Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Advertisements

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΙΙ
Ισορροπημένη διατροφή
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η πυραμίδα της διατροφής
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Πρωτεΐνες Πρωτεΐνες Αυτοί που συμφωνούν στο φαγητό, συμφωνούν και στη ζωή. ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
Ιδ. Διαιτολογικό γραφείο κ. Παπαλαζάρου ΧΟΥΠΗ ΕΥΡΙΚΛΕΙΑ Α.Μ
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ Αλεξάκου Θωμαή Δημητρίου Μαρία Μακρή Ραφαέλα Νικηταρά Κατερίνα.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διατροφολογίας Πρακτική άσκηση στην Κοινότητα Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Μ.
Πρακτική Άσκηση Στη Κοινότητα Ευφροσύνη Φατμελή, ΑΜ =
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
 Βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου 37 στο Κολωνάκι  18 γραφεία nutrimed σε όλη την Ελλάδα  Στελεχώνεται από έναν κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο,
Πρακτική στην κοινότητα.  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Καραβασίλογλου Παρθένα-Ζωή Μπαζιώτη Βενετία Ακ.Έτος : Β΄ εξάμηνο πρακτικής άσκησης ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ονοματεπώνυμο φοιτήτριας: Ντούσκα Κωνσταντίνα Α.Μ.: 21123
08/06/2018.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Πρακτική στη Κοινότητα
Διατροφή στα στάδια της ζωής
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106

Δομή παρουσιών Οι αρμοδιότητες μου έως τώρα στο διαιτολογικό γραφείο ήταν οι εξής:  Καταρτισμός εβδομαδιαίων διαιτολογίων  Δημιουργία, λήψη ιστορικού και καταρτισμός διαιτολογίου  Συγγραφή άρθρων

1 η ημέρα: Γνωριμία  Γνωριμία με τον διαιτολόγο.  Ξενάγηση στον χώρο.  Πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

ΠεριστατικόΑντιμετώπιση 1) Άνδρας εργαζόμενος, 40 ετών με κύριο γεύμα το βραδινό. ΌΧΙ: Ψάρι, τυρί ΝΑΙ: Γλυκά Θερμίδες: 1500 kcal  Βραδινό ως κύριο γεύμα  Μη εισαγωγή τυριού, ψαριού στο διαιτολόγιο  Ποικιλία επιλογών  Χρήση πολλών σνακ αποφυγή πείνας  Εισαγωγή γλυκών στο διαιτολόγιο 1-2 φορές/βδομάδα  (πχ σοκολάτα υγείας, ζελέ φρούτων) 2) Νοικοκυρά 55 ετών, διαταραχή ανοχής λακτόζης ΌΧΙ: Κοτόπουλο Θερμίδες: 1000 kcal  Χρήση γάλακτος χωρίς λακτόζη και υποκατάστατων (καρύδας, σόγιας, ρυζιού κλπ)  Δοκιμαστική χρήση κίτρινων τυριών και γιαουρτιού  Χρήση γαλοπούλας και ↓ λιπαρών μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, έμφαση στο ψάρι 2 η- 3 η ημέρα: Καταρτισμός 4 εβδομαδιαίων διαιτολογίων:

ΠεριστατικόΑντιμετώπιση 3) Άνδρας εργαζόμενος, 40 ετών, 1.80 m,110 kg, καθιστική ζωή, επιθυμεί απώλεια 1 kg/w ΌΧΙ: Γαλακτοκομικά  Μείωση 1000 kcal/d  1700 kcal  Αποφυγή προσθήκης γαλακτοκομικών  Προσθήκη αυξημένης ποσότητας κρέατος και ψαριού  πρόσληψη υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνης  Χρήση κυρίως τροφίμων χαμηλών λιπαρών 4) Γυναίκα 55 ετών,1.65m,90kg,γυμναστήριο 2 φορές/βδομάδα, επιθυμεί απώλεια 0,5 kg/w Δυσανοχή στη γλουτένη  Μείωση 500 kcal/d  1600 kcal  ΌΧΙ: σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και προϊόντα τους όπως ψωμί, μακαρόνια, δημητριακά πρωινού, αλλά και αλλαντικά, σνακ του εμπορίου (πχ πατατάκια, μπισκότα) κ.α.  Προσθήκη καλαμποκιού και προϊόντων: καλαμποκόψωμο, καλαμπογκοφρέτες, καλαμπόκι βραστο κλπ  Έμφαση σε τρόφιμα χαμηλών θερμίδων.

4 η – 5 η μέρα: Συγγραφή άρθρων Ανάγνωση πρωτότυπου αγγλικού άρθρου, σύνοψη βασικών σημείων και συγγραφή νέου μικρότερης έκτασηςΑνάγνωση πρωτότυπου αγγλικού άρθρου, σύνοψη βασικών σημείων και συγγραφή νέου μικρότερης έκτασης 1 ο Θέμα : Ολονύκτια νηστεία και απώλεια βάρους.1 ο Θέμα : Ολονύκτια νηστεία και απώλεια βάρους. 2o Θέμα: «Παλαιολιθική Δίαιτα»: Υπέρ και κατά και εφαρμογή της σήμερα.2o Θέμα: «Παλαιολιθική Δίαιτα»: Υπέρ και κατά και εφαρμογή της σήμερα.

6 η ημέρα:Σχεδιασμός και λήψη ιστορικού  Σχεδιασμός ιστορικού: Κοινωνικοοικονομικό, ιατρικό (ασθένειες, λήψη φαρμάκων κλπ), διατροφικό (διατροφικές συνήθειες, διατροφική συμπεριφορά, προτιμήσεις/αποστροφές, συμπληρώματα, ανάκληση 24ώρου), σωματική δραστηριότητα κλπ.  Προσθήκη ερωτήσεων τροποποίησης συμπεριφοράς (πχ ζυγαριά αποφάσεων, ετοιμότητα αλλαγής, συναισθήματα απέναντι στην κατανάλωση φαγητού, αυτοέλεγχος, καθορισμός στόχων κλπ)  Λήψη ιστορικού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συμβουλές.

7 η ημέρα: Σχεδιασμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου  Καταρτισμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου σύμφωνα με το προηγούμενο ιστορικό  Περιστατικό: Γ,29 ετών, ΣΒ: 61kg,Υ:1,65m, απώλεια 2 kg/μήνα, δεν τρώει γάλα και όσπρια, κύριο γεύμα το βραδινό εκτός ΣΚ.  Χαρακτηριστικά διαιτολογίου:  Μείωση πρόσληψης κατά 500 kcal  απώλεια 0,5 kg/w  Αποφυγή γάλακτος και οσπρίων λόγω αποστροφής  Εναρμόνιση διαιτολογίου με ωράριο εργασίας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.