Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος 2016-2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΡΓΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος Η παρουσίαση συντάχθηκε με βάση την με αριθ /Δ2/ Υ.Α με θέμα: «Ενημέρωση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται»

2 Σχολικό και διδακτικό έτος
Το σχολικό έτος: Αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος: Αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.

3 ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ 1ο τετράμηνο, από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου 2ο τετράμηνο, από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου

4 ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Ομάδα Α΄: Γραπτώς εξεταζόμενα:
Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία) 2) Μαθηματικά 3) Φυσική 4) Ιστορία.

5 ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Ομάδα Β΄: Προφορικώς εξεταζόμενα:
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση) 2) Χημεία 3) Βιολογία 4) Γεωλογία-Γεωγραφία 5) Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή 6)Θρησκευτικά 7) Αγγλικά 8) Δεύτερη ξένη γλώσσα και 9) Οικιακή Οικονομία.

6 ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1) Τεχνολογία - Πληροφορική 2) Μουσική – Καλλιτεχνικά
Ομάδα Γ ΄: Προφορικώς εξεταζόμενα: 1) Τεχνολογία - Πληροφορική 2) Μουσική – Καλλιτεχνικά 3) Φυσική Αγωγή

7

8 Συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια:
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια: α ) η συνολική συμμετοχή του μαθητή στη μαθησιακή διδασκαλία β) οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά γ) οι συνθετικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές δ) οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες ε) οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ). Α--(τα ερωτήματα που θέτει, οι απαντήσεις που δίνει, η συμβολή του στη μελέτη ενός θέματος μέσα στην τάξη, η συνεργασία του με συμμαθητές, η επιμέλεια στην εκτέλεση των εργασιών που του ανατίθενται), από την οποία ο εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες , την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ.,

9 ΩΡΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ
Ωριαίες γραπτές δοκιμασίες είναι: 1) Προειδοποιημένες, αν έπονται μιας ανακεφαλαίωσης, καλύπτουν ευρύτερη διδακτική ενότητα για την οποία έχουν διατεθεί μέχρι 4 διδακτικές ώρες. 2) Μη προειδοποιημένες αν καλύπτουν την ύλη που διδάχθηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα.

10 ΩΡΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ
Μαθήματα Ομάδας Α΄: Διενεργείται μόνο μια ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του 1ου τετραμήνου. Μαθήματα Ομάδας Β΄: μόνο μια ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του 1ου τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του 2ου τετραμήνου. Ο διδάσκων καθηγητής μπορεί να επιλέξει αντί για τη διεξαγωγή ωριαίας γραπτής δοκιμασίας σε κάποιο τμήμα ή τμήματα, την ανάθεση συνθετικής εργασίας μικρής έκτασης. Μαθήματα Ομάδας Γ΄: Δεν διενεργείται καμία ωριαία γραπτή δοκιμασία.

11 ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ Περιορισμοί: Ωριαίες Γραπτές Δοκιμασίες
– Κάθε τμήμα μπορεί να εξετάζεται με ωριαία γραπτή δοκιμασία μόνο σε ένα (1) μάθημα την ημέρα και μέχρι τρία (3) το πολύ την εβδομάδα. Ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες-Περιορισμοί – Δεν υπερβαίνουν τις τρεις (3) ανά μάθημα κάθε τετράμηνο. – Διαρκούν το πολύ δέκα (10) λεπτά. – Τα ερωτήματα αναφέρονται στο αμέσως προηγούμενο μάθημα και έχουν ελεγχθεί ότι είναι δυνατόν να απαντηθούν εντός του διαθέσιμου χρόνου.

12 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Από την 1η μέχρι την 30η Ιουνίου η σχολική μονάδα ολοκληρώνει τις εξής διαδικασίες: • Την πρώτη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της ομάδας Α’. • Το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση • Τη δεύτερη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται επαναληπτικές εξετάσεις στα μαθήματα που έχουν παραπεμφθεί μαθητές.

