ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ισορροπημένη διατροφή
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Συνέχιση της έρευνας Δια.Μ.Αντ.Ι σε συνεργασία με το Ερευνητικό ίδρυμα «Υγεία του παιδιού» Μέτρηση των αλλαγών στο σωματικό.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό Έτος:
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ;.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Διατροφή 6-12 ετών: τα χρόνια του Δημοτικού
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Εισηγητής Πύργος Γεώργιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ Τάξη Δ’
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΡΟΥΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THE DIGESTIVE SYSTEM
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Πρακτική στη Κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ , ΜΥΘΟΙ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Κ΄ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…

Κατά την περίοδο της εφηβείας οι διατροφικές απαιτήσεις των εφήβων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, γιατί από την μία υπάρχει η επιτάχυνση της Ανάπτυξης και από την άλλη η αύξηση της φυσικής τους δραστηριότητας. Άραγε οι έφηβοι είναι ενημερωμένοι για τη σωστή ανάπτυξη τους; Έχουν σωστή διατροφική αγωγή; Με λίγα λόγια, γνωρίζουν οι έφηβοι να ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ; Για να μάθουμε τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων ηλικίας 12-18 ετών (κάναμε μία έρευνα). Ξεκινήσαμε κρατώντας λεπτομερές ημερολόγιο διατροφής, όπου καταγράφαμε καθετί που τρώγαμε εμείς οι ίδιοι στην διάρκεια της ημέρας και για μια ολόκληρη εβδομάδα. Στην συνέχεια συντάξαμε ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις σχετικές με τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα ηλικίας 12-18 ετών και συγκεντρώσαμε 74 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια από τα Γυμνάσια Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ. Η μελέτη και διεξαγωγή των αποτελεσμάτων διακρίνεται στα αποτελέσματα που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες Α) των αγοριών 12-15 ετών, Β) των αγοριών 16-18 ετών, Γ) των κοριτσιών 12-15 ετών και Δ) των κοριτσιών 16-18 ετών

1. Κυκλώστε ανάλογα με το φύλο. 2. Κυκλώστε ανάλογα με την ηλικία. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Κυκλώστε ανάλογα με το φύλο. α) Αγόρι β) Κορίτσι 2. Κυκλώστε ανάλογα με την ηλικία. α) 12 έως 15 β) 16 έως 18 3.Ψωνίζετε σε καθημερινή βάση τρόφιμα αποκλειστικά από το κυλικείο του σχολείου; α) ναι β) κάποιες φορές γ) προμηθεύομαι από το σπίτι μου δ) ψωνίζω εκτός σχολείου

4.Συνηθίζετε να παίρνετε πρωινό; α) ναι, κάθε μέρα β) κάποιες φορές γ) όχι, καθόλου 5.Τι περιλαμβάνει το πρωινό σας; --------------------------------- 6.Πόσα γεύματα την ημέρα συνηθίζετε να παίρνετε; 2 , 3, 4, 5 ή παραπάνω

α) ναι, κάθε μέρα β) ναι, κάποιες φορές την εβδομάδα γ) καθόλου 7.Πίνετε αναψυκτικά; α) ναι, κάθε μέρα β) ναι, κάποιες φορές την εβδομάδα γ) καθόλου 8.Πίνετε αλκοολούχα ποτά; Ναι / Όχι Αν ναι πόσες φορές την εβδομάδα; 2, 3, 4, 5, περισσότερες 9.Πίνετε φυσικούς χυμούς; Ναι / Όχι 2, 3, 4, 5, ή περισσότερες

10.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά; α) κάθε μέρα β) μερικές φορές γ) καθόλου 11.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε γλυκά; α) κάθε μέρα β) 2-3 φορές την εβδομάδα γ) καθόλου 12.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε όσπρια;

13.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε ψάρι ή θαλασσινά; α) κάθε μέρα β) 2-3 φορές την εβδομάδα γ) καθόλου 14.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε fast food; 15.Πόσες φορές την ημέρα καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα; 1, 2, 3, καθόλου

3.Ψωνίζετε σε καθημερινή βάση τρόφιμα αποκλειστικά από το κυλικείο του σχολείου;

4.Συνηθίζετε να παίρνετε πρωινό;

5.Τι περιλαμβάνει το πρωινό σας;

6.Πόσα γεύματα την ημέρα συνηθίζετε να παίρνετε;

7.Πίνετε αναψυκτικά;

8.Πίνετε αλκοολούχα ποτά;

9.Πίνετε φυσικούς χυμούς;

10.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά;

