Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2013-2014
ΙΑΠΩΝΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

2 ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ο Αυτοκράτορας Ακιχίτο, ο 125ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, ανέβηκε στο θρόνο το Τα μέλη της Αυτοκρατορικής Οικογένειας διατηρούν επαφή με πολίτες από όλη την Ιαπωνία. Επίσης, συμμετέχουν ενεργά σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες και μεριμνούν για την προστασία της πολιτιστικής παράδοσης του έθνους.

3 ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Ο κόκκινος κύκλος στην ιαπωνική σημαία συμβολίζει τον ήλιο και η σημαία ονομάζεται Χινομαρού, που σημαίνει «κύκλος του ήλιου».

4 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ (Kimi Ga Yo)
Αν και η μουσική σύνθεση του εθνικού ύμνου της Ιαπωνίας έγινε στα τέλη του 19ου αι., οι στοίχοι του προέρχονται από ένα waka. Αναφέρεται στην ευχή η ευημερία της χώρας να συνεχιστεί για αιώνες, μέχρι τα μικρά βότσαλα να γίνουν βράχια και να καλυφθούν από βρύα.

5 Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΙΝΑΝΟ Ο μεγαλύτερος πόταμος της Ιαπωνίας είναι ο ποταμός Σίνανο. Ο ποταμός Σίνανο διασχίζει μια εντυπωσιακής ομορφιάς περιοχή που φημίζεται για δραστηριότητες αναψυχής, όπως βαρκάδα και ψάρεμα.

6 ΛΙΜΝΗ ΜΠΙΟΥΑ Η λίμνη Μπιούα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιαπωνίας. Η λίμνη Μπιούα περιβάλλεται από ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς και ενδείκνυται για βαρκάδα ή βόλτα με τζετ σκι.

7 ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΚΟΥΣΙΡΟ Ο υδροβιότοπος Κούσιρο είναι ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος της Ιαπωνίας. Ο υδροβιότοπος Κούσιρο είναι γνωστός για τα καθαρά ποτάμια του, τα οποία μπορεί να εξερευνήσει κανείς με κανό.

8 ΟΡΟΣ ΦΟΥΤΖΙ Το όρος Φούτζι είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας και είναι και ένα ενεργό ηφαίστειο. Πλήθος κόσμου σκαρφαλώνει στην κορυφή κάθε Πρωτοχρονιά για να θαυμάσει την πρώτη ανατολή του χρόνου.

9 ΣΤΕΓΑΣΗ Σε ένα ιαπωνικό σπίτι κάθεσαι πάνω σε στρώματα τατάμι. Το ίδιο δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε τραπεζαρία ή σε κρεβατοκάμαρα στρώνοντας στρώματα φουτόν. Στα σύγχρονα σπίτια μπορεί να υπάρχουν και δωμάτια δυτικού τύπου εκτός από τατάμι. Ακόμη τα παπούτσια τα αφήνουν έξω απ’ την πόρτα.

10 ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ένα οικογενειακό γεύμα αποτελείται από ένα μπολ με ρύζι, σούπα μίσο και ορισμένα συνοδευτικά. Το σούσι και η τεμπούρα είναι δεδομένα πιάτα που καταναλώνονται από όλες τις ηλικίες. Συνήθως τρώνε μπάλες ρυζιού που ονομάζονται ονίγκιρι σαν σνακς.

11 ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Παλαιότερα, οι Ιάπωνες φορούσαν κιμονό όλη την ημέρα. Σήμερα, φοράνε συνήθως ρούχα δυτικού τύπου ενώ τα κιμονό μόνο σε ιδιαιτέρες περιστάσεις και γιορτές. Φοράνε επίσης κιμονό όταν συμμετέχουνε σε παραδοσιακές πολιτιστικές δραστηριότητες όπως είναι ο ιαπωνικός χορός ή η τελετή τσαγιού.

12 ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κάθε τάξη έχει 30 με 40 μαθητές. Εκτός από Ιαπωνικά, μαθηματικά, αγωγή του πολίτη και θετικές επιστήμες, τα μαθήματα περιλαμβάνουν μουσική, τέχνες και γυμναστική, Αγγλικά και οικιακή οικονομία. Συχνά έχουν εργασίες για το σπίτι και διαγωνίσματα.

13 ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ Το σχολείο στην Ιαπωνία περιέχει το γεύμα των παιδιών. Το μενού είναι διαφορετικό αλλά πάντα υγιεινό. Οι μαθητές με τη σειρά σερβίρουν το φαγητό και μετά μαζεύουν τα πιάτα.

