Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2η Τηλεδιάσκεψη Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 Παρουσιάζουν τα παιδιά της Στ’2

2 ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 Εργασία στην σχολείο Για την ετοιμασία των εργασιών εργαστήκαμε κυρίως στο σχολείο. Ο κάθε μαθητής έγραψε την αγαπημένη του υγιεινή συνταγή που έμαθε να μαγειρεύει στο σπίτι ή στο μάθημα της οικιακής οικονομίας. Συμπεριλάβαμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μαγειρεμένες με υγιεινό τρόπο.

4 Στο μάθημα της Τέχνης συνδυάσαμε κείμενο με εικόνες δημιουργώντας αφίσες με τις αγαπημένες μας συνταγές. Απολαύστε μερικές από τις εργασίες μας!!

5

6

7

8

9 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΥΛΙΚΑ: Ένα μεγάλο κοτόπουλο πατάτες κρεμμύδια κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο καρότα φύλλα δάφνης Αλάτι, πιπέρι Ρίγανη ποτήρι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε το κοτόπουλο καλά. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες στη μέση. Αλατίστε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Κόψτε τα καρότα και τα κρεμμύδια. Βάλτε τα όλα σε ένα ταψί. Ρίξτε το πιπέρι και τη δάφνη. Προσθέστε τις δύο κουταλιές και το ένα ποτήρι νερό. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά. Σκεπάστε το ταψί με ασημόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για περίπου δύο ώρες. Στη μια ώρα περίπου γυρίστε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Μισή ώρα πριν το τέλος αφαιρέστε το ασημόχαρτο για να κοκκινίσει.

10 ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ 5-6 πατάτες λίγο ξύδι λίγο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι
Μαϊντανό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράστε τις πατάτες για 30 λεπτά. Μετά κόψτε και ξεφλουδίστε τες. Καθαρίστε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα δοχείο. Μετά προσθέστε τις πατάτες. Ανακατέψτε το λάδι με το ξύδι και προσθέστε το κι αυτό. Τέλος σερβίρετε!!!!!!!!

11 ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google