Επιστήμη, Τεχνολογία και Πολιτισμός Science, Technology and Culture όπως: Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία Science, Technology, Society και η Διδακτική των.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διδακτικά Εργαλεία.
Advertisements

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Προσωπικές δεξιότητες
Ονοματεπώνυμο Φοιτητριών:
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων
Η εργαστηριακή διδασκαλία στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών
ΤΠΕ και γραμματισμός Επιμέλεια παρουσίασης: Νότα Σεφερλή.
Συνεργατική τέχνη, αφήγηση και συμπεριληπτική εκπαίδευση
Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πτυχίο Δημοσιογραφίας Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Καινοτομίες στην εργαστηριακή διδασκαλία των φυσικών επιστημών Δημήτρης Κολιόπουλος, ΤΕΕΑΠΗ Παν/μιου Πατρών.
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικά Λογισμικά
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
Παγκοσμιοποίηση και Αντίσταση Ορίζοντας την παγκοσμιοποίηση
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Παιδαγωγικής και της παιδαγωγικής των Μέσων Λοΐζος Σοφός Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπάίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Δόμηση και αποδόμηση κειμένων εκπαιδευτικής πολιτικής
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
Εθνομαθηματικά του Ν. Καστάνη.
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Καστάνη.
Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική.
Θεωρίες Μάθησης & Εκπαιδευτικό Λογισμικό
ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (3-5 χρ.).
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ Μάθημα 1ο Επιστημολογία της κοινωνιογλωσσολογίας Διδάσκων: Γιώργος Ανδρουλάκης ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Σουρίδη – Μπαταγιάννη Παναγιώτα Φιλόλογος, ΜΔΕ 3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης - Αθήνα.
Η Παιδαγωγική ως επιστήμη
Χορός: Μια πρώτη εννοιολογική προσέγγιση Φιλίππου Φίλιππος Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ
Διδάσκουσα: Λέκτορας Μαρία Δασκολιά
Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στον τουρισμό Andrew Holden Επιστημονική Επιμέλεια: Θωμάς Μαυροδόντης Εκδόσεις Παπαζήση.
Οι σκοποί της Αγωγής. Αγωγή α) Σύνολο από σκόπιμες, προγραμματισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες και επιδράσεις (β) Διαδικασίες και επιδράσεις του ευρύτερου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συμπεριφορά Καταναλωτή & Στρατηγική ΜΚΤ (Adapted from: Hawkins & Mothersbaugh, 2013, Μπαλτας & Παπασταθοπούλου, 2003, Σιωμκος, 2011)
5Κ1 & 6Κ1. Θεατρικές Εφαρμογές και Διδακτική της Φυσικής Ι Διδάσκουν: Αντιγόνη Παρούση και Βασίλης Τσελφές.
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
Welcome to Maastricht University Faculty of Economics and Business Administration Περιβαλλοντικό Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ Εισαγωγή στην Ανάλυση της Αγοραστικής.
John Dewey
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
501. Εξέλιξη των ιδεών στις φυσικές επιστήμες
ΗΘΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ.
Εισαγωγή στη διδακτική μεθοδολογία
ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
για την επιλογή σκοπών και στόχων κατά το σχεδιασμό ΑΠ
Διαπολιτισμική Νοσηλευτική Το Μοντέλο της Πολιτισμικής Ικανότητας
Ταξινόμηση του SCHIRO Ακαδημαϊκή θεωρία ΑΠ
Τ.Π.Ε. Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου
ΠEΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
Υποδοχή των φοιτητών/τριών
Αξιοβίωτη Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Προσεγγίσεις στην κοινωνική έρευνα - Ποιοτική και ποσοτική μεθοδολογία
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Χειμερινό εξάμηνο
Η ιστορία του γλωσσικού γραμματισμού.
ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ- ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Η Διοίκηση των αλλαγών: Οργανωσιακή ανάπτυξη και κουλτούρα στις υπηρεσίες υγείας ● ¨Διοίκηση αλλαγών¨ είναι η διαδικασία διαχείρισης και ελέγχου ριζικών.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΕΠ&ΤΜ
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Εκπαιδευτικός & ΑΠ Χειμερινό εξάμηνο
Τεχνολογία και Επιστήμη
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιστήμη, Τεχνολογία και Πολιτισμός Science, Technology and Culture όπως: Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία Science, Technology, Society και η Διδακτική των Φυσικών Επιστημών