13 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Ορίζονται τα 2/3 της διδαχθείσας και δεν μπορεί να είναι λιγότερο από το μισό της διδακτέας. Διδαχθείσα ύλη είναι η ύλη που έχουν διδαχτεί οι μαθητές στη διάρκεια του διδακτικού έτους. Διδακτέα ύλη είναι η μέγιστη ύλη που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα του ΥΠΠΑΙ.Ε.Θ που πρέπει να διδαχτούν σε κάθε μάθημα στη διάρκεια του διδακτικού έτους.

14 ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
Μαθήματα ομάδας Α΄ Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το άθροισμα των βαθμών του 1ου, 2ου τετραμήνου και του γραπτού δια τρία. Παράδειγμα στο μάθημα της Ιστορίας: 1ο τετράμηνο, βαθμός 16 2ο τετράμηνο, βαθμός 18 Γραπτά, βαθμός: 17 Βαθμός ετήσιας επίδοσης: ( )/3=51/3=17

15 ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
Μαθήματα ομάδας Β΄ και Γ΄: Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών 1ου και 2ου τετραμήνου. Παράδειγμα στη Χημεία: Βαθμός 1ου τετραμήνου: 14 Βαθμός 2ου τετραμήνου: 15 Βαθμός ετήσιας επιδοσης: (14+15)/2= 29/2=14,5 Στρογγυλοποίηση 15

16 ΠΡΟΑΓΩΓΗ ή ΑΠΟΛΥΣΗ Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης,
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ή ΑΠΟΛΥΣΗ Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, i) όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10), ii) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία(13). Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προάγονται ή απολύονται με μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον ένδεκα (11).

17 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Όταν δεν πληρούνται οι προηγούμενες προϋποθέσεις ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα που ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10). Αν ο μέσος όρος των βαθμών των κλάδων είναι απορριπτικός ο μαθητής παραπέμπεται μόνο στον κλάδο του μαθήματος στον οποίο υστέρησε. Υλοποίηση προγράμματος υποστηρικτικής διδασκαλίας (5-10) ωρών από τους καθηγητές του σχολείου στα μέσα Ιουνίου, για τους παραπεμπόμενους μαθητές. Οι επαναληπτικές εξετάσεις στο τέλος του Ιουνίου

18 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑΞΗΣ • Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, αν μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις δεν κριθούν άξιοι προαγωγής, τότε επαναλαμβάνουν την τάξη. • Μαθητές της Γ΄ τάξης αν μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις δεν κριθούν άξιοι απόλυσης, τότε δύναται να προσέλθουν σε επαναληπτικές εξετάσεις αρχές Σεπτεμβρίου στα μαθήματα που ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος του δέκα (10), καθώς και σε εξετάσεις επόμενου σχολικού έτους.

19 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Οι μαθητές που φοίτησαν δύο πλήρη διδακτικά έτη σε ξένο σχολείο, το πρώτο έτος φοίτησής τους σε Ελληνικό Γυμνάσιο: • Δεν βαθμολογούνται στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία. • Εξετάζονται προφορικά στα υπόλοιπα μαθήματα κατά τη διάρκεια των τετραμήνων και των εξετάσεων. • Προάγονται ή Απολύονται αν έχουν βαθμό μεγαλύτερο από οχτώ (8) σε κάθε μάθημα

20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Οι μαθητές που φοίτησαν δύο πλήρη διδακτικά έτη σε ξένο σχολείο στο δεύτερο έτος φοίτησης σε Ελληνικό Γυμνάσιο: • Εξετάζονται προφορικά στα μαθήματα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» και «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» τόσο κατά τη διάρκεια των τετραμήνων όσο και κατά τις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις • Βαθμολογική βάση το οχτώ (8), στο μάθημα «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» και «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία». • Μετά το 2ο έτος φοίτησης βαθμολογούνται και προάγονται όπως όλοι οι μαθητές.

21 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Οι μαθητές που φοίτησαν ένα πλήρες διδακτικό έτος σε ξένο σχολείο το πρώτο έτος φοίτησης τους σε Ελληνικό Γυμνάσιο: • Εξετάζονται προφορικά στα μαθήματα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» και «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» τόσο κατά τη διάρκεια των τετραμήνων όσο και κατά τις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις • Βαθμολογική βάση το οχτώ (8), στο μάθημα «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» και «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία». • Μετά το 1ο έτος φοίτησης βαθμολογούνται και προάγονται όπως όλοι οι μαθητές.

22 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google