Προσπάθησε να εκφράσεις με κατάλληλους αριθμούς τις θέσεις του αεροπλάνου, του ψαριού και του τζετ σκι σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα αεροπλάνο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δυαδικη παρασταση αριθμων και συμβολων
Advertisements

Κλάσματα.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Έ.
Φύλλο εργασίας Ευθύγραμμες κινήσεις.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τι είναι συνάρτηση Ορισμός
Μονόμετρα και Διανυσματικά Μεγέθη
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
(νόμος δράσης-αντίδρασης)
Απαντήσεις Θεωρίας - Ασκήσεων
Φυσική Α Λυκείου Μηχανική ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.
2.1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
Σχετικά με κλασματικές παραστάσεις
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΛΗΣ
ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Μάθημα:Μαθηματικά Καθηγητής:CV Τμήμα:Γ’3 Έτος:2014.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
Φυσική Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης
6.1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
Ζεύγος δυνάμεων.
Διανυσματική παράσταση εναλλασσόμενων μεγεθών
1. Ευθύγραμμη κίνηση. Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.
ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΡΕΗ ΥΓΡΗ ΑΕΡΙΑ ΡΕΥΣΤΑ
Αφαίρεση δύο ρητών αριθμών
ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ Η κίνηση είναι χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης. Κίνηση παρατηρούμε από τους μακρινούς γαλαξίες έως μέχρι το εσωτερικό των ατόμων. Η.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ Καθηγητής : CV Τμήμα : Γ ‘ 5
Κοζαλάκης Ευστάθιος ΠΕ03
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ Καπνόπουλος Κωνσταντίνος Καπνοπούλου Ελένη Καραΐσκος Κωνσταντίνος Κευσενίδου Παρασκευή.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τεστ 7 /11/2011. Για να βρω τις τελικές ταχύτητες θα πρέπει να βρω τις τελικές κινητικές ενέργειες από το θεώρημα: Μεταβολή της κινητικής ενέργειας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Γ. Αμοργιανιώτης
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Τι είναι η Κατανομή (Distribution)
 Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.  Από μια θέση πάει σε μια άλλη.  Πως θα μελετήσουμε την κίνηση; 1. Ευθύγραμμη κίνηση.
Στατιστικά περιγραφικά μέτρα Παναγιώταρου Αλίκη Τμήμα Νοσηλευτικής 5η Διάλεξη.
ΕΥΚΛΕΙΔΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ( )
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Θερμοκρασία- Σχετική & Απόλυτη Θερμ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΙΣΟΫΕΤΙΩΝ ΚΑΜΠΥΛΩΝ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
ΒΑΡΟΣ – ΜΑΖΑ – ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
Τεστ στα Μαθηματικά δεκαδικά κλάσματα δεκαδικοί αριθμοί δεκαδικά κλάσματα δεκαδικοί αριθμοί.
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Καμπύλη παραγωγικών Δυνατοτήτων Μοσχούλα – Καλλιρόη Δουρή ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ - ΚΥΡΤΩΣΕΩΣ
Δομή επιλογής Πολλές φορές για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να ελεγχθεί αν ισχύει κάποια συνθήκη Παράδειγμα 2: Να διαβαστεί ένας αριθμός και να επιστραφεί.
ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ
Συναρτήσεις πολλών μεταβλητών ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Φ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασίλης Γκιμίσης
Θετικοί & αρνητικοί αριθμοί
Μαθηματικά Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Κινητική θεωρία των αερίων
Άθροισμα ρητών αριθμών.
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΕΡΑΙΩΝ
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Ομαδοποιημένη Κατανομή Συχνοτήτων
ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.
Η έννοια της ΔΥΝΑΜΗΣ Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί:
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δυναμική (του υλικού σημείου) σε μία διάσταση.
Δομή Επιλογής , 8.1.
Η ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ψ=αχ+β 2ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Συντελεστής διεύθυνσης
8 16 Τη φράση από τα 16 χρωματίσαμε τα 8 τη γράφουμε…
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Ποια είναι η προπαίδεια;
Συμβολικά: αν = α ·α · α · · · α
Παναγιώταρου Αλίκη Τμήμα Νοσηλευτικής
Η έννοια της δύναμης Επιτέλους, κάτι δυνατό για να ασχοληθούμε!
Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Περυσινάκη
Κινητική θεωρία των αερίων
Εισαγωγή στα αέρια. Τα σώματα σε αέρια κατάσταση είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σωμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον μας, στη Γη. Η ατμόσφαιρα της Γης.
8 16 Τη φράση από τα 16 χρωματίσαμε τα 8 τη γράφουμε…
Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων
Η έννοια του γραμμικού συστήματος και η γραφική επίλυσή του. Γ΄Γυμνασίου.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Προσπάθησε να εκφράσεις με κατάλληλους αριθμούς τις θέσεις του αεροπλάνου, του ψαριού και του τζετ σκι σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα αεροπλάνο πετά σε ύψος 200 m από την επιφάνεια της θάλασσας . +500 m Το τζετ σκι του κολυμβητή βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας. 0 m Ένα ψάρι βρίσκεται σε βάθος 15 m κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας . -15 m Κατσαούνος Α.

