Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που προσπαθεί να ερμηνεύσει την φύση της πραγματικότητας του όντος και του κόσμου.  Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που προσπαθεί να ερμηνεύσει την φύση της πραγματικότητας του όντος και του κόσμου.  Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που προσπαθεί να ερμηνεύσει την φύση της πραγματικότητας του όντος και του κόσμου.  Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας ;  Ποια είναι η θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν ;  Είναι η αντίληψη των χρωμάτων αντικειμενική ή υποκειμενική ;  Υπάρχει ο κόσμος εκτός του νου μας ;  Ποια είναι η φύση των πραγμάτων, των γεγονότων, του χώρου ;

3 Όνειρο είναι η βίωση μίας σειράς εικόνων, ήχων ή άλλων αισθήσεων, ιδεών, συναισθημάτων και μορφών που ενδεχομένως δημιουργούν μια, συνήθως αλλοπρόσαλλη, « ιστορία » κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το περιεχόμενο των ονείρων δεν έχει συνήθως τη λογική αλληλουχία της φυσικής πραγματικότητας και είναι πέρα από τον συνειδητό έλεγχο αυτού που το βιώνει.

4 Η εξαίρεση σ ' αυτό είναι γνωστή ως συνειδητό όνειρο, κατά το οποίο το άτομο συνειδητοποιεί ότι ονειρεύεται και συχνά είναι σε θέση να αλλάξει το ονειρικό του περιβάλλον και να ασκήσει έλεγχο σε διάφορες πτυχές του ονειρικού περιεχομένου. Το ονειρικό περιβάλλον είναι πολύ πιο ρεαλιστικό κατά τη διάρκεια του συνειδητού ονείρου - συχνά αντίστοιχου ρεαλισμού με τον φυσικό κόσμο κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης - και οι αισθήσεις του ατόμου οξυμένες.

5 Γνωστή είναι σαν Déjà vu. Η συναισθηματική ακολουθία που ενεργοποιείται με την προμνησία ενέχει το στοιχείο του απρόσμενου, με λήμματα που ξενίζουν ονειρικά, αν και μοιάζουν γνωστά, σαν κάποια ζωντανή, πραγματική, προηγούμενη εμπειρία. Από τη στατιστική πλευρά, η προμνησία έχει δώσει ραντεβού κάποια στιγμή με την πλειονότητα των ανθρώπων. Η επιστημονική σκοπιά οδηγεί σε κάποιαν ανωμαλία των διεργασιών της μνήμης.

6 Η Έκτη αίσθηση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει ψυχικές ικανότητες όπως ο διαυλισμός, το άκουσμα φωνών από νεκρούς, την υπεραισθητηριακή αντίληψη ( τηλεπάθεια, ενόραση, προεπίγνωση ) ή την τηλεκίνηση.

7 Τον Ιούλιο του 1943, το αμερικανικό αντιτορπιλικό Eldridge προσάραξε στις αποβάθρες του Delaware για ένα πείραμα του αμερικανικού ναυτικού που είχε σκοπό να κάνει το πλοίο αόρατο. Το επίσημο όνομα του σχεδίου ήταν " Σχέδιο Ουράνιο Τόξο “, αλλά έμεινε ευρέως γνωστό με την ονομασία “ Το πείραμα της Φιλαδέλφειας ”.

8 Το ναυτικό παραδέχεται ότι το αμερικανικό πλοίο Eldridge έλαβε μέρος σε κάποιο πείραμα το οποίο προέβλεπε την περιτύλιξη του σκελετού του αντιτορπιλικού με σύρμα, σε μια προσπάθεια αδρανοποίησης των μαγνητικών πεδίων που προκαλούνταν από το μέταλλο του. Αυτό είναι γνωστό ως απομαγνήτιση.

9 Κατά την πρώτη φάση του πειράματος το πλοίο δεν εξαφανίσθηκε τελείως, αλλά το αποτύπωμα του σκελετού του διαγραφόταν καθαρά στο νερό. Την δεύτερη φορά το πλοίο εξαφανίστηκε τελείως ενώ εμφανίστηκε 15 λεπτά αργότερα στη Virginia. Όταν επανεμφανίστηκε το πλοίο στην Πενσυλβανία, μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ενσωματωμένοι με το κήτος του πλοίου, άλλοι έλειπαν και οι υπόλοιποι είχαν χαμένα τα λογικά τους. Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι πέρα από την επίσημη ανακοίνωση του ναυτικού, δεν υπήρξε δυνατή η επικοινωνία με οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος.


Κατέβασμα ppt "Είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που προσπαθεί να ερμηνεύσει την φύση της πραγματικότητας του όντος και του κόσμου.  Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google