυβερνήσεων όλων των κρατών της ΕΕ και όχι μόνον από τους ευρωβουλευτές. Όταν συνεδριάζουν όλοι μαζί οι υπουργοί, αποκαλούνται «Συμβούλιο».

7 Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε…

8 testmoz.com/647128


Κατέβασμα ppt "ΠωΣ λαμβΑνει αποφΑσεισ η Ε.Ε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google