Προσπάθησε να γράψεις με κατάλληλους αριθμούς τις θερμοκρασίες των παρακάτω πόλεων Η θερμοκρασία στην Αθήνα είναι 40ο C πάνω από το μηδέν +40 Η θερμοκρασία στην Κόρινθο είναι 0ο C. Η θερμοκρασία στην Τρίπολη είναι 10ο C κάτω από το μηδέν. -10 Κατσαούνος Α.

ΘΕΤΙΚΟΙ-ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Κάθε αριθμός που έχει πρόσημο + ή δεν έχει πρόσημο χαρακτηρίζεται ως θετικός αριθμός . π.χ. : +4 , +2 , 7 , 2,4 . Κάθε αριθμός που έχει πρόσημο –χαρακτηρίζεται ως αρνητικός αριθμός . Π.χ. : -4 , -3 , -2,6 , -1. Το μηδέν δεν είναι ούτε θετικός ούτε αρνητικός αριθμός . Κατσαούνος Α.

ΟΜΟΣΗΜΟΙ – ΕΤΕΡΟΣΗΜΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Δυο αριθμοί λέγονται ομόσημοι αν έχουν το ίδιο πρόσημο . Οι αριθμοί -6 και -2 είναι ομόσημοι ομοίως και οι αριθμοί 4 και +3 Δυο αριθμοί λέγονται ετερόσημοι αν έχουν διαφορετικό πρόσημο. Οι αριθμοί +5 και -3 είναι ετερόσημοι ομοίως και οι αριθμοί 2 και -4 Κατσαούνος Α.

ΑΚΕΡΑΙΟΙ – ΡΗΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Ακέραιοι αριθμοί είναι οι φυσικοί αριθμοί μαζί με τους αντίστοιχους αρνητικούς αριθμούς. …-3, -2, -1, 0, 1, 2, 3,… Ρητοί αριθμοί είναι όλοι οι φυσικοί , κλάσματα και δεκαδικοί μαζί με τους αντίστοιχους αρνητικούς αριθμούς Κατσαούνος Α.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΡΗΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΡΗΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΘΕΙΑΣ Θεωρούμε αριστερά της αρχής Ο του ημιάξονα Οχ των αριθμών τον αντικείμενο ημιάξονα Οχ΄. Παριστάνουμε τους αρνητικούς αριθμούς σε συμμετρικά σημεία ,ως προς το Ο , των αντίστοιχων σημείων που παριστάνουν τους θετικούς αριθμούς . Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να βρούμε σημεία που παριστάνουν κλασματικούς ή δεκαδικούς αριθμούς . Ο άξονας χΌχ περιλαμβάνει όλους τους ρητούς αριθμούς (αρνητικούς, θετικούς και το μηδέν ) Κατσαούνος Α.

