Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ Χορός είναι η ρυθµική κίνηση ενός ή περισσοτέρων προσώπων µε τη συνοδεία µουσικής. Είναι µία µορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ Χορός είναι η ρυθµική κίνηση ενός ή περισσοτέρων προσώπων µε τη συνοδεία µουσικής. Είναι µία µορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ Χορός είναι η ρυθµική κίνηση ενός ή περισσοτέρων προσώπων µε τη συνοδεία µουσικής. Είναι µία µορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης κατά την οποία ο άνθρωπος δίνει το σώµα αλλά και το πνεύµα του.

2 Ακόµη είναι ένα µέσο εξωτερίκευσης συναισθηµάτων το οποίο προσφέρει απόλυτη ισορροπία και διέξοδο από την καθηµερινή ρουτίνα και το στρες. Είναι µια δραστηριότητα που προάγει την οµαδικότητα και τη χαρά της επικοινωνίας καθώς οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά και ενισχύουν την κοινωνικότητάς τους . Μέσα από αυτόν οι χορευτές εκφράζουν συναισθήµατα όπως χαρά, λύπη και αγάπη ενώ εκτονώνονται και νιώθουν ελευθερία. Είναι µια απόδραση από τον υπόλοιπο κόσµο.

3

4

5

6 Κανένας άλλος λαός δεν έδωσε µεγαλύτερη αξία στον χορό όσο οι αρχαίοι Έλληνες. Ο χορός για πρώτη φορά στην ελληνική ζωή παρουσιάζεται στους αγώνες σαν αγώνισµα µε κριτές που επιλέγονται από τον λαό. Στο µυαλό του Έλληνα , ο χορός δεν ήταν αυτοτελής τέχνη , αλλά συνδυαζόταν απαραίτητα µε τη µουσική και την ποίηση. Αυτά τα τρία στοιχεία αποτελούσαν όψεις του ίδιου πράγµατος , της τέχνης που ονοµαζόταν «µουσική», της τέχνης των Μουσών.

7 Ο χορός, µολονότι είναι φυσική ροπή όλων των λαών, µόνο που στην αρχαία Ελλάδα χρησιµοποιήθηκε ως παιδαγωγικό µέσο και µάλιστα σε πολύ ευρεία κλίµακα για τα δύο φύλα, ακόµα και ως κύρια στρατιωτική γυµναστική για την προετοιµασία εύψυχων και ευέλικτων πολεµιστών. Οι αρχαίοι χοροί καλλιεργούσαν µια τελειότητα των γραµµών του σώµατος, την οποία θαυµάζουµε σε παραστάσεις, αγάλµατα και αγαλµατίδια.

8

9

10 Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1982, στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre ( ). Ο θεσμός καθιερώθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου - UNESCO και στόχο έχει να τιμηθεί η Τέχνη του Χορού, να γιορταστεί η παγκοσμιότητά του και να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρω από μια Τέχνη που χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητά της.  Κάθε χρόνο, μια σημαντική και αναγνωρισμένη προσωπικότητα από τη διεθνή σκηνή του Χορού στέλενει ένα «Διεθνές Μήνυμα» που μεταφράζεται σε 20 γλώσσες και διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. 

11 Rudolf Nureyev (17/3/1938-6/1/1993) Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ (Ρούντολφ Χαμέτοβιτς Νουρέγιεφ) ήταν ταταρικής καταγωγής Ρώσος χορευτής και χορογράφος, εκ των κορυφαίων του 20ου αιώνα στο κλασικό μπαλέτο. Mikhail Nikolaevich Baryshnikov(27/1/1948- ) Ρώσος χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός που μαζί με τον Vaslav Nijinsky and Rudolf Nureyev είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές μπαλέτου. 

12 Sylvie Guillem (2/1965) Γεννήθηκεστο Παρίσι από πατέρα μηχανικό αυτοκινήτων και μητέρα γυμνάστρια. 
Veronica Tennant (15/1/1946) Καναδέζα χορεύτρια. Συνεργάστηκε με τον Mikhail Baryshnikov και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

13

14

15


Κατέβασμα ppt "Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ Χορός είναι η ρυθµική κίνηση ενός ή περισσοτέρων προσώπων µε τη συνοδεία µουσικής. Είναι µία µορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google