Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία β τετραμήνου σχολικού έτους 2012-2013 «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ-β μέρος»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία β τετραμήνου σχολικού έτους 2012-2013 «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ-β μέρος»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία β τετραμήνου σχολικού έτους 2012-2013 «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ-β μέρος»

2 Μαθητές Ακρίβη Χριστίνα Γκόγκου Αδαμαντία Κασιούμη Αλεξάνδρα Κασσάρα Γεωργία Κατσάνου Δήμητρα Κιόσης Ευάγγελος Κοτρώτσιος Δημήτριος Λαδάς Χρήστος Λέτσιος Νίκος Μάτση Όλγα

3 Σκοπός της έρευνας Σκοπός της έρευνας ήταν η ανατροφοδότηση των όσων εισπράξαμε με την ερευνητική εργασία του Α τετράμηνου, μέσα από την ενσάρκωση των πρωταγωνιστών πάνω στο σενάριο που γράψαμε.

4 Ερευνητικά ερωτήματα Κατά πόσο, ενσαρκώνοντας τους πρωταγωνιστές, εκβαθύνουμε περισσότερο στο αντικείμενο με το οποίο καταπιαστήκαμε; Κατά πόσο κατανοούμε όλο και πιο πολύ τους ήρωες του σεναρίου μας, τις επιλογές τους, τα θέλω τους, τις προσδοκίες τους για τον μέλλον, τον αγώνα τους για τη ζωή; Κατά πόσο περισσότερο μπορούμε να πείσουμε τους θεατές τώρα (όχι μόνο αναγνώστες ή ακροατές) για το ότι πρέπει να είναι αγωνιστές στη ζωή, να προσαρμόζουν τα θέλω τους στην εκάστοτε εποχή και να παλεύουν για την πραγμάτωση των στόχων τους μέσα από τη δραματοποίηση του σεναρίου μας; Κατά πόσο ο συγκεκριμένος κοινός στόχος μας ενώνει περισσότερο ως μέλη ομάδας, βοηθάει στην ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικού πνεύματος, ενισχύει τον αυτοσεβασμό, τον αλληλοσεβασμό, την συνέπεια, παροτρύνει την βελτίωση της δουλειάς του καθενός, την τόνωση της αυτοπεποίθησης του και την ποιότητα του δρώμενου;

5 Πηγές άντλησης πληροφοριών Βιωματικά, μέσα από την ενσάρκωση των ηρώων του σεναρίου μας, για την παραγωγή του παραδοτέου.

6 Επεξεργασία δεδομένων Βασιστήκαμε στο σενάριο που γράψαμε το Α τετράμηνο και ενσαρκώσαμε τους ήρωές του για την παραγωγή της ταινίας μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δώσαμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχόλησαν.

7 Γιατί επιλέξαμε να δραματοποιήσουμε το σενάριο Με την πραγματοποίηση της ερευνητικής εργασίας του α τετράμηνου, ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους της καθημερινότητας, ανθρώπους βιοπαλαιστές, τους κάναμε πρωταγωνιστές στο σενάριό μας, καταλάβαμε ότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες την εκάστοτε εποχή, οι άνθρωποι ελπίζουν, συνεχίζουν τον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Θελήσαμε να υπερασπιστούμε – παρουσιάσουμε την αντιμετώπιση - στάση των ερωτώμενων μπρος τα προβλήματα της ζωής με κάτι περισσότερο από την απλή αφήγηση του σεναρίου μας. Η δραματοποίηση του σεναρίου είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε και εμείς τα ίδια καλύτερα αυτό που εισπράξαμε από την εργασία του πρώτου τετράμηνου, αλλά να πείσουμε και το κοινό για τα πιστεύω μας μέσα από την εικόνα, τα λόγια μας, το ύφος μας, τις κινήσεις μας, τις πράξεις μας.

8 Συμπεράσματα Συνειδητοποιήσαμε ως άτομα οι συμμετέχοντες στην εργασία ότι για τη δραματοποίηση ενός σεναρίου απαιτείται συντονισμός, σεβασμός στους χρόνους των άλλων, πειθαρχία σε κανόνες και όρια που θέτει το σενάριο. Κατανοήσαμε ότι η υπαγωγή των υποχρεώσεων – εργασιών μας στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ήταν αναγκαία για την επίτευξη της τελικής παρουσίασης. Μπήκαμε οι μαθητές βαθύτερα στην ψυχή των ηρώων μας και ενστερνιστήκαμε τα βιώματά τους. Ενισχύθηκε το αγωνιστικό μας ΘΕΛΩ για ένα καλύτερο αύριο που συνεχώς αλλάζει. Μεταφέραμε δυναμικά, ενεργητικά, με πάθος τα μηνύματα που πάθιασαν εμάς τους ίδιους.

9 Η ταινία, για λόγους ασφάλειας, δεν μπορεί να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά βρίσκεται στο φάκελο της ερευνητικής εργασίας στο σχολείο μας σε DVD.


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία β τετραμήνου σχολικού έτους 2012-2013 «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ-β μέρος»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google