11.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε γλυκά;

12.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε όσπρια;

13.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε ψάρι ή θαλασσινά;

14.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε fast food;

15.Πόσες φορές την ημέρα καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα;

Από την έρευνά μας αυτή, (προσωπικά ημερολόγια-ερωτηματολόγια) καταλήξαμε συνοπτικά στα ακόλουθα ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Οι μαθητές ξεκινούν την ημέρα τους χωρίς να φάνε ΤΙΠΟΤΕ το πρωί, ή στην καλύτερη περίπτωση πίνοντας μόνο γάλα, έχοντας την εντύπωση ότι ένα ποτήρι γάλα είναι πρωινό… Σε μεγάλο ποσοστό, δεν καταναλώνουν λαχανικά- σαλάτες ή φρούτα σε καθημερινή βάση, ή τρώνε περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα κρέας.

Προτιμούν τα fast food παρά το σπιτικό φαγητό. Παραλείπουν γεύματα. Προτιμούν τα fast food παρά το σπιτικό φαγητό. 90% τρώνε γλυκά 3 φορές την εβδομάδα ενώ 10% κάθε μέρα! Οι έφηβοι καταναλώνουν Αλκοόλ σε εβδομαδιαία βάση!! Σε ποσοστό μάλιστα, που φτάνει περίπου το 65% σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16-18, ενώ στις ηλικίες 12-15 σε ποσοστό 40%!!!

ΑΡΑΓΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αλλάξουμε αυτή τη θλιβερή πρωτιά; ΑΥΤΕΣ λοιπόν, είναι πολύ συνοπτικά οι βασικές διατροφικές συνήθειες των εφήβων. Άραγε βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη και υγεία των νέων; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Αφού η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στους εφήβους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας (HBSC 2010), που έγινε στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική. ΑΡΑΓΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αλλάξουμε αυτή τη θλιβερή πρωτιά;

Έχουμε να καταγγείλουμε 2 Μύθους και να καταγράψουμε 4 Αλήθειες.

ΜΥΘΟΣ No 1 ΕΊΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΌΤΙ: 1.πολλά παιδιά πίνουν μόνο γάλα πριν ξεκινήσουν για το σχολείο νομίζοντας πως είναι πρωινό, 2.άλλα δεν παίρνουν ποτέ πρωινό 3. ενώ κάποια, παίρνουν μερικές φορές κάτι από το κυλικείο του σχολείου νομίζοντας ότι είναι πρωινό. Ίσως η πιο σημαντική συνήθεια διατροφής που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί για όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι η λήψη πλήρους πρωινού γεύματος.

ΜΥΘΟΣ Νο 2 Οι έφηβοι συνηθίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ, σε εβδομαδιαία βάση, νομίζοντας ότι δεν βλάπτει. Πρώτη στις προτιμήσεις των εφήβων είναι η μπύρα, (θεωρώντας την ότι δεν είναι αλκοολούχο ποτό), δεύτερα έρχονται τα σκληρά ποτά και τρίτον το κρασί!!!!

Θέλετε να είσαστε όμορφοι και υγιείς?

Πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνετε ΠΡΩΙΝΟ! Έρευνες  δείχνουν πως τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν φυσιολογικό βάρος, είναι πιο αδύνατα και πιο υγιή, σε σχέση με τα παιδιά που δεν καταναλώνουν πρωινό, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι είτε κινδυνεύουν ή είναι ήδη παχύσαρκα.

Θέλετε να γίνετε καλύτεροι μαθητές στο σχολείο?

Μην παραλείπετε ποτέ το ΠΡΩΙΝΟ! Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που παίρνουν πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, ικανότητα συγκέντρωσης στο μάθημα, κ’ μεγαλύτερη εγρήγορση. Από την άλλη, τα παιδιά χωρίς πρωινό μοιάζουν πιο κουρασμένα και νωχελικά. Αυτό συμβαίνει διότι μη προσλαμβάνοντας πρωινό, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται καθώς επίσης και οι συγκεντρώσεις των νευροδιαβιβαστών.

