Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
Σχολικό έτος:

2 Δύο διδακτικοί περίοδοι-τετράμηνα, 1η περίοδος:11-9 έως 20-1
2η περίοδος 21-1 έως 31-5 Τα μαθήματα κατατάσσονται σε τρεις ομάδες Α ομάδα Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία & Νεοελληνική Λογοτεχνία) Μαθηματικά Φυσική Ιστορία Σε αυτά τα μαθήματα διενεργείται μόνο μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του Α τετραμήνου. Τα μαθήματα αυτά εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Ιουνίου. Η εξέταση είναι δίωρη εκτός από το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας που η εξέταση είναι τρίωρη.

3 Β ομάδα Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση) Χημεία Βιολογία Γεωλογία-Γεωγραφία Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Θρησκευτικά Αγγλικά Δεύτερη ξένη γλώσσα Οικιακή Οικονομία Τα μαθήματα αυτά ΔΕΝ εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις του Ιουνίου αλλά μόνο στη διάρκεια των τετραμήνων με ωριαία διαγωνίσματα ανακεφαλαιωτικά ή στο μάθημα της ημέρας. Στο Β τετράμηνο αντί για ωριαία γραπτή δοκιμασία μπορεί να ανατεθεί συνθετική δημιουργική εργασία στους μαθητές.

4 Γ Ομάδα Τεχνολογία-Πληροφορική Μουσική-Καλλιτεχνικά Φυσική Αγωγή Σε αυτά τα μαθήματα δε διενεργείται καμία ωριαία γραπτή δοκιμασία.

5 Διαδικασία Αξιολόγησης Επίδοσης του μαθητή
Συμμετοχή στη μαθησιακή διδασκαλία (τα ερωτήματα που θέτει, οι απαντήσεις που δίνει, η συμβολή του στη μελέτη ενός θέματος μέσα στην τάξη, η συνεργασία του με τους συμμαθητές του, η επιμέλεια στην εκτέλεση των εργασιών που του ανατίθενται) από την οποία ο εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ Οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής στο πλαίσιο της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο ή στο σπίτι ατομική ή ομαδικά Συνθετικές δημιουργικές εργασίες ατομικές ή ομαδικές, διαθεματικές εργασίες Ωριαίες γραπτές δοκιμασίες Ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ)

6 Γραπτές ανακεφαλαιωτικές και απολυτήριες εξετάσεις
Από 1η έως 30η Ιουνίου η σχολική μονάδα ολοκληρώνει τις εξής διαδικασίες: Α. Την πρώτη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της ομάδας Α Β. Το πρόγραμμα της υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση Γ. Τη δεύτερη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται επαναληπτικές εξετάσεις σε όσα μαθήματα έχουν παραπεμφθεί μαθητές Το πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώνεται από το Διευθυντή στους μαθητές τρεις (3) τουλάχιστον μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων

7 Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης
Στα μαθήματα της Α ομάδας βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου, του δεύτερου τετραμήνου και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης 2. Στα μαθήματα της Β ομάδας και της Γ ομάδας βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι ο μέσος όρος των βαθμών του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου. Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης Όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) Όταν έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης σε καθένα από τα μαθήματα της Α ομάδας τουλάχιστον οκτώ (08) και έχει συνολικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13) Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προάγονται ή απολύονται με συνολικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δώδεκα (12)

8 Παραπεμπόμενοι μαθητές
Αν δεν τηρούνται οι προηγούμενες προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10). Για τα μαθήματα της Α ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Για τα μαθήματα της Β και Γ ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α και Β τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής, τότε επαναλαμβάνει την τάξη. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Γ τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης, τότε μπορεί να προσέλθει σε επαναληπτικές εξετάσεις πριν από την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του είναι μικρότερος από δέκα (10).


Κατέβασμα ppt "2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google