14 ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κατά την ημέρα αθλητισμού, οι γονείς πάνε στο σχολείο για να παρακολουθήσουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, η μέρα δεν είναι μόνο για άθληση, καθώς οι μαθητές παρουσιάζουν και θεατρικά έργα ή χορούς που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

15 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν ο καιρός είναι καλός, οι μαθητές του δημοτικού πηγαίνουν ημερήσιες εκδρομές σε φημισμένα μέρη φυσικής ομορφιάς και σε ιστορικά μνημεία. Όλοι φέρνουν μαζί τους σπιτικά όμπεντο, ή γεύμα σε πακέτο.

16 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Στο δημοτικό και στο γυμνάσιο η σχολική χρονιά ξεκινά τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται το Μάρτιο του επόμενου έτους. Υπάρχουν τρεις περίοδοι σχολικών διακοπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, του χειμώνα και της άνοιξης. Η τελετή έναρξης γίνεται τον Απρίλιο ενώ η αποφοίτηση το Μάρτιο.

17 ΙΑΠΩΝΙΚΑ Τα ονόματα των σταθμών και των τρένων γράφονται με κάτζι, χιραγκάνα και Αγγλικά ώστε να μπορούν να τα διαβάσουν όλοι. Τα κατακάνα χρησιμοποιούνται για τη γραφή λέξεων που εισάγονται στα Ιαπωνικά από άλλες γλώσσες αλλά και για ονόματα ανθρώπων και τόπων άλλων χωρών.

18 ΙΑΠΩΝΙΚΑ* Τα αρχαία κατζι ξεκίνησαν σαν μικρές εικόνες που έδειχναν την σημασία κάθε λέξεις, τώρα τα περισσότερα δεν είναι έτσι. Στη σύγχρονη ιαπωνική γλώσσα μπορείς να διαβάσεις τις περισσότερες λέξεις αρκεί να ξέρεις χαρακτήρες κατζι.

19 Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Στις 5 Μαΐου οι οικογένειες υψώνουν τους κοϊνόμπορι στους κήπους των σπιτιών τους. Πρόκειται για ένα μεγάλο ύφασμα σε σχήμα κυπρίνου, ένα ρωμαλέο ψάρι που κολυμπά αντίθετα προς το ρεύμα του ποταμού και συμβολίζει τα υγιή και δυνατά παιδιά.

20 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΑΣ Στο φεστιβάλ κούκλας, που γίνεται στις 3 Μαρτίου, οι Ιάπωνες προσεύχονται για την υγεία των νεαρών κοριτσιών. Μέσα στα σπίτια, οι οικογένειες εκθέτουν μια συλλογή με κούκλες, ντυμένες με ωραία ενδύματα των αρχαίων ευγενων της αυτοκρατορικής αυλής.

21 ΤΕΛΕΤΗ ΡΙΨΗΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ Η τελετή ρίψης φασολιών είναι μια γιορτή που γίνεται στις 3 Φεβρουαρίου για να διώξουν τα κακά πνεύματα όταν μπαίνει η άνοιξη. Κάποιο από τα μέλη της οικογένειας αναπαριστά το δαίμονα φορώντας μια κόκκινη μάσκα, ή αλλιώς ονί, ενώ οι υπόλοιποι του πετούν φασόλια μέχρι εκείνος να αναγκαστεί να βγει από το σπίτι.

22 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Για τον εορτασμό του νέου έτους, οι οικογένειες στην Ιαπωνία ετοιμάζουν ειδικά γεύματα, αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα και προσεύχονται για υγεία και ευημερία. Οι περισσότερες επιχειρήσεις και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μέχρι τις 3 Ιανουαρίου λόγω των διακοπών της Πρωτοχρονιάς.

23 ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ Στις 7 Ιουλίου, γίνεται η Γιορτή των Αστεριών. Οι άνθρωποι γράφουν τις ευχές τους σε μακριές, χρωματιστές, χάρτινες κορδέλες και τις κρεμούν σε καλάμια από μπαμπού τα οποία στολίζουν την πόλη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Σε κάποιες περιοχές η γιορτή γίνεται ένα μήνα αργότερα, τον Αύγουστο δηλαδή.

24 ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ Η Ιαπωνία φημίζεται για τις επιδείξεις πυροτεχνημάτων που γίνονται στα μέσα του καλοκαιριού κοντά στις όχθες μεγάλων ποταμών ή στις ακτές. Οι μεγαλύτερες από αυτές διαρκούν για πάνω από μια ώρα, φωτίζοντας το νυχτερινό ουρανό με 5 χιλιάδες ή και περισσότερες, γιγαντιαίες πολύχρωμες εκρήξεις.

25 ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΙΝΟ
Η ομορφότερη πανσέληνος είναι αυτή του φθινοπώρου και ο κόσμος διοργανώνει γιορτές για να απολαύσει το θέαμα. Τα σημεία που κάθονται για να δουν την πανσέληνο διακοσμούνται με μακριά κλαδιά pampas grass, ενώ όλοι τρώνε ζυμαρικά ρυζιού.