Mην κάνετε το λάθος να μην πάρετε πρωινό! Η γλυκόζη είναι το βασικό συστατικό της ενέργειας που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος. Η έλλειψή της επίσης προκαλεί υπογλυκαιμικά επεισόδια: Αίσθημα κούρασης άνευ προφανούς λόγου, πονοκεφάλους, κακή διάθεση, μόνιμο αίσθημα πείνας, εφιδρώσεις, λιποθυμικά επεισόδια και τόσα άλλα. Mην κάνετε το λάθος να μην πάρετε πρωινό! Ένα υγιεινό πρωινό γεύμα σάς προσφέρει μεγαλύτερη διαύγεια καλύτερη απόδοση στη δουλειά, περισσότερη ενέργεια, επιλογή ισορροπημένων γευμάτων καθ’ όλη την υπόλοιπη ημέρα και φυσικά, όταν επιλέγεται με σωστό τρόπο, συμβάλλει στην πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών . Επομένως, το πρωινό θα πρέπει να σας εφοδιάζει με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας.

Ποια νομίζετε ότι είναι η ποσότητα αλκοόλ που μπορούν να παίρνουν οι ανήλικοι έφηβοι εβδομαδιαία χωρίς κίνδυνο;

ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ ! Γιαυτό άλλωστε και ο νομοθέτης το απαγορεύει, με ειδική νομοθεσία, για την προστασία της υγείας των ανηλίκων.

Οι έφηβοι που πίνουν έχουν περισσότερες πιθανότητες: ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Στην εφηβική ηλικία το αλκοόλ: Μειώνει την σχολική απόδοση. Μειώνει την ικανότητα απορρόφησης της γνώσης. Μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης. Επιβαρύνει την γονιμότητα. Εμποδίσει την πλήρη ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η κατανάλωση αλκοόλ σε αυτές τις ηλικίες έχει δραματική επίδραση στην προσωπικότητα: Προκαλεί ερεθιστικότητα. Προκαλεί εχθρικότητα και επιθετικότητα αυξάνοντας τον κίνδυνο πειραματισμού με άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες. Οι έφηβοι που πίνουν έχουν περισσότερες πιθανότητες: Να πεθάνουν από πνιγμό, πτώσεις ή αυτοκινητιστικά ατυχήματα!!!

Αλήθεια Νο.1 Πέντε γεύματα την ημέρα. 5 ΑΛΗΘΕΙΕΣ Τρία βασικά : ΠΡΩΙΝΟ (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΒΡΑΔΙΝΟ. κ’ 2 μικρογεύματα ενδιάμεσα.

ΓΙΑΤΙ; Όπως όταν σε ένα αναμμένο τζάκι βάλετε περισσότερα ξύλα η φλόγα δυναμώνει, έτσι κάθε φορά που τρώτε οι καύσεις σας αυξάνονται..!!

Τρώγοντας συχνότερα, εφοδιάζετε διαρκώς το σώμα σας με καύσιμα και δεν αφήνετε την φλόγα του μεταβολισμού σας να μειωθεί..!! Καίτε λοιπόν συνεχώς θερμίδες, διατηρείτε τα ενεργειακά σας επίπεδα υψηλά και δεν αφήνετε τον οργανισμό σας να νιώσει στέρηση ή πείνα…

Αλήθεια Νο.2 Η καθημερινή μου διατροφή θα πρέπει να στηρίζετε σε τρεις βασικές αρχές: 1. ΠΟΙΚΙΛΙΑ, 2. ΜΕΤΡΟ, 3. ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ…!!!

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: σημαίνει τρώω από ΟΛΑ! ΜΕΤΡΟ: σημαίνει τρώω χωρίς υπερβολή, μικρές ποσότητες! ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ: σημαίνει ότι τρώω τροφές που μου προσφέρει η φύση και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες. Αποφεύγω δηλαδή τα συσκευασμένα, το βιομηχανοποιημένα και τα fast food.

ΓΙΑΤΙ; Γιατί το σώμα μου δεν είναι πλασμένο για να επεξεργάζεται χημικές – τεχνητές ουσίες, όπως τα συντηρητικά και οι χρωστικές που περιέχονται σε αυτά τα τρόφιμα και αργά ή γρήγορα θα προκύψουν αρρώστιες…

Αλήθεια Νο.3 Καθημερινά πίνω τουλάχιστον 6-8 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ (περίπου 1,5 λίτρα). ΓΙΑΤΙ; Το νερό είναι το πλέον απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Βοηθάει στην απομάκρυνση των άχρηστων παραγωγών των καύσεων. Μειώνει την κατακράτηση υγρών. Βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους..!!!

Αλήθεια Νο.4 Ακολουθώ τη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΝΤΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑ ΝΤΑΓΓΑΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ FIT ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΟΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΣΙΟΝΑΡΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΓΡΑΡΙΤΗΣ ΠΡΙΑΤΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ -ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ -ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -ΝΤΟΡΖΙ ΡΙΓΚΕΡΣ -ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