ΠΑΙΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος (9 Φεβρουαρίου 1404 - 29 Μαΐου 1453 (49 ετών) ) ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας του οποίου η ηρωϊκή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν.
Advertisements

8. Οι διάδοχοι του Μέγα Κωνσταντίνου Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε
Η Κωσταντινουπολη οχυρωνεται και στολιζεται με εργα τεχνης
Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Η Άλωση της Κωσταντινουπολης
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ & ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΝΙΑΡΗ.
ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
H στάση του νίκα και οι αιτίες της
H AΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Καλοτίνα Κορφιά Β2 ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ.
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προσπαθεί να σώσει την Πρωτεύουσα
30. Οι Οθωμανοί πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη
Τραπεζούς, Ήπειρος, Νίκαια
ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
Ιστορία Μετά την ήττα των Φράγκων στη μάχη της Πελαγονίας το 1259, το κάστρο του Μυστρά παραχωρήθηκε στο Βυζαντινό αυτοκράτορα Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο. Από.
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΙ Η Δυναστεία των Παλαιολόγων ήταν η τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Γενάρχης της ήταν ο Μιχαήλ Η' Παλαιολόγος.
Πότε υπογράφτηκε το διάταγμα της ανεξιθρησκίας από τον Μ. Κωνσταντίνο και το Λικίνιο;
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
Το 529μ.Χ. με αυτοκρατορικό διάταγμα του τότε αυτοκράτορα Ιουστινιανού κλείνει η φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Ο τελευταίος πνεύμονας του Αρχαίου Ελληνικού.
Φιλοσοφία-Γράμματα Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων.
Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΠΛΗΘΩΝ. ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΠΟΧΗ,
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΥΣΤΡΑ
2. Η εσωτερική πολιτική των Κομνηνών ( )
Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
4.6 Η ραγδαία προέλαση των Οθωμανών η ραγδαία προέλασή τους
4.1. Τα λατινικά κράτη Τα λατινικά κράτη.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ.
Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ.
Ανδρέας Τσιώτας,Βαγγέλης Τσούτσας,Νικόλας Ταλιούρης,Βασίλης Τζίβας.
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
4.7. Η άλωση της Κωνσταντινούπολης
Έλενα Σταυρακοπουλου Μαρία Σταυροπούλου. Μια καινούργια πολιτεία, όπως ο Μυστράς, δεν θα μπορούσε να αναπτύξει δική της καλλιτεχνική παράδοση. Η εξάρτησή.
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 8η ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΡΑΓΚΟΙ ΠΑΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ
Η Άλωση Της Κωνσταντινούπολης 29 Μαΐου 1453
Η πτώση του Βυζαντίου.
Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Ειρήνη Αλεξίου Σοφία Μάντρα
Διαμαντίδου Χρυσή Β ’ Γυμνασίου Μάθημα Ιστορίας
Ζωή Τσαγκαδοπούλου, μαθήτρια Β΄4 Β΄τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Κατερίνα Α & Θέμης Κ Πληροφορίες Άγιοι Θεόδωροι, με το χαρακτηριστικό πασίγνωστο οκτάγωνο τρούλο, η μεγαλύτερη και αρχαιότερη εκκλησία του Μυστρά. Διατηρεί.
ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟ 1249 ΕΙΝΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Φιλικές σχέσεις και συγκρούσεις με τους Βουλγάρους και τους Ρώσους
Ιστορία της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής (4ος – 15ος αι.)
Η περίοδος της Λατινοκρατίας
ΜονH της ΧΩραΣ Βυζαντινά Μονοπάτια.
Οι Οθωμανοί και η ραγδαία προέλασή τους
και η μερική αναδιοργάνωση
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου. Στα τελευταία μαθήματα της Έ τάξης γνωρίσαμε ποια ήταν τα προβλήματα που συγκλόνιζαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Χάρτης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (329 μ.Χ.)‏  Ρωμαίος αυτοκράτορας : Κωνσταντίνος Α΄  Μέτρα για την ανόρθωση του κράτους:  Νέο διοικητικό κράτος.
8. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΤΗ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ
η Αυτοκρατορία της Νίκαιας η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΥΣΤΡΑ Αγιος Δημήτριος (Μητρόπολη) κτίσθηκε το Βασιλική ξυλόστεγη, με ωραία γλυπτά στο τέμπλο και τοιχογραφίες. Στο προαύλιο της βρίσκεται.
Σημαντικές ημερομηνίες
Κωνσταντίνος ΙΑ΄Παλαιολόγος ( )
Κασσιανή, η μοναδική βυζαντινή υμνογράφος
Χρονολογικός πίνακας των Βυζαντινών χρόνων
Κωνσταντίνος ΙΑ΄Παλαιολόγος ( )
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
και η μερική αναδιοργάνωση
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου εν.2 κεφ. 1 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΙΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος (9 Φεβρουαρίου Μαΐου 1453 (49 ετών) ) ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας του οποίου η ηρωϊκή αντίσταση κατά των Οθωμανών σφράγισε τις ύστατες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος (9 Φεβρουαρίου Μαΐου 1453 (49 ετών) ) ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας του οποίου η ηρωϊκή αντίσταση κατά των Οθωμανών σφράγισε τις ύστατες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.9 Φεβρουαρίου Μαΐου1453ΟθωμανώνΒυζαντινής Αυτοκρατορίας9 Φεβρουαρίου Μαΐου1453ΟθωμανώνΒυζαντινής Αυτοκρατορίας Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Μανουήλ Β' Παλαιολόγος 1391 μέχρι το θάνατό του στις 21 Ιουλίου 1425 ήταν και συγγραφέας, ο οποίος με την πολυσχιδή δραστηριότητά του ως πολιτικός, στρατιώτης, κυβερνήτης, λόγιος και θεολόγος σφράγισε της τελευταίες δραματικές δεκαετίες της φθίνουσας αυτοκρατορίας. Λίγες μέρες πριν πεθάνει έγινε μοναχός και μετονομάστηκε Ματθαίος. Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Μανουήλ Β' Παλαιολόγος 1391 μέχρι το θάνατό του στις 21 Ιουλίου 1425 ήταν και συγγραφέας, ο οποίος με την πολυσχιδή δραστηριότητά του ως πολιτικός, στρατιώτης, κυβερνήτης, λόγιος και θεολόγος σφράγισε της τελευταίες δραματικές δεκαετίες της φθίνουσας αυτοκρατορίας. Λίγες μέρες πριν πεθάνει έγινε μοναχός και μετονομάστηκε Ματθαίος.Βυζαντινός πολιτικόςθεολόγοςμοναχόςΒυζαντινός πολιτικόςθεολόγοςμοναχός Ο Ανδρόνικος Γ' Παλαιολόγος (Κωνσταντινούπολη, 25 Μαρτίου Κωνσταντινούπολη, 15 Ιουνίου 1341) ήταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου στο διάστημα 1328−1341. Ο Ανδρόνικος Γ' Παλαιολόγος (Κωνσταντινούπολη, 25 Μαρτίου Κωνσταντινούπολη, 15 Ιουνίου 1341) ήταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου στο διάστημα 1328−1341.Κωνσταντινούπολη25 Μαρτίου Ιουνίου1341Βυζαντίου Κωνσταντινούπολη25 Μαρτίου Ιουνίου1341Βυζαντίου Ο Δεσπότης Θεόδωρος Β΄ Παλαιολόγος ( ) ήταν γιος του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου ( ) και ανιψιός του προκατόχου του Θεοδώρου Α΄ Παλαιολόγου ( ). Ο Δεσπότης Θεόδωρος Β΄ Παλαιολόγος ( ) ήταν γιος του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου ( ) και ανιψιός του προκατόχου του Θεοδώρου Α΄ Παλαιολόγου ( ) Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου Θεοδώρου Α΄ Παλαιολόγου Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου Θεοδώρου Α΄ Παλαιολόγου