Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Θέματα ισότητας φύλων Καθηγήτρια: Ζήση Βασιλική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Θέματα ισότητας φύλων Καθηγήτρια: Ζήση Βασιλική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Θέματα ισότητας φύλων Καθηγήτρια: Ζήση Βασιλική
Μάθημα: Θέματα ισότητας φύλων Καθηγήτρια: Ζήση Βασιλική Θέμα: «Η αναλογία ανδρών –γυναικών σε σύλλογο παραδοσιακών χορών» Ονοματεπώνυμο: Παρασκευή Καλλά ( ) Κωσταντίνα Χάνου ( )

2 Χορευτικός Σύλλογος «Απόλλων»
Επισκεφτήκαμε το χορευτικό σύλλογο «Απόλλων» Τρικάλων. Καταμετρήσαμε τον αριθμό ανδρών και γυναικών που συμμετέχουν στο σύλλογο. Διαπιστώσαμε ότι ο σύλλογος απασχολεί 4 τμήματα ανηλίκων: 15 παμπαίδες (ηλικίας 8-10) και 25 πανκορασίδες (ηλικίας 11-12) 20 παίδες (ηλικίας 13 ως 15 ετών) και 30 κορασίδων (ηλικίας 13 ως 15 ετών) Στο δυναμικό του συλλόγου καταμετρούνται επίσης, 2 τμήματα ενηλίκων (ηλικίας ετών): 25 γυναίκες 35 άνδρες

3 Παρατηρούμε ότι για την κατηγορία παμπαίδων – πανκορασίδων, υπάρχει μια αναλογία αγοριών – κοριτσιών περίπου 1:2 για τη συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα.

4 Παρατηρούμε ότι και για την κατηγορία παίδων – κορασίδων, ο αριθμός των κοριτσιών είναι μεγαλύτερος σε σχέση με των αγοριών, σε αναλογία όμως περίπου 2:3 για τη συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα.

5 Παρατηρούμε ότι και για την κατηγορία ανδρών– γυναικών, υπάρχει μια αναλογία περίπου 3:2 για τη συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα.

6 Συμπεράσματα Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι για την αθλητική δραστηριότητα των παραδοσιακών χορών το γυναικείο φύλο (80) υπερτερεί σε σχέση με το ανδρικό (70), σε μικρό ποσοστό, κάτι το οποίο ενδεχομένως να είναι αναμενόμενο λόγω της φύσης της δραστηριότητας. Παρόλα αυτά, παρατηρείται ότι η αναλογία φύλου για το συγκεκριμένο σύλλογο εξαρτάται από την ηλικία, αφού όσο αυξάνεται η ηλικία, τόσο περισσότεροι άνδρες συμμετέχουν στη χορευτική δραστηριότητα. Είναι θέμα κοινωνικού στάτους (κοριτσίστικο);; Είναι θέμα δραστηριότητας (όχι προτιμητέα ως άθληση από αγόρια);;

7 Ευχαριστούμε πολύ!


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Θέματα ισότητας φύλων Καθηγήτρια: Ζήση Βασιλική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google