Επειδή η μόρφωση είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΜΑ: Πρακτική άσκηση-Μαθητεία. Θεσμικό Πλαίσιο και Ελληνική Εμπειρία
Advertisements

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Επαγγελματικά Λύκεια & Σχολές
Το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ), προκήρυξε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά.
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
9ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ Τομέας Ηλεκτρονικής.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ.Ε. http// Η Ελλάδα στη χρήση και αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια.
“Θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα σχολείο όπου είναι εύκολο στους δασκάλους να διδάξουν και σε ένα σχολείο εύκολο στα παιδιά να μάθουν…” Λέων Τολστόι.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Σύρου
Τμήμα Αγγλικών Γυμνασίου ΣΧΟΛΗ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Εκπαιδευτικοί στόχοι.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πτυχίο Δημοσιογραφίας Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το σχολείο μας: επιτεύγματα- στόχοι- προβλήματα. Δομή της εισήγησης  Περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης  Αποτίμηση του Σχολ. Έτους  Στόχοι.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΕΣΥΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ε παγγελματική Ε κπαίδευση.
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΤΟ ΝEΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT ALBANIA PRESS Ντότσε Ενέα Βίσκουλι Λέντι Μπάκου Τζουλιάν Περισνάκα Μαρτίν Μπράτη Δημήτρης.
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/2013 Φ.Ε.Κ. 193 τ.Α'
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑ!!.
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
Ημερίδα παρουσίασης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. Μοναστηρίου Απρίλιος 2015.
Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Καρδίτσας Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Καρδίτσας.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ. Λ.). Επαγγελματικό Λύκειο  Προσφέρει δύο Κύκλους Σπουδών που ανήκουν στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης. το «Δευτεροβάθμιο Κύκλο.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΡΑ.ΣΥ. ΕΠΑΛ Βέροιας Γραφείο Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΠΑΛ Βέροιας  
ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Σ.Ε.Κ.).
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
Εκπαιδευτικά Συστήματα Στην Ευρώπη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ Τάξη Β’
Διδακτική της Πληροφορικής Ορολογία
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Παρουσίαση των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ.
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
Επιμέλεια Χρίστος Κουσουλής
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Για τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος Σας γνωρίζουμε.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Εδώ δεν είναι ποτέ αργά για μάθηση!
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
2ο ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επειδή η μόρφωση είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο ξεκίνησε τη λειτουργία του ως αυτόνομη σχολική μονάδα το Μέχρι σήμερα στο σχολείο μας έχουν φοιτήσει περισσότεροι από 1800 μαθητές από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό συνέχισε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και σήμερα εργάζεται σε θέσεις της ειδικότητάς του ενώ άλλοι βελτίωσαν τη θέση τους στο χώρο εργασίας τους

Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα λειτουργικό κτίριο στους Αγ. Αναργύρους και επί των οδών Σύρου και Παπάγου 1. Η θέση του είναι πολύ κοντά στην πλατεία των Αγ. Αναργύρων και ως εκ τούτου πολύ εύκολα προσβάσιμο από όλες τις γύρω περιοχές. Διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής και εργαστήριο Φυσικών Επιστημών πλήρως εξοπλισμένο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία στα εσπερινά σχολεία και αρκετοί από αυτούς έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Το πρόγραμμα του σχολείου μας καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα αντικείμενα που διδάσκονται στο ημερήσιο λύκειο, προσαρμοσμένα όμως στις ανάγκες των μαθητών των εσπερινών λυκείων

Στο σχολείο μας λειτουργεί θεατρική και περιβαλλοντική ομάδα ενώ υλοποιούνται και διάφορα άλλα πολιτιστικά προγράμματα Πραγματοποιούνται επισκέψεις σε Μουσεία και παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων Η κοινωνική προσφορά του σχολείου μας ολοκληρώνεται με τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο μαθητής να εργάζεται ή να έχει κάρτα ανεργίας Να προσκομίσει απολυτήριο Γυμνασίου ή ΣΔΕ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΣ, ή ΟΑΕΔ. Επίσης μπορούν να εγγραφούν και μαθητές που φοιτούν σε κάποια τάξη οποιουδήποτε τύπου Λυκείου

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει απολυτήριο λυκείου ανεξάρτητα από την ηλικία (ο μικρότερος μαθητής μας ήταν 16 χρονών και ο μεγαλύτερος 82 – Αρκετά συχνό φαινόμενο είναι να εγγράφονται και να φοιτούν στο σχολείο μας παιδιά μαζί με τους γονείς τους)

Το ωράριο διδασκαλίας στο σχολείο μας είναι – Ο μέγιστος αριθμός απουσιών που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος μαθητής εξαρτάται από τη βαθμολογία του αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τις 180

Η φοίτηση στο Εσπερινό ΓΕΛ είναι, εν γένει, τετραετής. Η ακριβής διάρκεια όμως της φοίτησης εξαρτάται από τον τίτλο που προσκομίζει ο μαθητής προκειμένου να εγγραφεί

Πρακτικοί λόγοι Για να αποκτήσει απολυτήριο λυκείου που δεν μπόρεσε να αποκτήσει σε μικρότερη ηλικία Γιατί το ωράριο του σχολείου μπορεί να συνδυαστεί με τις ώρες εργασίας του Για να βελτιώσει τις επαγγελματικές προοπτικές του Για να αποκτήσει τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Γνωστικοί – συναισθηματικοί λόγοι Για την απόκτηση βαθύτερων και ουσιαστικότερων γνώσεων Για να αναδείξει πτυχές του εαυτού του που πιθανόν δεν γνωρίζει. Για να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους