Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αλέξανδρος Φίκας Βαγγέλης Φούντας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αλέξανδρος Φίκας Βαγγέλης Φούντας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αλέξανδρος Φίκας Βαγγέλης Φούντας
Θαλής Μιλήσιος Αλέξανδρος Φίκας Βαγγέλης Φούντας

2 Εισαγωγή Ο Θαλής έζησε στην Μίλητο από το 640π.Χ έως το 546π.Χ. Υπήρξε ένας από τους 7 σοφούς της Ελλάδας Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος και μαζί με άλλους φιλόσοφους απέρριψε όλες τις μυθολογικές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων.

3 Σήμαντικες Ανακαλύψεις
Ως Μαθηματικός:Όταν τρεις τουλάχιστον παράλληλες ευθείες τέμνουν δύο άλλες ευθείες, τότε τα τμήματα που ορίζουν στη μία είναι ανάλογα προς τα αντίστοιχα τμήματα της άλλης. Ως Φιλόσοφος:Η Γη έχει τη μορφή ενός κυκλικού δίσκου που στηρίζεται στο νερό

4 Επαγγελματική Ενασχόληση
Ασχολήθηκε κυρίως με: τα μαθηματικά,την φυσική, την μηχανική, την μετεωρολογία Ίδρυσε την Ιωνική Σχολή της φυσικής φιλοσοφίας στη Μίλητο.

5 Διάσημες Ρήσεις Θαλή (1/2)
Ο κόσμος είναι σκάλα . Άλλοι ανεβαίνουν και άλλοι κατεβαίνουν. Γνώθι σ’ αυτόν. Σε αυτόν που τον ρώτησε ποιος είναι πιο ευτυχισμένος απάντησε: «Αυτός που έχει σώμα υγιές, εφευρετικό μυαλό και έμφυτη ικανότητα να δεχτεί τη μόρφωση»

6 Διάσημες Ρήσεις Θαλή (2/2)
Το σοφότερο δημιούργημα είναι ο χρόνος διότι ανακαλύπτει τα πάντα Σε αυτόν που τον ρώτησε τι είναι εύκολο απάντησε: «Το να δίνεις συμβουλές στους άλλους»  Ό,τι προσφέρεις στους γονείς σου τα ίδια περίμενε να πάρεις από τα παιδιά σου

7 Επίλογος Ο Θαλής ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει στον εαυτό του πως λειτουργεί ο κόσμος

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Αλέξανδρος Φίκας Βαγγέλης Φούντας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google