26 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Το φθινόπωρο είναι η εποχή της συγκομιδής και σε όλη την Ιαπωνία κάνουν γιορτές ευχαριστιών για τη σοδειά της χρόνιας. Οι κάτοικοι κάθε κοινότητας κάνουν περιφορά των τοπικών θέων τους μέσα σε μικόσι.

27 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ο ιαπωνικός πολιτισμός είναι μοναδικός από πολλές απόψεις: από το παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο καμπούκι και την τελετή τσαγιού μέχρι τη σύγχρονη κουλτούρα με τα video games και τα άνιμε.

28 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Όλα τα αθλήματα είναι διαδεδομένα στην Ιαπωνία. Τα πιο διαδεδομένα όμως είναι: το Σούμο, το Τζούντο, το Κυούντο, το Κέντο και το Καράτε.

29 ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΥΖΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

30 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας βασίζεται στην αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών. Τρία ανεξάρτητα σώματα διακυβέρνησης, το νομοθετικό, το δικαστικό και το εκτελεστικό εξισορροπούνται μεταξύ τους και διασφαλίζουν την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών αλλά και την αποφυγή κάθε μορφής κατάχρησης εξουσίας.

31 ΤΟ ΥΠΕΡ-ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ Το ιαπωνικό υπέρ-κομπιούτερ «Κέι» είναι ένας από τους ισχυρότερους υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορεί να κάνει 10 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιείτε κυρίως για υπολογισμούς σχετικά με την ενέργεια και το κλίμα, για ιατρική έρευνα, καθώς και για την πρόγνωση φυσικών καταστροφών.

32 ΤΡΕΝΑ ΒΟΛΙΔΑ Τα τρένα της γραμμής Σίνκανσεν ταξιδεύουν με ταχύτητα που ξεπερνά τα 200 km/h. Το ταχύτερο εξ’ αυτών είναι το τρένο Χαγιαμπούσα, το οποίο φτάνει τα320 km/h καθώς διασχίζει την περιφέρεια Τοχόκου. Παρά τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που μπορούν και αναπτύσσουν, τα τρένα αυτά είναι απολύτως ασφαλή, άνετα στο ταξίδι και πάντα στην ώρα τους.

33 ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα φημίζονται παγκοσμίως για την ασφάλεια τους, η οποία εντείνεται ολοένα καθώς αναπτύσσονται συνέχεια νέες τεχνολογίες στα συστήματα προστασίας του οδηγού, τα οποία θα μπορούν να ελέγχουν τη μηχανή του αυτοκινήτου και τα φρένα ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα και να ελαχιστοποιούνται οι ζημιές.

34 ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ Η Ιαπωνία καινοτομεί στην κατασκευή ρομπότ που θα μπορούν να καλύπτουν όλο το εύρος των ανθρώπινων κινήσεων. Μεγάλη ζήτηση για αυτό το είδος ρομπότ έχει εκδηλωθεί από εργοστάσια και εργοτάξια ενώ ο στόχος είναι κάποια στιγμή τα ανθρωποειδή ρομπότ νοσοκόμοι να μπορούν να αναλάβουν την κοπιαστική εργασία της φροντίδας των ηλικιωμένων.

35 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ COMPACT
Οι ιαπωνικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές γίνονται όλο και πιο μικρές και όλο και πιο ελαφριές. Την ίδια στιγμή η τεχνολογική πρόοδος μας προσφέρει όλο κι πιο έξυπνες και εύχρηστες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Έτσι σήμερα ο καθένας μπορεί να βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα από φωτογραφία.

36 ΝΟΜΙΣΜΑ -ΓΙΕΝ Το ιαπωνικό νόμισμα λέγεται γιεν και είναι ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα, με μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια αγορά. Τα χαρτονομίσματα βγαίνουν σε 1.000, 2.000, και γεν και τα κέρματα σε 1, 5, 10, 50, 100 και 500 γιεν, ενώ ο πολυσύνθετος σχεδιασμός τους καθιστά δύσκολη την πλαστογράφηση τους.

37 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Όλοι θέλουν να προστατέψουν το περιβάλλον, γι’ αυτό και οι άνθρωποι εμφανίζουν διαρκώς καλές ιδέες προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι φυσικές πηγές είναι πολύτιμες και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να προσέχουμε να μην τις σπαταλάμε.

38 ΠΗΓΕΣ HELLO JAPAN (Μια ματιά στην Ιαπωνία), Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας Εικόνες Google

39 ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2013-2014
ΙΑΠΩΝΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Κατέβασμα ppt "ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Δ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google