Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ Σταθάκου Ιωάννα, Σταμέλου Εμμανουέλα, Στρουθοπούλου Δέσποινα, Ταβουλάρης Βασίλης, Τσαντήλα Αγγελική,Τσέβης Κωνσταντίνος,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ Σταθάκου Ιωάννα, Σταμέλου Εμμανουέλα, Στρουθοπούλου Δέσποινα, Ταβουλάρης Βασίλης, Τσαντήλα Αγγελική,Τσέβης Κωνσταντίνος,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ Σταθάκου Ιωάννα, Σταμέλου Εμμανουέλα, Στρουθοπούλου Δέσποινα, Ταβουλάρης Βασίλης, Τσαντήλα Αγγελική,Τσέβης Κωνσταντίνος, Χασάνι Ιωάννα

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στην παρουσίαση αυτή δείχνουμε μερικούς τρόπους εξοικονόμησης πόρων στο μπάνιο για να προσέχουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον. Με απλούς τρόπους μπορούμε να μειώσουμε την κατα- νάλωση φυσικών πό- ρων ή ηλεκτρικής ενέργειας στο μπάνιο.

3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΓΑΘΑ Όταν αγοράζουμε αγαθά, πρέπει να γίνονται κάποια συγκεκριμένα βήματα. Για παράδειγμα, πριν αγοράσουμε απορρυπαντικά πρέπει να συγκρίνουμε τα προϊόντα, να σκεφτόυμε ποιο είναι το πιο καλό αλλά και πιο φθηνό προϊόν. Αναζητούμε πάντα προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα καλής ποιότητας. Ορισμένα προϊόντα μπορούμε να τα αγοράσουμε από το διαδίκτυο με σαφώς καλύτερη τιμή αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά τις προδιαγραφές, την τιμή τους και την ημερομηνία λήξης. Αν ένα προϊόν έχει λήξει,μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου.

4 ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ Ελέγχουμε για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας με την προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής. Εάν υπάρχει διαρροή, το χρώμα θα εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά. Αποφεύγουμε να πετάμε διαφόρων ειδών απορρίμματα στη λεκάνη της τουαλέτας, χρησιμοποιώντας το καζανάκι άσκοπα. Εάν το καζανάκι είναι παλιό, το αντικαθιστούμε με κάποιο, που διαθέτει δυνατότητα διπλής ροής. Εάν το κουμπί στο καζανάκι δεν επανέρχεται στη θέση του μετά τη χρήση, αφήνοντας το νερό να τρέχει συνεχώς, αντικαθιστούμε ή ρυθμίζουμε τη ροή.

5 ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια ή όσο διαρκεί το σαπούνισμα των χεριών, κλείνουμε την βρύση για να μην τρέχει άσκοπα το νερό. Αποφεύγουμε να αφήνουμε το νερό να τρέχει, ξυρίζοντας ή πλένοντας το πρόσωπό μας. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας, όσο περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό και κατόπιν πλενόμαστε ή ξυριζόμαστε.

6

7 ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ Προτιμάμε την χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αποφεύγουμε το μπάνιο σε μπανιέρα γεμάτη νερό. Προτιμάμε να κάνουμε ντους. Ελαττώνουμε τη διάρκεια χρήσης του ντους. Στη διάρκεια του ντουζ καταναλώνουμε 18 με 25 λίτρα νερού ανά λεπτό. Αντικαθιστούμε το τηλέφωνο της ντουζιέρας με κάποιο άλλο χαμηλότερης ροής. Προτιμάμε το σαπούνι από το αφρόλουτρο. Διαρκεί περισσότερο, είναι ασύγκριτα φθηνότερο και δεν υπάρχει καμία διαφορά για το δέρμα.

8 ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Επιλέγουμε πλυντήριο ρούχων ενεργειακής κλάσης Α+++. Χρησιμοποιούμε σύγχρονα απορρυπαντικά που πλένουν σε προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας. Χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων, μόνο όταν φορτώνεται πλήρως ή ρυθμίζουμε κατάλληλα τη στάθμη νερού για το μέγεθος του φορτίου που χρησιμοποιούμε. Αντικαθιστούμε τις στρόφιγγες του πλυντηρίου, όπου παρατηρείται διαρροή. Εάν η στρόφιγγα στάζει σε ρυθμό μιας σταγόνας ανά δευτερόλεπτο, ενδέχεται να καταναλωθούν 10 κυβικά μέτρα ετησίως, που θα επιβαρύνουν το κόστος της ύδρευσης και αποχέτευσης. Βάζουμε το πλυντήριο να λειτουργεί σε χαμηλή θερμοκρασία και σε προγράμματα που μας επιτρέπουν να τοποθετούμε ρούχα με πολλά χρώματα.

9


Κατέβασμα ppt "ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ Σταθάκου Ιωάννα, Σταμέλου Εμμανουέλα, Στρουθοπούλου Δέσποινα, Ταβουλάρης Βασίλης, Τσαντήλα Αγγελική,Τσέβης Κωνσταντίνος,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google