Ομάδα:τρελοί επιστήμονες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στοιχειώδης γεννήτρια συνεχούς ρεύματος
Advertisements

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
Ηλεκτρομαγνητισμός Ο Ηλεκρομαγνητισμός είναι ο τομέας της Φυσικής που μελετά τα φαινόμενα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με ηλεκτρικά φορτία και πηγές.
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Ηλεκτρισμός-Μαγνητισμός
Ηλεκτρομαγνητισμός Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος.
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
2. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ 2.2.
Αξιοποίηση του εκπ. Λογισμικού: «Φυσική Β'- Γ‘ Γυμνασίου» (συνοδευτικό CD ΠΙ) Μπισδικιάν Γκαρώ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Από τον διαχωρισμό των φορτίων (θετικά, αρνητικά)
ΘΥΡΙΣΤΟΡ.
Κυκλώματα ΙΙ Διαφορά δυναμικού.
Εργασία στην πληροφορική
Στατικός Ηλεκτρισμός Ι
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Σ’ ΈΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ FARADAY
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ -
(Μαθητές της Ε’ Τάξης) Δασκάλα Αναστασία Τσίλη Ε΄τάξη
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
2. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 2.3.
Η ενέργεια αλλάζει συνεχώς μορφή
ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
13. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ
Δυνάμεις – Σωματίδια Δυναμεις Εξ’ αποστάσεως Εξ’ επαφής Τα λεγόμενα σωματίδια φορείς δυνάμεων είναι υπεύθυνα για την αλληλεπίδραση των σωμάτων που βρίσκονται.
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
3.3 ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Κ. Κουγιουμτζόπουλος.
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
Ηλεκτρισμός Ηλεκτρονικά
PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Θέμα εργασίας: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά
Φυσική για Μηχανικούς Υπέρθεση Στάσιμα Κύματα Εικόνα: O Carlos Santana εκμεταλλεύεται τα στάσιμα κύματα στις χορδές του. Αλλάζει νότα στην κιθάρα του πιέζοντας.
Computational Systems & Human Mind Research Unit Ανθρώπινος Εγκέφαλος & Υπολογιστές.
Ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ: Hλεκτρικά κυκλώματα Γουργιώτου Ευθυμία Επίκουρη Καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε Πανεπιστήμιο Κρήτης.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ - Ο ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ Σ.Ρ. Πέτρος Μανουσαρίδης Επιβλέπων: Δρ. Δημήτριος Καλπακτσόγλου.
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Κεφάλαιο 5 ον ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Σ’ ΈΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ
Φύλλο Εργασίας 10 Το Ηλεκτρικό βραχυ-Κύκλωμα – Κίνδυνοι και "Ασφάλεια"
Το Ηλεκτρικό Πεδίο Στη μνήμη τού Ανδρέα Κασσέτα.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.
ΦΥΣΙΚΗ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙKOY ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Ο
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΦΕ3: ΠΟΤΕ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ;
Επιμορφωτική Συνάντηση
Αμοιβαία Επαγωγή Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Στατικός ηλεκτρισμός και ηλεκτρικό ρεύμα
Εκτροπή μαγνητικής βελόνας Κατασκευή ηλεκτρομαγνήτη
EIKONIKO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ Ο ηλεκτρισμός είναι ένας «γενικός» όρος περιλαμβάνει τα «ηλεκτρικά φαινόμενα», δηλαδή ένα σύνολο από φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με την.
Άσκηση 3 Φυσικής Β Λυκείου Γενικής Παιδείας
Ηλεκτρομαγνητισμός Οι πρωταγωνιστές
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Οι ηλεκτρικές πηγές δημιουργούν στα άκρα τους την τάση που χρειάζεται για τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού κυκλώματος ΕΚΦΕ Αλίμου 2016.
ΕΡΓΑΣΙΑ του: ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΟΝΗ Γ4
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Καταπληκτικό! Ήλεκτρον ή Κεχριμπάρι
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ομάδα:τρελοί επιστήμονες Project-Ηλεκτρισμός Ομάδα:τρελοί επιστήμονες

Ομάδα Τρελοί επιστήμονες!! Η ομάδα αποτελείται από 5 παιδιά… Δήμας Βασίλιος, Νεκταρία Ασλανίδου, Αντιγόνη Τουλούμη, Λυδία Νικοδημητροπούλου και Αθηνά Αραούζου. Δουλεύουμε πάνω στον ηλεκτρισμό και πιο συγκεκριμένα κάνουμε πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα. Πρώτα θα ασχοληθούμε με μια μικρή περιγραφή για τον γενικό όρο ηλεκτρισμός και ύστερα θα περιγράψουμε αναλυτικότερα τα πειράματα πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει.

