Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

SELECTRON. Selectron Ο πίνακας αυτοματισμού αποτελεί μια νέα καινοτομία στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας σε ξενοδοχεία διότι με μια ματιά προσφέρει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "SELECTRON. Selectron Ο πίνακας αυτοματισμού αποτελεί μια νέα καινοτομία στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας σε ξενοδοχεία διότι με μια ματιά προσφέρει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 SELECTRON

2 Selectron Ο πίνακας αυτοματισμού αποτελεί μια νέα καινοτομία στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας σε ξενοδοχεία διότι με μια ματιά προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα στον διαχειριστή. Για τις λειτουργίες των μηχανημάτων. Για τις επικρατούσες θερμοκρασίες παντού. Τι είδους ενέργεια χρησιμοποιείται. Εάν τα δωμάτια είναι κατειλημμένα η όχι.

3 Selectron Ο χειρισμός γίνεται με απλά μπουτόν που όταν είναι πατημένα δίνουν μια φωτεινή ένδειξη για την θέση ΟΝ ενεργοποιώντας τους παράλληλους πίνακες των ρελέδων ελέγχου που βρίσκονται στα επιμέρους μηχανο/σια παρέχοντας σε εσάς: Εύκολο χειρισμό. Ηλεκτρομηχανική αφή. Ψηφιακή λειτουργία. Ανεξάρτητες ρυθμίσεις. Παρακολούθηση I-net. Στατιστική ενημέρωση.

4 Selectron Εσωτερικά στον πίνακα συνδέονται όλα τα μπουτόν, leds και θερμοστάτες με την ειδικά σχεδιασμένη πλακέτα motherboard που επεξεργάζεται τα δεδομένα και εκτελεί λειτουργικές εντολές προς τα μηχανοστάσια. Σε περίπτωση που θέλετε και ψηφιακή σύνδεση μέσω Internet προσαρμόζετε στον πίνακα το TP4-modem για On-line αποστολή όλων των δεδομένων και ενδείξεων στον υπολογιστή σας.

5 Selectron Οι θερμοστάτες είναι ψηφιακού τύπου με ενσωματωμένο ρελέ εξόδου και trimmer για καλιμπράρισμα των διαφόρων αισθητηρίων. Η ρύθμισή τους γίνεται με τα πλήκτρα (-/οκ/+) και δείχνουν την παρούσα θερμοκρασία. Πατώντας ΟΚ δείχνει στιγμιαία το set-point. Φέρει δυο λειτουργίες συναγερμού βλαβών με οπτικό ή ηχητικό σήμα.

6 Selectron Το κάθε motherboard είναι σχεδιασμένο να καλύπτει μέχρι 5 ή 6 ανεξάρτητους ενοικιαζόμενους χώρους. Δύο μηχανοστάσια πλήρως εξοπλισμένα. Θερμ/δροσ. Δαπέδου. Θερμ/ψύξη Fan-Coil. Αφύγρανση χώρου. Μπόιλερ ζ. νερού. Αντλίες θερμότητας. Θερμαινόμενα Jacuzzi. Έλεγχο παρουσίας. Έλεγχο ενοικίασης. Έλεγχο κατοίκισης.

7 Selectron Μια από τις κύριες λειτουργίες είναι η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Τα ηλιακά συστήματα TP4-enersol ελέγχονται από μια καινοτόμο συσκευή αυτοματισμού που περιλαμβάνει: Ηλιακό φωτοκύτταρο. Ρελέ αναστροφής. 3-οδη ηλεκτρο-βάνα. Διαφορικό θερμοστάτη με 3 αισθητήρια. Διατείθενται και με μηχανισμό ‘ανάκλησης’ και solar tracker.

8 Selectron Πρωτεύον στόχος κατά της χειμερινής περιόδου, όταν δεν λειτουργεί το ξενοδοχείο, είναι να θερμαίνονται οι χώροι, με την ενδοδαπέδια ηλιακή θέρμανση. Αυτό γίνεται πατώντας το μπουτόν Solar Heat οπότε όλο το ηλιακό νερό >20’C διανέμεται στη θέρμανση δαπέδου. Η ηλιακή θέρμανση συντήρησης μειώνει την υγρασία του χώρου μειώνοντας τις φθορές.

9 Selectron Η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται επίσης για την θέρμανση των Jacuzzi. Η θέρμανση αυτή είναι πολύ ενεργοβόρα και απαιτεί μια ξεχωριστή εγκατάσταση και δίκτυο σωληνώσεων για την διανομή ηλιακού νερού. Με τα μπουτόν επιλέγετε ποιά Jacuzzi θα θερμανθούν και με τον θερμοστάτη νερού επιλέγετε την επιθυμητή θερμοκρασία ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

10 Selectron Όταν δεν υπάρχει επαρκής ηλιοφάνεια για να θερμανθούν τα Jacuzzi με τον ήλιο μπορεί να ενεργοποιηθεί το ειδικό Heat-Pump για υποβοήθηση των δεξαμενών Solar Buffer. Κατ αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνονται τα τοπικά Heat-Pump με την θέρμανση των Jacuzzi και μπορούν πιο αποτελεσματικά να κάνουν τον δροσισμό δαπέδου και την ψύξη των Fan-Coil.

11 Selectron Ηλιακές λειτουργίες. Η διπλανή εικόνα δείχνει τις διάφορες ηλιακές λειτουργίες. Ηλιακή θέρμανση των μπόιλερ ζεστού νερού κατά την θερινή περίοδο. Ηλιακή θέρμανση δαπέδου για την χειμερινή περίοδο. Ηλιακή θέρμανση των Jacuzzi των δωματίων εφόσον κατοικούνται.

