Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κέρματα της Ισπανίας Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Κωνσταντίνα Μυλωνά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κέρματα της Ισπανίας Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Κωνσταντίνα Μυλωνά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κέρματα της Ισπανίας Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Κωνσταντίνα Μυλωνά

2 Τα κέρματα του ευρώ Η σειρά των κερμάτων ευρώ αποτελείται από οκτώ διαφορετικές ονομαστικές αξίες: 1, 2, 5, 10, 20 και 50 λεπτά, καθώς και 1 και 2 ευρώ. Τα κέρματα ευρώ έχουν μια κοινή και μια εθνική όψη. Η εθνική όψη υποδηλώνει τη χώρα έκδοσης. Σε αυτές απεικονίζονται παραστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρώπης και συμβολίζουν την ενότητα της ΕΕ. Στα κέρματα του 1, των 2 και των 5 λεπτών απεικονίζεται η Ευρώπη σε σχέση με την Αφρική και την Ασία σε μια υδρόγειο σφαίρα.

3 Έκδοση των κερμάτων Εάν μια χώρα της ζώνης του ευρώ σκοπεύει να εκδώσει κέρματα με νέο σχέδιο – όπως ένα αναμνηστικό κέρμα – πρέπει να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει στη συνέχεια τις αντίστοιχες πληροφορίες στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η οποία διατίθεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες. Η Επιτροπή είναι η έγκυρη πηγή στην οποία στηρίζεται η ΕΚΤ όταν ενημερώνει τον δικτυακό της τόπο σχετικά με τα κέρματα ευρώ.

4 Κέρματα 2€ Στα κέρματα 2 ευρώ απεικονίζεται η προσωπογραφία του Βασιλέα Χουάν Κάρλος A' των Βουρβώνων. Η στεφάνη του κέρματος των 2 ευρώ φέρει την επιγραφή «2**» έξι φορές, με εναλλαγή κανονικής και ανεστραμμένης γραφής.

5 Κέρματα 1€ Στα κέρματα των 1 ευρώ απεικονίζεται η προσωπογραφία του Βασιλέα Χουάν Κάρλος A' των Βουρβώνων.

6 Κέρματα 50 λεπτά/σεντ Στα κέρματα των 50 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, πατέρας της ισπανικής λογοτεχνίας, αντανακλώντας την «παγκόσμια εμβέλεια της προσωπικότητας και του έργου του».

7 Κέρματα 20 λεπτά/σεντ Στα κέρματα των 20 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, πατέρας της ισπανικής λογοτεχνίας, αντανακλώντας την «παγκόσμια εμβέλεια της προσωπικότητας και του έργου του».

8 Κέρματα 10 λεπτών/σεντ Στα κέρματα των 10 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, πατέρας της ισπανικής λογοτεχνίας, αντανακλώντας την «παγκόσμια εμβέλεια της προσωπικότητας και του έργου του».

9 Κέρματα 5 λεπτών/σεντ Στα κέρματα των 5 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο καθεδρικός ναός του Santiago de Compostela, λαμπρό δείγμα της ισπανορωμανικής τέχνης και ένας από τους πιο γνωστούς τόπους προσκυνήματος παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, απεικονίζεται η μνημειακή πρόσοψη του Obradoiro, εξαίρετου δείγματος του ισπανικού μπαρόκ.

10 Κέρματα 2 λεπτών/σεντ Στα κέρματα των 2 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο καθεδρικός ναός του Santiago de Compostela, λαμπρό δείγμα της ισπανορωμανικής τέχνης και ένας από τους πιο γνωστούς τόπους προσκυνήματος παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, απεικονίζεται η μνημειακή πρόσοψη του Obradoiro, εξαίρετου δείγματος του ισπανικού μπαρόκ.

11 Κέρματα 1 λεπτού/σεντ Στα κέρματα του 1 λεπτού/σεντ απεικονίζεται ο καθεδρικός ναός του Santiago de Compostela, λαμπρό δείγμα της ισπανορωμανικής τέχνης και ένας από τους πιο γνωστούς τόπους προσκυνήματος παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, απεικονίζεται η μνημειακή πρόσοψη του Obradoiro, εξαίρετου δείγματος του ισπανικού μπαρόκ.

12 Αναμνηστικά Κέρματα Κάθε χώρα μπορεί να εκδίδει δύο αναμνηστικά κέρματα τον χρόνο. Τα κέρματα αυτά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, τις ίδιες ιδιότητες και την ίδια ευρωπαϊκή όψη με τα κέρματα των 2 ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Διαφέρουν μόνο ως προς το αναμνηστικό σχέδιο που απεικονίζεται στην εθνική τους όψη. Αναμνηστικά κέρματα εκδίδονται αποκλειστικά στην ονομαστική αξία των 2 ευρώ. Έχουν ισχύ νόμιμου χρήματος σε όλη τη ζώνη του ευρώ, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιούνται –και πρέπει να γίνονται αποδεκτά– όπως κάθε άλλο κέρμα ευρώ.

13 Αναμνηστικά Κέρματα στην Ισπανία Αναμνηστικό Θέμα: Παγκόσμια Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά της UNESCO-Σπήλαιο της Αλταμίρα Αναμνηστικό Θέμα: Αλλαγή αρχηγού του κράτους Αναμνηστικό Θέμα: Παγκόσμια Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά της UNESCO- Πάρκο Γκουέλ

14 Αναμνηστικά Κέρματα στην Ισπανία Αναμνηστικό Θέμα: Παγκόσμια Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά της UNESCO- Μονή Εσκοριάλ Αναμνηστικό Θέμα: Παγκόσμια Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά της UNESCO-Η Μπούργκος Καθεδρικός Ναός

15 Αναμνηστικά Κέρματα στην Ισπανία Αναμνηστικό Θέμα: Δέκα Χρόνια του Ευρώ Αναμνηστικό Θέμα: Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Αλάμπρα, Γρανάδα Αναμνηστικό Θέμα: Το ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της σειράς

16 Αναμνηστικά Κέρματα στην Ισπανία Αναμνηστικό Θέμα: Δέκα χρόνια της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και τη γέννηση του ευρώ Αναμνηστικό Θέμα: 50η επέτειος της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης Αναμνηστικό Θέμα: 400η επέτειος της πρώτης έκδοσης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες "Δον Κιχώτη "

17 Δικτυογραφία https://www.ecb.europa.eu/euro/coins/html/index.el.htmlhttps://www.ecb.europa.eu/euro/coins/html/index.el.html http://ec.europa.eu/economy_finance/euro/cash/ commemorative/spain_en.htmhttp://ec.europa.eu/economy_finance/euro/cash/ commemorative/spain_en.htm

18 Τέλος Παρουσίασης


Κατέβασμα ppt "Κέρματα της Ισπανίας Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Κωνσταντίνα Μυλωνά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google