Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ: ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΗΨΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ, ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ Η’ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

3 ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ: ΗΛΙΚΙΑ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ: ΧΡΩΜΑ, ΜΟΡΦΗ (ΧΝΟΥΔΙ, ΩΡΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ), ΕΝΤΑΣΗ Η’ ΒΑΘΜΟΣ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ (ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΤΡΙΧΕΣ Η’ ΠΥΚΝΟ ΤΡΙΧΩΜΑ Η’ ΕΚΔΗΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΥ), ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Η’ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ. ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ) ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ: Α)ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Β)ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Γ)Η ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Δ)ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΛΠ

4 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ) ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ: Α)ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Β)ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Γ)ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ: Α)ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ Β)ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Γ)ΕΠΙΛΗΨΙΑ Δ)ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ (ΝΕΥΡΙΚΟ Η’ ΗΡΕΜΟ ΑΤΟΜΟ) ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΞΗΡΟ Η ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ, ΟΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΙΣΤΩΝ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙΔΗΜΑΤΑ. ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ (ΕΚΖΕΜΑ) ΑΚΜΗ (ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ, ΒΛΑΤΙΔΕΣ, ΒΛΑΤΙΔΟΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ) ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΚΝΙΔΩΣΗ)

5 ΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ.

6 ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΦΑΓΕΣΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΛΙΠΑΡΑ ΚΟΣΜΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΕΛΑΦΡΩΝ ΣΤΥΠΤΙΚΩΝ ΛΟΣΙΟΝ.

7 ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ (ΧΛΟΑΣΜΑΤΑ-ΦΑΚΙΔΕΣ ΚΛΠ). Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΔΩ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

8 ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΕΣ ΟΥΛΕΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ, ΒΑΘΕΙΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΑΚΜΗ Η ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ Σ’ ΑΥΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΓΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΒΕΛΟΝΑ – ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΑΦΕΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΟΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΙΗ.

9 ΔΕΡΜΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΜΕΝΟ (ΨΩΡΙΑΣΗ) Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΔΕΡΜΑ ΑΚΝΕΪΚΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΚΜΗ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ. ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ. ΑΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ (ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΦΑΓΕΣΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ) ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ (ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ) ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΑΚΝΕΪΚΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ Η’ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ. ΠΑΝΤΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

10 ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΕΚΖΕΜΑ, ΕΡΠΗΤΑ Η ΒΑΡΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΠΗΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΙΟ. ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΣΠΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΣΠΙΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΧΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙΛΩΝ (ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΩΝ Η’ ΑΧΡΩΜΩΝ) ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. ΟΙ ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΠΙΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΝΟΝΤΑΙ

11 ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΟΛΥΝΣΗ (ΠΥΟΝ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΥΤΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΥΩΔΗ ΣΗΜΕΙΑ (ΜΕΘΟΔΟΣ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ ΑΚΜΗΣ). Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΛΑΒΙΔΑ-ΤΥΡΚΟΜΕΝΤΟΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ. Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΘΑΡΗ

12 ΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΛΙΟ ΕΡΠΗΤΑ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΛΙΟΥ ΕΡΠΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΑΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ Η’ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Η’ ΕΠΙΧΕΙΛΙΟ ΕΡΠΗΤΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ.

13 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Η’ ΥΠΑΡΞΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ. ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΪΑΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ. Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ. Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ BLEND ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.

14 ΑΣΘΜΑ ΤΟ ΑΣΘΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΕΣ, ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΓΧΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΕ ΑΣΘΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ. ΑΚΜΗ Η ΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΥ Η’ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.

15 ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΑΣ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΙΜΟΦΙΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΕΜΠΥΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΣ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ) ΣΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ, ΟΠΩΣ ΤΡΙΧΟΦΟΡΟΙ ΣΠΙΛΟΙ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΠΙΛΟ

16 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΡΟ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΝΕΥΡΟΥ. ΣΤΗΝ ΜΑΣΧΑΛΗ. ΣΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ. ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΗΛΕΑ ΑΛΩ.

17 ΤΕΛΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: Α)ΕΦΗΒΕΙΑ: ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ.

18 Β) ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ. ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ. Γ) ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΥ ΡΥΣΕΩΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ.

19 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ Η’ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ. ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΒΕΛΟΝΑΣ. ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ.

20 ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΦΩΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΕΧΝΗΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ). Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΩΣ ΗΜΕΡΑΣ Η’ ΑΠΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΤΕΧΝΗΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ).ΤΟ ΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΕΝΤΑΣΗ, ΩΣΤΕ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ, ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ.

21 ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΩΡΙΜΕΣ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΝΟΥΔΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΝΕΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΝΟΥΔΙ. Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΥΛΩΝ. ΝΑ ΜΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΕΛΟΝΑ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.

22 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ Η’ ΠΟΜΑΔΕΣ Η’ ΠΟΥΔΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. Η ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ. ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

23 Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ. ΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 6-7 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ Η’ ΧΑΛΑΟΥΑ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΛΑΒΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.


Κατέβασμα ppt "ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google