12 Selectron Τα μπόιλερ ζ. νερού χρήσης μπορούν πέραν της συνεχούς ηλιακής θέρμανσής τους να υποβοηθηθούν και με άλλα δύο μέσα. Εάν ο πελάτης δεν είναι στο δωμάτιο μπορεί να θερμανθεί από την αντλία θερμότητας με θερμοκρασία νερού 60’C. Αυτό γίνεται συνήθως προ της άφιξης του πελάτη διότι αυτή η λειτουργία επηρεάζει τον δροσισμό και την ψύξη.

13 Selectron Εάν κατοικείται ο χώρος και ο πελάτης είναι μέσα είναι προτιμότερο να γίνει υποβοήθηση του μπόιλερ ζεστού νερού αποκλειστικά με την ηλεκτρική αντίσταση ρυθμισμένη στους 45’C. Έτσι δεν επηρεάζεται καθόλου η απόδοση του δροσισμού δαπέδου και της ψύξης των Fan-Coil. Η ηλεκτρική κατανάλωση είναι ελάχιστη εφόσον υπάρχει μια συνεχής προθέρμανση του νερού χρήσης από τον ήλιο.

14 Selectron Η αντλία θερμότητας 8kW καλύπτει εδώ 3 χώρους. Βασικός έλεγχος είναι το ON-Off Εάν δεν κατοικούνται οι χώροι μπορεί να κλείσει. Εφόσον κάποιος χώρος θα ενοικιαστεί ανάβετε λίγες ώρες πιο πριν την αντλία. Η δυνατότητα του ελέγχου On-Off είναι σημαντική για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

15 Selectron Η αντλία θερμότητας TP4 έχει δυο λειτουργίες. Η βασική λειτουργία της είναι η ψύξη (COOL) παρόλο που ονομάζεται Heat-Pump Για να αλλάξει από ψύξη χώρου σε θέρμανση χώρου πρέπει να πατηθεί το μπουτόν HEAT Για ζεστό νερό χρήσης και για θέρμανση Jacuzzi αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του σε Heat

16 Selectron Η αντλία θερμότητας TP4 έχει δύο set-point Η βασική ρύθμιση είναι ECO οικολογική λειτουργία FULL πλήρης λειτουργία. Το ECO δίνει οικονομική θέρμανση/δροσισμού για δάπεδο και Fan-Coil και η επιλογή το FULL επιτρέπει ισχυρή ψύξη ή θέρμανση για τα Fan-Coil. Η απομόνωση του FULL ανάλογα με την απαίτηση του πελάτη παρέχει μια σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

17 Selectron Δροσισμός δαπέδου είναι η βασική λειτουργία τους θερινούς μήνες. Προϋποθέτει ότι η αντλία είναι σε θέση ON, ότι ο πελάτης είναι εκτός χώρου και η ηλεκτρονική κάρτα δεν είναι στη θήκη του. Συνεπώς δροσίζονται οι χώροι οικονομικά σε ECO. Εάν η ατμοσφαιρική υγρασία του χώρου ξεπεράσει το set-point του υγροστάτη ξεκινά η αφύγρανση με το Fan-Coil.

18 Selectron Αφού εισέλθει ο πελάτης στο χώρο και τοποθετήσει την κάρτα στην θήκη ενεργοποιούνται : Το φωτεινό Led στον πίνακα (OCC) για ενημέρωση ότι ο πελάτης είναι εντός χώρου. Το Fan-Coil ξεκινά αυτόματα απομονώνοντας το δάπεδο. Εάν είναι πατημένο το Full αλλάζει την λειτουργία από δροσισμό σε ψύξη. Τα άλλα ενδοδαπέδια θα μπουν σε μια διακεκομμένη λειτουργία δροσισμού.

19 Selectron Το αντίστοιχο συμβαίνει με την κάρτα κλειδί κατά την χειμερινή περίοδο. Το φωτεινό Led στο πίνακα (OCC) για ενημέρωση ότι ο πελάτης είναι εντός χώρου. Το Fan-Coil ξεκινά θέρμανση αυτόματα απομονώνοντας το δάπεδο. Εάν είναι πατημένο το FULL αλλάζει την λειτουργία από δροσισμό σε θέρμανση. Τα άλλα ενδοδαπέδια θα μπουν σε μια διακεκομμένη λειτουργία θέρμανσης.

20 Selectron Τα μπουτόν RENT μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα ή δια χειρός για ορατή ένδειξη και για στατιστική ενημέρωση. Σε συνδυασμό με τις χρονολογικές εγγραφές υπέρυθρων αισθητηρίων παρουσίας του πελάτη μπορεί εύκολα να επισημανθεί η παράνομη μίσθωση δωματίων χωρίς τυπική χρέωση. Μπορεί επίσης να σημάνει alarm στην διαδικτιακή σελίδα παρακολούθησης.

21 Selectron Ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης ενέργειας σε μικρά και μεσαία ξενοδοχεία που θα σας κάνει μεγάλη εξοικονόμηση ηλεκτρισμού. Tα γνωστά συστήματα BEMS είναι πολύ δύσκολα στον χειρισμό τους και έτσι δεν πετυχαίνουν τον σκοπό. Ο πίνακας Selectron είναι πολύ εύχρηστος και μπορεί οποιοσδήποτε ανειδίκευτος να τον χρησιμοποιήσει. Για πληροφορίες καλέστε 6932 231959 TKM Hellas & Electronicrepairs


Κατέβασμα ppt "SELECTRON. Selectron Ο πίνακας αυτοματισμού αποτελεί μια νέα καινοτομία στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας σε ξενοδοχεία διότι με μια ματιά προσφέρει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google