Ηλεκτρισμός Ο Ηλεκτρισμός είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τα ηλεκτρικά φαινόμενα, δηλαδή τα φαινόμενα που προκαλούνται ως αποτέλεσμα την παρουσίας και της ροής του ηλεκτρικού φορτίου. Πολλά καθημερινά φαινόμενα, όπως οι αστραπές και ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ηλεκτρικά. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και λιγότερα γνωστές έννοιες, όπως το ηλεκτρικό πεδίο και η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή. Ο ηλεκτρισμός μαζί με τον μαγνητισμό αποτελούν την ενιαία έκφραση του ηλεκτρομαγνητισμού, μιας από τις τέσσερις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις. Ιστορικά ως έννοια έχει τις ρίζες του στην παρατήρηση του Θαλή του Μιλήσιου (περίπου το 600 π.Χ.) ότι κομμάτι ήλεκτρου (κεχριμπάρι) που τρίβεται σε ξηρό ύφασμα έλκει μικρά κομμάτια άχυρου. Εξ ου και η ονομασία "ηλεκτρισμός", δηλαδή το φαινόμενο που παρατηρείται στο ήλεκτρο. Το 19ο αιώνα αναπτύχθηκαν βαθμιαία διάφορες τεχνικές εφαρμογές του ηλεκτρισμού, αλλά μόλις τον 20ο αιώνα αναγνωρίστηκε η διάχυτη παρουσία των ηλεκτρικών δυνάμεων οι οποίες παίζουν βασικό ρόλο στη συγκρότηση και τη συμπεριφορά της ύλης γύρω μας.

Το πρόγραμμα πάνω στο οποίο δουλεύουμε Το πρόγραμμα ονομάζεται Edison 5 Demo και είναι ανοιχτό και δωρεάν download από το internet καθώς χρησιμεύει για εκπαιδευτικούς λόγους. Αυτό χρησιμοποιείται μόνο για πειράματα ηλεκτρισμού και με την βοήθειά του μπορούμε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε πιο εύκολα νόμους της φυσικής και πιο συγκεκριμένα του ηλεκτρισμού. Για αυτόν τον λόγο διαλέξαμε σαν εργασία μας αυτό το πρόγραμμα.

1ο πείραμα Το πρώτο πείραμα είναι σχετικά απλό. Χρησιμοποιούμε παράλληλη σύνδεση. Τα ¨εργαλεία¨ που θεωρούνται απαραίτητα για αυτό το πείραμα είναι: μία μπαταρία, δύο λάμπες, ένας διακόπτης και 3 καλώδια. Το πείραμα έχει ως εξής: Συνδέω ένα καλώδιο με την μπαταρία και με τον διακόπτη. Το δεύτερο καλώδιο το συνδέω με την μια λάμπα και στη συνέχεια με την άλλη λάμπα ,τέλος το τρίτο το συνδέω με το ρελέ και την μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν συνδέω το κύκλωμα και το τελειοποιώ πατώντας τον διακόπτη, ανάβει η λάμπα.

Video με την περιγραφή του πρώτου πειράματος!

2ο πείραμα Το δεύτερο πείραμα είναι παρόμοιο με το πρώτο σε βαθμό δυσκολίας. Το αποτέλεσμα στο δεύτερο όμως διαφέρει κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος από το πρώτο. Τα ¨εργαλεία¨ που είναι απαραίτητα για αυτό το πείραμα είναι: μία μπαταρία, ένας διακόπτης, μία λάμπα και 3 καλώδια. Το κύκλωμα έχει ως εξής: Συνδέω το πρώτο καλώδιο με την μπαταρία και τον διακόπτη, ύστερα την πρώτη λάμπα με την δεύτερη λάμπα, μετά τις δυο λάμπες με το ρελέ και τέλος με την μπαταρία. Αποτέλεσμα είναι και οι δυο λάμπες να φωτίσουν όπως είδαμε και στο προηγούμενο πείραμα. Η διαφορά όμως είναι η διαφορετική σύνδεση. Εδώ είναι σύνδεση σε σειρά.

Video με την περιγραφή του δεύτερου πειράματος!