 Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βασικές πληροφορίες για την Α΄ τάξη
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
X I ΣΤΟ ΒULLYING.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Εδώ απαθανατίζεται η Ρήνη στην αγκαλιά του μέλλοντα συζύγου της Αντρέα !
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007 Βεύη Φλώρινας Βεύη Φλώρινας 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του σχολικού μαθήματος ‘Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας’ Ερευνητική ομάδα: Μοσχοβάκου Δανάη , Νικολοπούλου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
Εδώ απαθανατίζεται η Ρήνη στην αγκαλιά του μέλλοντα συζύγου της Αντρέα !
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Όταν θέλουμε να καταγράψουμε κάποια στοιχεία από το σύνολο ή τα επιμέρους στάδια μιας πράξης (επιστημονικό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
ΣΟΛΩΜΟΣ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» Αποσπασμα 1 ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Τα πρώτα βήματα μιας κριτικής ανάγνωσης
Ας θυμηθώ τις βασικές έννοιες που έμαθα!
Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή.
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
Σχέδιο Εργασίας: 14ο Νηπιαγωγείο
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (23-26 Νοεμβρίου 2006) Ανακοίνωση του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Παν. Αθηνών Υπευθύνου Συμβουλ. Σταθμού.
Νεοελληνική γλώσσα και διαδραστικός πίνακας διαδραστικός πίνακας.
Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα της τάξης μας! Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα νέα της τάξης μας ή ακόμη και τα μαθήματα της ημέρας! Επίσης μπορείται να ανεβάζεται.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!.
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 1ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Η σχολική βία (antibulling) με 15 εικόνες και 10 ερωτήσεις .
Γλωσσική πολυμορφία και γλωσσική διδασκαλία στο Δημοτικό Σχολείο
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΕΝΟΤΗΤΑ 3, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Διερεύνηση βασικών χαρακτηριστικών της Περιγραφής
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΓΩΓΗΣ» Σχ. έτος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
FACEBOOK ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜ ΒΙΚΥ ΒΙΟΛΙΝΤΖΗ. Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Γ΄ Τρίμηνο
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Η συλλογιστική για το σχεδιασμό. Για το μάθημαΙ  « Παραδοτέα :  Ασκήσεις  Σχεδιασμός και κατασκευή ενός λογισμικού με το Αβάκιο  Ένα κείμενο
Γ ΡΑΜΜΑ ΑΠ ' ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε ΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ: τη χρήση της γλώσσας, την οργάνωση της επιχειρηματολογίας, τα χαρακτηριστικά του κειμενικού.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
Ψηφιακή τάξη Σπύρος Στρατηγός Άρης Σερμέτης Πέτρος Στεμπάρι.
 Η γλώσσα του κειμένου είναι ποιητική, με αποτέλεσμα τη συναισθηματική φόρτιση του αναγνώστη. Π.χ. «Κρατώ αυτά τα τσαλακωμένα από τους κρυψώνες χαρτιά.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Ερωτοκριτοσ και Αρετουσα
Σχολικός Εκφοβισμός.
Καλωσήρθατε!!!.
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
Αναπαραστάσεις του Μακρόκοσμου
ΟΜΑΔΑ Β΄ Βουντουράκης Γιώργος Αλευράκης Γιώργος Αλιφιεράκης Κωνσταντίνος Γκογκολάουρι Αλέξανδρος Καλαϊτζιδάκης Γιώργος Η Γλώσσα των νέων.
Θρησκευτικά Μια εργασία της ομάδας “Μπιπ - Μπιπ”
Project ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ιωάννα Κομνηνού.
Σχέδιο Εργασίας: 14 ο Νηπιαγωγείο Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου.
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
Ερευνα για την σχολικη βια
Γλωσσική ανάπτυξη – Κατάκτηση γλώσσας
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» Μυτιλήνης πάει Σχολείο
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως ένα μικρό πουλάκι που μεγαλώνει σιγά σιγά και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα.

 2. Στο κείμενο εντοπίζονται τα εξής εκφραστικά μέσα: -Μεταφορές (« κουζουλό μου αμμάτι, μικρό πουλί με τον Kαιρόν πληθαίνει, άπραγή μου νιότη» ) - Προσωποποιήσεις (« κ' ήβανε ο Έρωτας κρουφά τα ξύλα στο καμίνι» ) - Παρομοιώσεις ( Από στ. 295 μέχρι στ.301 ) Μέσα από τον ποιητικό λόγο του κειμένου, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω εκφραστικά μέσα, ο ποιητής αναδεικνύει τα ερωτικά συναισθήματα του ήρωα του κειμένου.!

 Το παραπάνω σκίτσο περιγράφει την συναισθηματική κακοποίηση και ψυχολογική βία που δέχεται μία έφηβη κοπέλα!  Ο δημιουργός του σκίτσου μπορεί να είναι ένας σκιτσογράφος που θέλει να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει το κοινό του. Σκίτσα σαν αυτά θα μπορούμε να βρούμε σε βιβλία ψυχολογίας, σε εκθέσεις σκίτσων, σε περιοδικά για νέους κτλ.

 Επίσης δημιουργός του σκίτσου μπορεί να είναι ένας προβληματισμένος έφηβος, ο οποίος απευθύνεται στους συμμαθητές τους αλλά και στο υπόλοιπο σχολικό περιβάλλον. Ένα τέτοιο σκίτσο θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στην Ιστοσελίδα του σχολείου, σε πίνακες ανακοινώσεων, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας κτλ.

Παρατηρώντας το σκίτσο βλέπουμε μια νεαρή κοπέλα η οποία κάθεται μόνη της, έχει χαμηλωμένο το κεφάλι και είναι θλιμμένη και σκεπτική. Στην πλάτη της υπάρχουν διάφορα επίθετα τα οποία την ¨πληγώνουν¨ και την στιγματίζουν με μορφή μαχαιριών.

Ποιο επικοινωνιακή και από τις δύο περιγραφές είναι η Περιγραφή του Σκίτσου καθώς:  Θίγει ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι στην σημερινή εποχή.  Παρουσιάζει τον προβληματισμό μέσω εικόνας και όχι απλά μέσα από γραπτό κείμενο όπως ο Ερωτόκριτος, έτσι ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και την φαντασία του.

 Σε αντίθεση το απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο παρόλο που αυτό περιγράφει τον έρωτα, δηλαδή ένα θέμα που απασχολεί τον άνθρωπο σε κάθε ηλικία, δεν κεντρίζει τόσο το ενδιαφέρον του αναγνώστη λόγω του ιδιαίτερου λεξιλογίου της κρητικής διαλέκτου.