ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Προσωπικές δεξιότητες
Πήδουλας Γεώργιος M. sc Γυμναστής φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου
Η Ψυχολογία της άθλησης μελετά τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την άθληση. Εφαρμόζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο (σε αθλητικούς ομίλους ή.
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής ΜΚ208, Διάλεξη 3η
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
«Φυσική Αγωγή Α’ Γυμνασίου» Βιβλίο Καθηγητή
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής ΜΚ 208, Διάλεξη 12
Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής ΜΚ208, Διάλεξη 5η
Στόχοι επίτευξης στη φυσική αγωγή και τη φυσική δραστηριότητα
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Νίκος Ε. Σκουλάς & Συνεργάτες
 Προσαρμόζοντας τις προσδοκίες Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το δυσλεκτικό παιδί τους χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο.
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Άσκηση και ψυχολογικά μοντέλα
Συγκεντρωθείτε, Ρεε!!! Πέρκος, Ι., Στέφανος, PhD.
Άσκηση και αυτοεκτίμηση Άσκηση και αυτοπεποίθηση
Α. Χατζηπαντελή MSc. PhD. Νοερή απεικόνιση τρόπος αντιµετώπισης προβληµάτων, ή γεγονότων µε τη σκέψη προτού αντιμετωπισθεί στην πραγµατικότητα.
Πετοσφαίριση Ι Ενότητα 13η: Οι Ψυχολογικές Τεχνικές στο Βόλεϊ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.  Το «στυλ των εντολών».  Το «στυλ πρακτική εξάσκηση των ασκουμένων».  Το «στυλ της αμοιβαίας διδασκαλίας».  Το «στυλ.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
∆ηλώσεις Η Chris Evert (σπουδαία αθλήτρια του τένις) “Πριν από κάθε αγώνα προσπαθώ να προβάρω στο µυαλό µου τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσω σε συγκεκριμένες.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 7: Προετοιμασία της μαθησιακής εμπειρίας Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑ 10. Επιθετικότητα Συνηθισμένο φαινόμενο Μπορεί να αποτελεί από τη μαζική βία ενός πολέμου ως τα καθημερινά περιστατικά λεκτικής.
Ανοιχτές δεξιότητες Δεξιότητες που πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο περιβάλλον και απαιτεί από τους εκτελεστές να προσαρμόσουν τις.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ (Hogan, Curphy, Hogan, 1994) «το να πείσεις άλλα άτομα να αφήσουν στην άκρη τις ατομικές τους επιδιώξεις και να.
Δ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – 2 η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ΜΑΡΙΑ.
Χρειάζεται οι προπονητές και οι Κ.Φ.Α. να επαινούν και να αμείβουν τους αθλητές/μαθητές και τις αθλήτριές/μαθήτριες τους ή όχι ;  Χρειάζεται οι προπονητές.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
Εκπαίδευση Προπονητών- Εκπαιδευτών Μέρος II Ζουρμπάνος Νίκος PhD Ιούνιος 2011.
ΜΑΘΗΜΑ 11: ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med,
Δημιουργία κινήτρων στην εκπαίδευση
Σύστημα Αξιολόγησης Προπονητικής Συμπεριφοράς # CBAS #
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ & Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ N. Apostolidis Ph.D.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΕΓΩ - ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Διδάσκων καθηγητής Γιαννούδης Γιώργος
Γονικά Χαρακτηριστικά Αναπληρωτής Καθηγητής
Ο Παιδοκτόνος Ελληνικός Αθλητισμός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D. ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;;; Martens, 1987 Είναι Η Ρεαλιστική Προσδοκία Των Αθλητών/τριών Ότι Μπορούν Να Πετύχουν, Είναι Η Πίστη Στον Εαυτό Τους Και Τις Δυνάμεις Τους. Είναι Η Συσσώρευση Μοναδικών Εμπειριών Από Τα Χρόνια Προπόνησης, Από Το Πόσο Εξασκήθηκαν Και Από Προηγούμενες Επιτυχίες. Οι Αθλητές Πρέπει Να Έχουν Αυτοπεποίθηση Για Να Νικήσουν, Αλλά Πρέπει Και Να Νικούν Για Να Την Έχουν.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Για Να Αποδώσουμε Τα Μέγιστα Και Πάντα Σύμφωνα Με Τις Δυνατότητες Μας, Πρέπει Να Πιστεύουμε Ότι Μπορούμε Να Αποδώσουμε, Να Πιστεύουμε Ότι Έχουμε Προπονηθεί Κατάλληλα Και Επαρκώς, Καθώς Και Να Πιστεύουμε Ότι Θέλουμε Πραγματικά Να Έχουμε Υψηλή Απόδοση

ΘΕΩΡΙΑ (Bandura, 1977a, 1986) ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Με Τον Όρο Αυτοαποτελεσματικότητα Εκφράζεται Η Προσδοκία Του Ατόμου Ότι Μπορεί Να Καταφέρει, Να Εκτελέσει Με Επιτυχία Μια Συγκεκριμένη Δραστηριότητα. Είναι Δηλ. Η Αυτοπεποίθηση Που Νιώθουν Τα Άτομα Σε Συγκεκριμένες Καταστάσεις ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ 3 ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: 1) Την Επιλογή Των Δραστηριοτήτων Με Τις Οποίες Ασχολείται 2) Το Πόσο Προσπαθεί & Επιμένει 3) Πόσο Αντέχει Σε Στρεσογόνες Καταστάσεις

ΠΗΓΕΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ 1) ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ 2) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ Για να είναι αποτελεσματική η μίμηση πρέπει: α) Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙΤΑΙ β) ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ γ) ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ δ) ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 3) ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΙΘΩ-ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ 4) ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ

ΠΗΓΕΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Vealey, et al., 1998) Η αυτοπεποίθηση μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από: Επίτευξη: εκμάθηση και βελτίωση σε νέες δεξιότητες, την επίγνωση ότι μπορεί να κερδίζει, να είναι καλύτερος από τους άλλους Αυτορύθμιση: φυσική προετοιμασία, πνευματική προετοιμασία Περιβάλλον: κοινωνική υποστήριξη, ηγετικό προφίλ προπονητή Εμπειρίες άλλων: να παρακολουθεί άλλους να πετυχαίνουν, ή να εκτελούν Αίσθηση της εύνοιας: οι συνθήκες είναι εντάξει, όλα πάνε καλά

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ & ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Α Π Ο Δ Σ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Αντιμετωπίζονται Οι Καταστάσεις Με Ηρεμία, Χωρίς Άγχος Δεν Αποσπάται Η Σκέψη Τους Και Συγκεντρώνονται Στην Δραστηριότητα Αυτή Καθαυτή Οι Αθλητές Με Αυτοπεποίθηση Προσπαθούν Περισσότερο Σχεδιάζουν Τη Στρατηγική Του Παιχνιδιού Με Καθαρό Μυαλό Και Δεν Διστάζουν Να Πάρουν Αποφάσεις Δεν Τα Παρατούν Ποτέ, Ακόμη Και Σε Δύσκολες Καταστάσεις

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΥΓΜΑΛΙΩΝΑ Οι Προσδοκίες Των Καθηγητών, Καθοδηγητών, Προπονητών, Για Τους Μαθητές, Υφισταμένους, Αθλητές Τους, Επηρεάζουν Την Απόδοση Τους Με Αποτέλεσμα Να Επαληθεύονται. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ (Chase, et al., 1997)

ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ;;; Ο Προπονητής Σχηματίζει Αρχικά Μια Άποψη Ή Προσδοκία Για Τον Αθλητή Αν Θεωρεί Ότι Ο Αθλητής Είναι Καλός, Θα Φροντίσει Πολύ Το Πρόγραμμα Του, Θα Ασχοληθεί Περισσότερο Με Τον Αθλητή Ο Σχεδιασμός Και Η Εφαρμογή Του Προγράμματος Επηρεάζει Και Την Απόδοση Του Αθλητή Και Την Διαδικασία Μάθησης. Ο Τρόπος Επικοινωνίας Και Η Συμπεριφορά Του Προπονητή Παρακινεί Τον Αθλητή Ανάλογα, Διαμορφώνει Το Αυτοσυναίσθημα Του Και Το Ενδιαφέρον Του Για Την Προπόνηση Η Συμπεριφορά Και Απόδοση Του Αθλητή Είναι Κοντά Στις Προβλέψεις Του Προπονητή

∆ΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: LarryBird 􀂋Το µπάσκετ είναι αυτοπεποίθηση και τίποτε άλλο. Μερικές φορές τροµάζω, αλλά όταν είµαι στη µέρα µου νοιώθω ότι µπορώ να κάνω τα πάντα και κανένας δεν µπορεί να µε σταµατήσει. Νοιώθω να ελέγχω τα πάντα. 􀂋∆όγµα στη ζωή µου έχω ότι πρέπει να πιστεύεις πως είσαι καλύτερος από όλους. ∆εν εννοώ σε καµιά περίπτωση να είσαι σνοµπ. 􀂋Όσα κατάφερα ήταν αποτέλεσµα εντατικής προπόνησης. Πριν από κάθε αγώνα πήγαινα νωρίτερα και έκανα 800 σουτ. Σε καθηµερινές προπονήσεις έκανα σουτ επί 2-4 ώρες . 􀂋Περιοδικό Sportive 2003

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ Πρέπει Να Ενθαρρύνουμε Τους Αθλητές Με Θετική Ανατροφοδότηση Σωστή Γνώση Και Χρήση Αρχών Προπόνησης Να Πείσουμε Τους Αθλητές Με Λόγια Ότι Είναι Ικανοί Και Αξίζουν Να Τους Μάθουμε Να Κινούνται Και Να Ενεργούν Με Αυτοπεποίθηση Και Σιγουριά Όταν Μιμούνται Ότι Κινούνται Με Σιγουριά, Τότε Επηρεάζονται Και Οι Ίδιοι Και Οι Αντίπαλοι Να Δίνουμε Έμφαση Στην Βελτίωση Των Δεξιοτήτων Τους Και Όχι Στο Αποτέλεσμα Των Αγώνων

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Να Χρησιμοποιούμε Γενναιόδωρα Τις Αμοιβές Να Γίνεται Χρήση Δύσκολων Ασκήσεων Στην Προπόνηση Να Υπάρχει Χρήση Συγκεκριμένων Και Προκλητικών Στόχων Να Τονίζουμε Ότι Η Αποτυχία Είναι Αποτέλεσμα Μειωμένης Προσπάθειας Και Όχι Ικανότητας Υπόδειξη Προτύπων Άλλων Αθλητών Που Βρίσκονται Στο Ίδιο Επίπεδο Και Έχουν Επιτυχίες Τα Αισθήματα Άγχους Δεν Είναι Ένδειξη Φόβου, Αλλά Ένδειξη Ετοιμότητας

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Οι Αθλητές Να Ασκούνται Με Θετικές Νοερές Εικόνες Να Διδαχθούν Τεχνικές Χαλάρωσης Για Περιορισμό Του Άγχους Να Υπάρξει Τροποποίηση Διαφόρων Οργάνων Εξάσκησης