Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Leopold Kronecker Γερμανός Μαθηματικός

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Leopold Kronecker Γερμανός Μαθηματικός"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Leopold Kronecker Γερμανός Μαθηματικός 1823-1891
Σπούδασε στη Βιέννη και το Βερολίνο Διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου Μέλος της Ακαδημίας του Βερολίνου 1860 Μέλος της Ακαδημίας του Παρισιού 1886 Έργα του: Για την έννοια των αριθμών Θεμελίωση μιας αριθμητικής θεωρίας του αλγεβρικού αθροίσματος

2 Ακόμη περισσότερο αφύσικη είναι η έννοια των πρώτων αριθμών.
«Ο καλός Θεός δημιούργησε τους φυσικούς αριθμούς, όλα τα υπόλοιπα είναι έργο του ανθρώπου» Λέοπολντ Κρόνεκερ Ο θείος Πέτρος προσθέτει: Ο Ύψιστος έφτιαξε και την πρόσθεση και την αφαίρεση, το Πάρε Δώσε. Άρα ο πολλαπλασιασμός είναι αφύσικος κατά τον ίδιο τρόπο που η πρόσθεση είναι φυσική. Ακόμη περισσότερο αφύσικη είναι η έννοια των πρώτων αριθμών. Εκεί έγκειται η δυσκολία των προβλημάτων των σχετικών με τους πρώτους αριθμούς. Η γεωμετρική μέθοδος του θειου Πέτρου προσπαθεί να απλούστευση την χωρίς λόγο περιπλοκή έννοια του πολλαπλασιασμού και κατ επέκταση των πρώτων αριθμών Είναι ένας φυσικός τρόπος προσέγγισης των πρώτων αριθμών.

3 «Mathematicus nascitur, non fit» « Ο Μαθηματικός γεννιέται, δεν γίνεται» Το συγκεκριμένο ρητό, την ορθότητα του οποίου αποδέχεται ο ανιψιός στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, αναφέρεται στο μαθηματικό – ερευνητή και όχι στο δάσκαλο. Είναι προφανές ότι ο καθένας μπορεί να γίνει ένας τουλάχιστον μέτριος δάσκαλος μαθηματικών εάν έχει τη διάθεση για προσπάθεια και σωστή μελέτη. Το δύσκολο όμως είναι να γίνεις μαθηματικός «ενεργός». Μαθηματικός που παράγει έργο. Για να καταφέρει όμως κάποιος να γίνει καλός Μαθηματικός απαραίτητη προϋπόθεση είναι η φυσική προδιάθεση, το ταλέντο.. Όμως όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο θείος Πέτρος στην αρχή του βιβλίου, « στα Μαθηματικά για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεται και κάτι ακόμη, εντελώς απαραίτητο για την επιτυχία, το εξ ων ου άνευ!! δηλαδή το ταλέντο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί αναπόσπαστο κομμάτι των Μαθηματικών αποτελεί η Διαίσθηση. Η διαίσθηση είναι αυτή που οδηγεί τους Μαθηματικούς στην παραγωγή Μαθηματικών. Επίσης όπως πάλι ό ίδιος ο θείος αναφέρει βασικά χαρακτηριστικά ενός Μαθηματικού είναι η υπομονή, η επιμονή και η πίστη στον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα ερεθίσματα σε μικρή ηλικία και η μελέτη δε συντελούν στην επιτυχία

4 Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Κάθε άνθρωπος ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος για την ψυχολογική του κατάσταση, ενώ η μόνη αποδεκτή διαταραχή είναι η σοβαρή πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο. Βασισμένοι πάνω σ’αυτή τη «βιοθεωρία» μπορούμε να αιτιολογήσουμε την αρνητική στάση που είχε κρατήσει η οικογένεια,και κυρίως ο αδελφός του θείου Πέτρου απέναντι στην απόφασή του να αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στην απόδειξη της εικασίας του Γκόλντμπαχ. Άνθρωποι οι οποίοι είναι τόσο επικεντρωμένοι στην απόκτηση υλικών αγαθών είναι πρώτα από όλα δύσκολο να αντιληφθούν τη σημασία της απόδειξης μιας εικασίας. Επίσης, το γεγονός ότι επίμονες προσπάθειες δεν επιφέρουν κέρδη χρηματικά είναι προφανές ότι φαίνονται ανούσιες στα μάτια τους.

5 Επιπλέον, διακρίνεται και ένας εγωκεντρισμός που οδηγεί τον πατέρα να αδιαφορήσει πλήρως για τις ανησυχίες του γιού του όσον αφορά τον αδελφό του. Τέλος, αυτή η έλλειψη αλτρουισμού και συμπαράστασης στο πρόβλημα του άλλου είναι μάλλον υπαίτια γι’ αυτόν τον παραγκωνισμό του θείου Πέτρου από την υπόλοιπη οικογένεια καθώς και για τον χαρακτηρισμό που του έχουν προσκολλήσει «ως αποτυχημένο της ζωής».

6 Το ανθρώπινο είδος δεν μπορεί να αντέξει μεγάλες δόσεις πραγματικότητας
Αυτό αν το ανάγουμε στην καθημερινότητα θα παρατηρήσουμε ότι καθένας μας ζει τη δική του πραγματικότητα. Το δικό του «παραμύθι». Εάν κάποιος έρθει να αναιρέσει αυτά που εμείς θεωρούμε πραγματικά αυτά που έχουμε πλάσει οι ίδιοι ή αυτά που μας έχουν παρουσιάσει ως αλήθεια τότε είναι σαν να χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Δε μπορούμε για παράδειγμα να δεχθούμε ότι η κόρη του γείτονα πέρασε τις εξετάσεις ενώ το δικό μας παιδί απέτυχε, γιατί η πραγματικότητα έρχεται να αναιρέσει αυτό που εμείς πιστεύαμε, που είχαμε λ\πλάσει στο μυαλό μας ως πραγματικό. Ότι δηλαδή το δικό μας παιδί ήταν πιο έξυπνο. Έτσι και ο θείος Πέτρος είχε πλάσει τη δική του ιστορία με το θεώρημα της μη Πληρότητας του Γκαίντελ και ήταν ικανοποιημένος με αυτήν μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο ανιψιός του να τον φέρει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα. Γι’αυτό βλέπουμε τον Πέτρο να προσπαθεί να λύσει την εικασία, γιατί ουσιαστικά παραδέχεται την αποτυχία του αλλά δεν μπορεί να την αντέξει.

7

8 Gauss

9

10

11

12

13 Είχε πει ότι «τα μαθηματικά είναι η βασίλισσα των επιστημών και η αριθμητική η βασίλισσα των μαθηματικών». Απέφυγε να πει ότι εκείνος ήταν ο πιο πιστός σύντροφος της βασίλισσας, ο αναγνωρισμένος Κύριος των Αριθμών.Μαθηματικός. Φυσικός. Αστρονόμος. Πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες μαθηματικούς και φυσικούς που ακολούθησαν. Κάρολος Φρειδερίκος Γκάους. Γεννηθείς στη Βόρεια Γερμανία το Ένας από τους δέκα σημαντικότερους επιστήμονες της τελευταίας χιλιετίας. Το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε αυτά του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν. Ο τελευταίος, μάλιστα, τον χαρακτήριζε αιώνια πρόκληση, «φρεσκάρισμα» του νου.


Κατέβασμα ppt "Leopold Kronecker Γερμανός Μαθηματικός"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google