Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ [ΣΥΡΙΓΓΑΣ] ΑΠΌ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ [ΣΥΡΙΓΓΑΣ] ΑΠΌ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ [ΣΥΡΙΓΓΑΣ] ΑΠΌ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ …

2 ΠΗΓΑΔΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ:
~ ΠΗΓΑΔΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ: Στην Αρχαία Ελλάδα το πηγάδι λεγόταν Φρέαρ και η λέξη πηγάδι είναι συνώνυμο της πηγής. Όταν σε κάποιο προσιτό μέρος, που ενδείκνυται ανάλογα με διάφορα σημάδια ότι κάτω από το έδαφος και σε λίγα μέτρα βάθος βρίσκεται νερό, ή υπάρχει κάποιος υπόγειος δίαυλος νερού(υπόγειο ποτάμι), τότε έσκαβαν προσπαθώντας να εντοπίσουν το νερό. Κατά τους πρωτοχριστιανικούς και βυζαντινούς χώρους ( μ.Χ)δεν υπάρχει ανάπτυξη των υδάτινων πόρων. Οι πόλεις χρησιμοποιούσαν για την ύδρευση τους τις παλιές ελληνιστικές και ρωμαϊκές κατασκευές με ορισμένες επιδιορθώσεις. Κατά τα χρόνια των πολέμων και των κοινωνικών αναταραχών και φυσικών καταστροφών τα πηγάδια βοήθησαν τον άνθρωπο και αυτά με τον τρόπο τους. Στο Σούλι τα πηγάδια επάνω στο ξεροβούνι, ξεδίψασαν τους Σουλιώτες και έδωσαν ζωή στην περιοχή. Ακόμα κάποιοι άνθρωποι έλεγαν τα μυστικά τους στο πηγάδι νιώθοντας πως τα λέγανε σε κάποιον. Αργότερα λέγανε πως αν έκαναν οι άνθρωποι μια ευχή και έριχναν ένα νόμισμα στο πηγάδι η ευχή τους θα έβγαινε αληθινή. Τα πηγάδια σήμερα μετά την πλήρη εγκατάλειψη, πέρασαν στην λησμονιά του χρόνου, της βιομηχανοποίησης και της εξέλιξης. Αρχικά αντικαταστάθηκαν με τις κοινοτικές ή δημοτικές βρύσες, όπου κι αυτές με την σειρά τους εγκαταλείφθηκαν, διότι επήλθε η ύδρευση της οικίας μας, η οποία ναι μεν έκανε πιο άνετη την διαβίωση και συνέβαλε στην υγιεινή του ανθρώπου, όμως κατέστρεψε τον υδροφόρο ζωοδότη ορίζοντα, διότι η ύδρευση χρειάστηκε να συλλειτουργήσει μαζί με την αποχέτευση. Είναι γεγονός ότι οι αποχετεύσεις δέχθηκαν και δέχονται τεράστιες ποσότητες από χημικά απόβλητα. Το νερό των πηγαδιών πλέον κατέστη ακατάλληλο και τα περισσότερα από αυτά, οι ιδιοκτήτες των, τα μετέτρεψαν σε θανατηφόρες παγίδες του περιβάλλοντος. Σήμερα που η χρήση των πηγαδιών δεν είναι απαραίτητη τα συναντάμε σαν διακοσμητικά στοιχεία στους κήπους των σπιτιών.

3 ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Το πηγάδι πρόκειται για μια κατασκευή, ένα τεχνητό άνοιγμα στο έδαφος με σκοπό την πρόσβαση στο νερό που κρύβεται κάτω από τη γη, το υπόγειο νερό όπως ονομάζεται. Τα πηγάδια έχουν συνήθως κυκλικό σχήμα, η διάμετρός τους κυμαίνεται από 1,5 έως 5 m και το βάθος τους δεν είναι μεγαλύτερο των 15 m (σπάνια ξεπερνούν τα 40 m).Γιατί ανοίγουν οι άνθρωποι όμως τέτοιες μεγάλες τρύπες στη γη; Τα πηγάδια εξυπηρετούν δύο ανάγκες: Πρώτον, την άμεση εκμετάλλευση του υπόγειου νερού, αντλώντας το πολύτιμο αυτό αγαθό, για να το πιουν, να ποτίσουν και να το χρησιμοποιήσουν για άλλους λόγους. Δεύτερον, τη συλλογή και αποθήκευση του υπόγειου νερού για μετέπειτα χρήση, στις περιπτώσεις που το επιτρέπει η παροχή των πετρωμάτων του υπεδάφους που το φιλοξενούν.

