Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Για δέκα χρόνια μετά την άνοδό του στο θρόνο ο Ιωάννης Β' Κομνηνός το 1118 αναγκάστηκε με συνεχείς πολέμους να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις στα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Για δέκα χρόνια μετά την άνοδό του στο θρόνο ο Ιωάννης Β' Κομνηνός το 1118 αναγκάστηκε με συνεχείς πολέμους να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις στα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΝΝΑΜΟΣ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ Β΄ ΚΟΜΝΗΝΟ

2 Για δέκα χρόνια μετά την άνοδό του στο θρόνο ο Ιωάννης Β' Κομνηνός το 1118 αναγκάστηκε με συνεχείς πολέμους να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις στα βόρεια σύνορα της αυτοκρατορίας στη Βαλκανική από τους Πετσενέγους, τους Ούγγρους και τους Κουμάνους.

3 Μετά τις επιτυχίες που σημειώνει στα πολεμικά μέτωπα της Βαλκανικής ο Ιωάννης μπόρεσε να στρέψει το ενδιαφέρον του και στα ανατολικά σύνορα της Αυτοκρατορίας, για να αντιμετωπίσει τους Σελτζούκους φυλάρχους, που είχαν διεισδύσει στη βυζαντινή επικράτεια και κατέλαβαν πόλεις και οχυρά στην περιοχή.

4 Γύρω στο 1130 ο Ιωάννης Β' Κομνηνός εκστράτευσε επικεφαλής μεγάλου στρατού στη Μικρά Ασία και από τη Βιθυνία κινήθηκε στην Παφλαγονία, στη βορειοδυτική Μικρά Ασία έχοντας στόχο να ανακαταλάβει τις πόλεις με τα ισχυρά κάστρα Κασταμονή και Γάγγρα, που είχαν καταληφθεί την προηγούμενη χρονιά από τον Σελτζούκο εμίρη Τανισμάν Γ'.

5 Με τους πολέμους που διεξήγαγε κατάφερε την πενταετία να ανακτήσει τις πόλεις και να αποκαταστήσει τη βυζαντινή κυριαρχία στην περιοχή. Τα γεγονότα εξιστορεί στο πρώτο βιβλίο του έργου του ο Ιωάννης Κίνναμος, απόσπασμα του οποίου ακολουθεί:

6

7

8

9

10

11

12


Κατέβασμα ppt "Για δέκα χρόνια μετά την άνοδό του στο θρόνο ο Ιωάννης Β' Κομνηνός το 1118 αναγκάστηκε με συνεχείς πολέμους να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις στα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google