Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
Κεφάλαιο 1 Για Ποιο Λόγο; ΔΟΣΑ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Δημήτρης Λιάπης ΤΑΞΗ Β ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Καθηγητής: Δρ Ιωάννης Καρράς.
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
Εισαγωγικές Έννοιες Διδάσκοντες: Σ. Ζάχος, Δ. Φωτάκης Επιμέλεια διαφανειών: Δ. Φωτάκης Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΡΟΣ ΚΑΠΑΡΔΗΣ,
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
O ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Αλληλεγγύη Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Δίκαιο και Ηθική Κανόνας Δικαίου Αφορά την κοινωνική συμπεριφορά Έχει δεσμευτικό χαρακτήρα Αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις Κανόνας Ηθικής Αφορά τη.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
1 Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Εξάντας Ελλήνων Δικαιοσύνη Επιβράβευση του Καλού Πολίτη η Δικαιοσύνη. Επιβράβευση του Καλού Πολίτη η Δικαιοσύνη. Αντώνιος Περιπατητής.
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
Απαιτητικός, εχθρικός, φιλικός, παιδιά
Ποιος από τους παρακάτω είναι Φυσικό Πρόσωπο; (Φ.Π)
Τι είναι; Ποιος κάνει τι;
Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
16. Η Εκκλησία ως κιβωτός φυλάει την αλήθεια
Αγαπημένο μου παιδί....
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Δημιουργία πειράματος Θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε ένα πείραμα που να διερευνά μία υπόθεση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να: χειριστείτε τις μεταβλητές,
Διοικητική Δικαιοσύνη στην Κύπρο Ηλίας Γεωργίου Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής Αθήνα Απριλίου 2016.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
Επαγγελματική κατάρτιση αποφοίτου Νομικής
Αγαπημένο μου παιδί....
Το άγαλμα που κρύωνε του Χρ. Μπουλώτη
“Εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις και συνθέσεις.”
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Εφηβεία: Περίοδος κρίσης και εμπειριών..
Δικηγόρος.
Προπονούμαι στην προπαίδεια
2. ΠΩΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ
Κατανοώντας τους φίλους Carol Grey The sixth sense II
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Εξάντας Ελλήνων Ψέμα κατά Αλήθειας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΤΕΙ Αθήνας Βιοστατιστική (Θ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13

«Περίμενα το Δικαστικό Μέγαρο πιο επιβλητικό». «Είναι εντυπωσιακό το πόσο οργανωμένος είναι ο χώρος του δικαστηρίου. Καθένας έχει τη θέση του: δικαστές, δικηγόροι, κατηγορούμενος, κοινό…». «Αυτό βοηθάει στο να υπάρχει πειθαρχημένο κλίμα». «Η αίθουσα ήταν μεγάλη, θύμιζε μεγάλα δικαστήρια». «Ο χώρος της δικαστικής αίθουσας αποπνέει κύρος και σεβασμό. Θα ήθελα να ανεβούμε κι εμείς στην έδρα». «Το περιβάλλον γίνεται είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο ανάλογα με τις υποθέσεις».

«Είναι ένα επάγγελμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων, υπομονή και επιμονή». «Χρειάζεται να περάσουν πολλά χρόνια για να γίνεις ένας καλός και δίκαιος δικηγόρος». «Θέλει υπομονή και διάβασμα, αλλά η θεωρία της Νομικής απέχει πολύ από την πράξη». «Ο δικηγόρος πρέπει να αντιμετωπίζει τους πελάτες του αντικειμενικά και χωρίς συναισθηματισμούς». «Είναι πάνω απ’ όλα λειτούργημα». «Ο δικηγόρος έχει ευθύνη για την απονομή της δικαιοσύνης»

«Οι δικηγόροι υπερασπίζονται δυναμικά τους πελάτες τους, όποιο αδίκημα κι αν έχουν διαπράξει». «Χρειάζεται ψυχική δύναμη η άσκηση αυτού του επαγγέλματος, γιατί κάποιες υποθέσεις επηρεάζουν τον ψυχικό κόσμο του δικηγόρου». «Θέλει γερά νεύρα και κάποιες φορές και θράσος». «Θα χρειαστεί να υπερασπιστείς τον πελάτη σου είτε είναι αθώος είτε είναι ένοχος. Μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση αν έρθει σε σύγκρουση το δίκαιο με την ηθική». «Πρέπει να τηρούν τους νόμους ακόμη κι αν η συνείδησή τους λέει το αντίθετο».

«Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν τους νόμους αντικειμενικά παραμερίζοντας τους συναισθηματισμούς». «Είναι δύσκολο όταν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση του δικαίου με την ηθική». «Είναι μια δουλειά πολύ οργανωμένη». «Ο δικαστής πρέπει να είναι δίκαιος και να κρίνει τις υποθέσεις νομικά αλλά και ηθικά». Είναι μια δουλειά με μεγάλη ευθύνη, καθώς ο δικαστής πρέπει να πάρει τη σωστότερη και δικαιότερη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους».

«Πολύ συχνά εξαρτάται η ζωή των ανθρώπων από την απόφαση του δικαστή». «Είναι απαιτητική δουλειά. Δεν ξέρει πάντα ο δικαστής αν κάποιος λέει την αλήθεια ή όχι». «Χρειάζεται αντικειμενικότητα και υπομονή». «Είναι ενδιαφέρον επάγγελμα με καλές προοπτικές». «Είναι δύσκολο να βγάλεις μια απόφαση. Πρέπει να ελέγξεις όλα τα στοιχεία. Πρέπει να ακούσεις προσεκτικά τους μάρτυρες και τους δικηγόρους».

«Είναι το πιο σημαντικό πράγμα». «Πρέπει να λέμε την αλήθεια». «Η δικαστής ήταν αντικειμενική, προσεκτική και αμερόληπτη, ενδιαφερόταν για το νόμο αλλά και για την ηθική». «Δεν ξέρεις πάντα ποιος λέει την αλήθεια. Αυτό είναι το δυσκολότερο».