ΤΕΤΜΗΜΕΝΗ ΣΗΜΕΙΟΥ Η θέση ενός σημείου Α πάνω στην ευθεία ορίζεται με έναν αριθμό που ονομάζεται τετμημένη του σημείου . Το σημείο Α έχει τετμημένη 4 και το σημείο Β έχει τετμημένη -4 Κατσαούνος Α.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Α) Να κατατάξεις τους παρακάτω αριθμούς σε δύο ομάδες θετικούς και αρνητικούς: -0,2, 5, -4, +8, -7, 0,6, 3, -1,2, +3, -1 Θετικοί αριθμοί : ………………. Αρνητικοί αριθμοί:…………….. Β) Να γράψεις με ρητούς αριθμούς τις παρακάτω προτάσεις: Αύξηση μισθού κατά 120 Ευρώ . …………….. 2) Μείωση μισθού κατά 90 Ευρώ . …………….. Κατάθεση 100 Ευρώ σε τράπεζα. …………….. Ανάληψη 200 Ευρώ σε τράπεζα. ……………. 5) Ημερήσιο κέρδος 25 Ευρώ. ……………. 6) Ημερήσια ζημία 30 Ευρώ. ……………. Γ) Στα ζεύγη αριθμών που ακολουθούν να βρεις ποιοι αριθμοί είναι ομόσημοι και ποιοι ετερόσημοι : 6 και -5 ………… +4 και +7 ………. -1 και +4 ………… -3 και -6 ………… Κατσαούνος Α.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ ΑΡΙΘΜΟΥ Η απόλυτη τιμή ενός αριθμού α εκφράζει την απόσταση του σημείου με τετμημένη α από την αρχή Ο του άξονα και συμβολίζεται με |α|. π.χ. |+2 |=2 |-3 |=3 |4|=4 |-1|=1 | 0 |=0 |-5| = |+5 | = 5 Κατσαούνος Α.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Αντίθετοι ονομάζονται δύο αριθμοί που είναι ετερόσημοι και έχουν την ίδια απόλυτη τιμή . π.χ. -3 και +3 , είναι αντίθετοι. Ο αντίθετος του -6 είναι το +6. Ο αντίθετος του 5 είναι το -5. Ο αντίθετος του χ είναι το -χ . ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο αριθμός –χ δεν είναι αρνητικός αριθμός αλλά μόνο ο αντίθετος του χ. Κατσαούνος Α.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ερώτηση 1η : Αν η απόλυτη τιμή ενός αριθμού είναι 3 να βρεθεί ο αριθμός χ. Απάντηση : Έχουμε | χ | =3 τότε ο αριθμός χ θα είναι ο -3 είτε +3 διότι |-3|=3 και |+3|=3 . Άρα χ=-3 ή χ=3. Ερώτηση 2η :Υπάρχει αριθμός χ που η απόλυτη τιμή του να είναι αρνητικός αριθμός π.χ. |χ|=-2. Απάντηση :Δεν υπάρχει αριθμός που η απόλυτη τιμή του να είναι αρνητικός αριθμός διότι η απόλυτη τιμή αριθμού εκφράζει την απόσταση σημείου άρα είναι πάντα θετικός αριθμός. Έτσι η ισότητα |χ|=-2 είναι ΑΔΥΝΑΤΗ Κατσαούνος Α. ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ

Συμπληρώστε τον πίνακα Αριθμός Αντίθετος του αριθμού Απόλυτη τιμή του αριθμού +3 -2 -5 4 +1 -1 +6 -6 -3 +2 +5 -4 -1 +1 -6 +6 3 2 5 4 1 6 Κατσαούνος Α. ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