Επίδραση της επιστήμης στον πολιτισμό Τι μπορεί να προσφέρει η επιστήμη στην ανθρωπότητα; Τεχνήματα, πρόοδο, ευημερία... Μέθοδο για να οργανώνεις τις γνώσεις/ πληροφορίες στην καθημερινή σου ζωή Ζώσες γνώσεις (γνώσεις που αλλάζουν) και διευρύνουν τις διανοητικές ικανότητες του καθημερινού ανθρώπου. Απελευθέρωση της προσωπικής γνώμης και σεβασμό της γνώμης του άλλου. Αρχές όπως η ταπεινότητα, ο σεβασμός, η δικαιοσύνη, η αντίληψη και διαχείριση της ελευθερίας σε ισορροπία με τους νόμους, η ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές προοπτικές, η αντίληψη της σχετικότητας της «δύναμης»...

Τι διαδίδει απ’ αυτά η εκπαίδευση; Γνώσεις/ Περιεχόμενο; – Σε μουσειακό/ θεολογικό στιλ... Μέθοδο διαχείρισης αυτού του περιεχομένου; – Που προσποιείται ότι παράγει νέα γνώση...

Η γη είναι σφαιρική και κινείται? Η γη είναι σφαιρική? – Εμπειρικά δεδομένα? – Πεποιθήσεις? Η γη κινείται? – Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της? – Περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο? – Η «κίνηση» είναι «σχετική»?

Τι είναι το εκκρεμές? Αναπαράσταση? Γιατί είναι σημαντικό? – Στην επιστήμη? – Στην εκπαίδευση? Φτιάξτε μου ένα... Είναι οι ταλαντώσεις του ισόχρονες? Και πως αποφασίζετε το ισόχρονο? Που σταματάμε?

Περιεχόμενο και σκοπός διδασκαλίας ΦΕ στην εκπαίδευση Περιεχόμενο - ΙδέεςΕπιστήμη «Υλοποίηση» - Τεχνήματα Σκοπός +Τεχνολογία +Κοινωνία - Πολιτισμός

Οι ΦΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση, κάποτε και σήμερα... Οι ΦΕ ως μορφωτικό αγαθό? Οι ΦΕ ως μέσο για τη νοητική ανάπτυξη του ανθρώπου (το «παιχνίδι» της ζωής)? Οι ΦΕ ως υπόβαθρο για την «παραγωγή» επιστημόνων? Οι ΦΕ ως μέσο για το «γραμματισμό» των πολιτών? Η γνώση των ΦΕ ως οικονομική αξία?...

Επιστήμη, Τεχνολογία, Πολιτισμός ή και Κοινωνία (STC / STS) Φιλοσοφία των Επιστημών, Επιστημολογία, Ιστορία των Επιστημών, Φιλοσοφία της Τεχνολογίας, Ιστορία της Τεχνολογίας, Κοινωνιολογία, Ανθρωπολογία, Διδακτική των Επιστημών... ?

Επιστήμη – Τεχνολογία Φιλοσοφίες! Επιστημολογίες! Ιστορίες! Αρκεί ένα μοντέλο για να αναπαραστήσει τη λειτουργία και τη σχέση τους?

Κοινωνία = Πολιτισμός (?) Ανθρωπολογία: Θεωρίες των πολιτισμικών (cultural) δομών Κοινωνιολογία: Θεωρίες των κοινωνικών (social) δομών Διδακτική των ΦΕ: Οι εκπαιδευτικές δομές είναι κοινωνικές ή πολιτισμικές; Μήπως αρκεί μια θεωρία «δομής»?

Πορεία μαθήματος Η φιλοσοφική προσέγγιση του Hacking για τη σχέση Επιστήμης-Τεχνολογίας (μέσα από τη θεώρηση της «εσωτερικής» ζωής τους) Η κοινωνιολογική προσέγγιση του Sewell για τη λειτουργία των κοινωνικών-πολιτισμικών δομών Οι ΦΕ και η Τ στις κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές δομές Μελέτη – ανάλυση πολιτικών επιλογών στον «ορίζοντα 2020»: η κουλτούρα ΦΕ και Τ σήμερα