4 ΑΝΤΛΙΑ{ΣΥΡΙΓΓΑ} Ιστορικά στοιχεία
Ο αρχαιότερος τύπος αντλίας είναι ο Κοχλίας του Αρχιμήδη, που χρησιμοποιήθηκε για το πότισμα των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας τον 7ο αιώνα π.Χ. και περιγράφηκε αναλυτικότερα από τον Αρχιμήδη τον 3ο αιώνα π.Χ. Τύποι αντλιών Οι κυριότεροι/συνηθέστεροι τύποι αντλιών είναι οι φυγοκεντρικές αντλίες και οι αντλίες θετικής εκτόπισης. Οι φυγοκεντρικές μπορεί να είναι αξονικές, ακτινικές ή μικτού τύπου. Επίσης διακρίνονται σε διάφορους τύπους ανάλογα με τον αριθμό των διαδοχικών πτερωτών, τη μέθοδο στεγανοποίησης μεταξύ άξονα και κελύφους, και πολλά άλλα στοιχεία της κατασκευαστικής διαμόρφωσης. Κάποιοι συνηθισμένοι τύποι αντλιών θετικής εκτόπισης είναι: παλινδρομική με έμβολα, περιστροφική με λοβούς, περιστροφική με γρανάζια. Αρχή λειτουργίας Στις λεγόμενες αντλίες θετικής εκτόπισης το ρευστό αναγκάζεται σε κίνηση με απευθείας μηχανική δράση κάποιου μηχανισμού (π.χ. έμβολο), και επιτυγχάνεται σταθερή παροχή όγκου. Στις φυγοκεντρικές αντλίες τα πτερύγια του ρότορα (πτερωτή) μεταβάλουν το πεδίο ροής προσδίδοντας περιστροφή στο υγρό. Κατόπιν η αυξημένη δυναμική πίεση μετατρέπεται σε στατική πίεση στο στάτορα. Κατάλληλη γεωμετρία/σχεδίαση των πτερυγίων του ρότορα και στάτορα είναι αναγκαία για την επίτευξη αποδεκτής υδροδυναμικής απόδοσης κατά τη λειτουργία της αντλίας, ανάλογα με τη περιοχή παροχών και πιέσεων για την οποία προορίζεται. Οι αντλίες δημιουργούν ροή (παροχή) του υγρού και λόγω της αντίστασης ροής δημιουργείται η πίεση.

5

6 ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Συνώνυμα:
κατασκευή που διακοσμεί πλατείες, πάρκα, κήπους κ.λ.π. και αποτελείται από μια μικρή λίμνη κι έναν τεχνητό πίδακα με ειδικό υδραυλικό σύστημα που εκτοξεύει νερό σε διάφορα ύψη. Συνώνυμα: αναβρυτήριο πιδακοκρήνη κρηνοπίδακας Συνώνυμα

7 Η Φοντάνα ντι Τρέβι (ιταλ
Η Φοντάνα ντι Τρέβι (ιταλ. Fontana di Trevi) ή Κρήνη ντι Τρέβι, είναι σιντριβάνι στην περιοχή Τρέβι στη Ρώμη, στην Ιταλία. Είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της πόλης ύψους 25,9 μέτρων και πλάτους 19,8 μέτρων.[1] Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι και ολοκληρώθηκε από τον Πιέτρο Μπράτσι.

8 1η φάση: Συλλέξαμε τα υλικά και τα εργαλεία μας τα οποία ήταν:
Φάσεις κατασκευής: 1η φάση: Συλλέξαμε τα υλικά και τα εργαλεία μας τα οποία ήταν: ΥΛΙΚΑ: Μακετόχαρτο Κεσεδάκι από γιαούρτι [πηγάδι] Σωλήνας[λεπτός] Σύριγγα [αντλία] Πλαστικό ποτήρι[σιντριβάνι] Βύσματα ένωσης των σωληνώσεων Ανάγλυφα διαδραστικά χαρτόνια Κόλλα / σιλικόνη Ταινία στεγανοποίησης Ζελατίνα Ξυλάκια Μικρό κουβαδάκι Κολλητική ταινία ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Κοπίδι Πένσα Ειδικό εργαλείο για άνοιγμα τρυπών ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Κοπίδι Πένσα Ειδικό εργαλείο για άνοιγμα τρυπών

9 Δημιουργήσαμε το σχέδιο
2η φάση: Δημιουργήσαμε το σχέδιο 2η φάση: Δημιουργήσαμε το σχέδιο

10 Διάγραμμα εργασίας ανά εβδομάδα
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1η εβδ 2η εβδ 3η εβδ 4εβεβδ 4η εβδ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ) ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ FUSSION 360 & POWERPOINT Διάγραμμα εργασίας ανά εβδομάδα

11 FUSSION 360

12 Εναλλακτικές λύσεις Εναλλακτικές λύσεις

13

14

15

16 ΟΝΟΜΑΤΑ: Νικολέττα Καραγιώργου Νικη Κούτρα Ελιάνα Δουλγεράκη
Ελιάνα Δουλγεράκη Χριστίνα Γώγου ΟΝΟΜΑΤΑ


Κατέβασμα ppt "ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ [ΣΥΡΙΓΓΑΣ] ΑΠΌ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google