Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Α΄ τετραμήνου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Α΄ τετραμήνου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Α΄ τετραμήνου
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Α΄ τετραμήνου Υπεύθυνος Καθηγητής  Καραμπέτσας Στέφανος Ερευνητική Ομάδα  Quantum Leapers

2 Θέμα: Το θέμα της εργασίας είναι η μελέτη κινηματογραφικών έργων που περιλαμβάνουν μαθηματικά και ο σχολιασμός τους.

3 Οι ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:
Παρουσίαση των δύο ταινιών σε μορφή video. Μελέτη και σχολιασμός των δύο ταινιών σε γραπτή μορφή .

4 Good Will Hunting (Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams)
Τα έργα που ερευνήθηκαν είναι τα: Good Will Hunting (Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams) A Beautiful Mind (Russell Crowe)

5 Ο Will Hunting είναι πραγματικά ξεχωριστός

6 Παράλληλα είναι προικισμένος και με ένα ιδιαίτερο χάρισμα
Παράλληλα είναι προικισμένος και με ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Μια εκπληκτική μνήμη και μια υπερφυσική μαθηματική επιδεξιότητα. Ένας καθηγητής Μαθηματικών που θαυμάζει αλλά και θέλει να εκμεταλλευτεί το ιδιαίτερο ταλέντο του τον θέτει υπό ψυχιατρική παρακολούθηση προκειμένου να ερευνήσει το φαινόμενο.

7

8 Έτος 1947 κι ο John Nash σε ηλικία μόλις 22 ετών, σπουδαστής στο Princeton, θα καταπλήξει τους πάντες με το εκπληκτικό του ταλέντο στα μαθηματικά. Ευφυής, αλλά χωρίς ικανότητα ν’ αναπτύξει κοινωνική ζωή, κυριευμένος από την εμμονή του να βρει μια ιδέα πραγματικά νεωτεριστική.

9 Σύντομα προάγεται σε διδάκτορα, ανατρέποντας μια θεωρία του Adam Smith, πατέρα της μοντέρνας οικονομίας και βρίσκει μια θέση στο MIT. Την ίδια εποχή συνεργάζεται σε κυβερνητικές υπηρεσίες αποκωδικοποιώντας μυστικούς κώδικες, ενώ γνωρίζει την Alicia με την οποία και παντρεύεται.

10 Όμως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η περίοδος ευτυχίας θα τελειώσει, ξεκινώντας μια άλλη, γεμάτη παρανοϊκές ψευδαισθήσεις που θα οδηγήσουν στη διάγνωση της σχιζοφρένειας και σε εκτεταμένες θεραπείες.

11

12 Η επιστήμη των μαθηματικών βρίσκεται παντού γύρω στην ζωή μας
Η επιστήμη των μαθηματικών βρίσκεται παντού γύρω στην ζωή μας. Επηρεάζει καταστάσεις και ανθρώπους. Βέβαια λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν και μελετούν με πιο τρόπο γίνεται αυτό.


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Α΄ τετραμήνου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google