9η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ EUSO 2011

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Advertisements

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2012
Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα
ΕΚΦΕ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΕΚΦΕ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO
European Union Science Olympiad EUSO 2012 Vilnius, Lithuania
ΘΕΡΜΟΧΗΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Click board to change its colour.
Ενημερωτική Συνάντηση με τους Υπεύθυνους ΣΕΦΕ
«Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης.  ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ x= Α * ημωt k=D F= - F 0 * ημωtω=2π/Τ F 0 =m * α max α max = ω 2 * Α D=m * ω 2 F=-D * x ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ.
Γιώργος Ζησιμόπουλος, ΕΚΦΕ Αιγίου 7-8 Ιουλίου 2014 Αθήνα, Stanley Hotel Επιμορφωτική διημερίδα για τους Υπευθύνους των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών.
Το εργαστηριακό θέμα στην τραπεζα- ΠΑΝΕΚΦΕ- Α.ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ 1 ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΘ. ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ – ΕΚΦΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ.
Κώστας Καμπούρης. Την EUSO 2014 υλοποίησαν Εκ/κοι Δ.Ε. :ΥΕΚΦΕ-Συνεργάτες- Καθηγητές Με την βοήθεια : ΕΜΠ : Αντιπρύτανης- Κοσμήτορας Σχολής Χημ.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
EUSO 2015 ΠΑΝΕΚΦΕ 7ος Πανελλήνιος Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Απονομή βραβείων Ίδρυμα Ευγενίδη 08/02/2015.
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Πανελληνιοσ διαγωνισμοσ
European Union Science Olympiad
European Union Science Olympiad.
Πειραματικός Υπολογισμός της Πυκνότητας Υγρού Σώματος
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Τοπικός Διαγωνισμός EUSO-2011 Σάββατο, 27 Νοέμβρη 2010.
Οι υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Ανατολικής Αττικής, ο Σχολικός Σύμβουλος και οι συνεργάτες τους, σας καλωσορίζουν στην τελετή βράβευσης του τοπικού διαγωνισμού της.
ΡΑΛΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 155 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
Αλληλεπίδραση σωμάτων O 3ος νόμος του Newton
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 5/5/2011.
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη.
Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Υ ΛΙΚΟ Χ ΗΜΕΙΑΣ ΣΤΗ Β /θμια Ε ΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δρ. Γεωργιάδου Αναστασία Δρ. Γεωργιάδου Αναστασία Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αναβρύτων Δρ. Γεωργιάδου.
Πειραματικός Υπολογισμός της Πυκνότητας Στερεού Σώματος
Πειραματικός Υπολογισμός της Άνωσης
EUSO Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO. Χαρακτηριστικά του Διαγωνισμού της EUSO Εργαστηριακός Διεπιστημονικός (Φυσική-Χημεία- Βιολογία) Ομαδοσυνεργατικός.
Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών Τοπικός διαγωνισμός Χ Η Μ Ε Ι Α Σ 2010 ( ΕΚΦΕ Χαλανδρίου – Ν. Ιωνίας )
ΠΑΝΕΚΦΕ 8 ος Πανελλήνιος Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών EUSO 2016 ΠΑΝΕΚΦΕ 8 ος Πανελλήνιος Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Απονομή.
Πρόσκληση Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής το Εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Φυσικής.
Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Φυσιογνωστικά Α΄ Γυμνασίου.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κεχαγιάς E.Π. Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση ΕΣΠΑ.
Προγραμματισμός σχολικού έτους Εργαστηριακές δραστηριότητες μαθημάτων Φυσικών Επιστημών για τα Λύκεια (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) 10/9/2015ΕΚΦΕ Καρδίτσας.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Αναλυτικό πρόγραμμα και Οδηγίες Φυσικής Α΄Λυκείου.
ΒΑΡΟΣ – ΜΑΖΑ – ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
1η εργαστηριακή άσκηση Φυσικής για την Α’ τάξη Λυκείου Σχολ. έτος
Απολογισμός σχολικού έτους & Προγραμματισμός σχολικού έτους
European Union Science Olympiad.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Εισαγωγή στο πρόγραμμα Mascil
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
Νόμος του Hooke ελαστικότητα
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Οι Αλχημιστές
ΕργαςτΗρι ΦυςικΗς.
Μέτρηση της μάζας ενός αντικειμένου σε περιβάλλον μικροβαρύτητας
1 Ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑς1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ Υ.Σ.Ε.Φ.Ε ( ) 10 Χρόνια εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.
Μέση και Στιγμιαία ταχύτητα κινούμενων σωμάτων   Μιλτιάδης Συμεωνίδης Φυσική Β’ Γυμνασίου Μ. Συμεωνίδης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
European Union Science Olympiad.
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Οι μικροοργανισμοί στην υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος
Πειράματα Φυσικής για το Γυμνάσιο Σχολ. έτος
Οι μαθήτριές μας Αντωνοπούλου Άσπα, Ζέρβα Νεφέλη και Καραβά Μαριτίνα, μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, πήραν ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για.
Το εκφε σε αριθμους Στοιχεία από τις εκθέσεις δραστηριοτήτων (δες εδώ και εδώ) και τις 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (δες.
1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου Σχ. Έτος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

9η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ EUSO 2011

ΕΚΦΕ Χαλανδρίου και ΕΚΦΕ Ν. Ιωνίας Διαγωνισμός των Λυκείων της Β΄ Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας στο πλαίσιο της επιλογής μαθητικών ομάδων για την EUSO 2011

Τι είναι η EUSO 2011 Πειραματικός διαγωνισμός στις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική-Χημεία-Βιολογία) Στο Διαγωνισμό Συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών από τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Η διαδικασία επιλογής των δύο τριμελών ομάδων μαθητών από την Ελλάδα, έχει ανατεθεί στην ΠΑΝΕΚΦΕ Σκοπός του Οργανισμού της EUSO η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δ.Ε. Η δημιουργία της κοινής ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη Προετοιμασία μαθητών για τις Ολυμπιάδες Επιστημών

Σκοπός Διαγωνισμού για την ΠΑΝΕΚΦΕ Η ενίσχυση της προσπάθειας ένταξης του πειράματος στη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η ανάδειξη των ψυχικονητικών δεξιοτήτων και της δημιουργικής σκέψης των μαθητών Η ανάδειξη του πειράματος ως βασικού εργαλείου της επιστημονικής μεθόδου Η προβολή του έργου των ΕΚΦΕ και του ρόλου τους στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δ.Ε. Η δημιουργική συνεργασία ΕΚΦΕ –ΥΣΕΦΕ

Διαδικασία Διεξαγωγής Διαγωνισμού από την ΠΑΝΕΚΦΕ Σεπτέμβριος 2010- Ενημέρωση ΕΚΦΕ για την EUSO 2011 Καθορισμός «ύλης» Διαγωνισμού Εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα ΕΚΦΕ Προκήρυξη τοπικών Διαγωνισμών Ενημέρωση ΥΣΕΦΕ από τα ΕΚΦΕ Προετοιμασία μαθητών από τον ΥΣΕΦΕ του Λυκείου 27/11/10 Διεξαγωγή τοπικών Διαγωνισμών Προετοιμασία προκριθέντων ομάδων για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΑΝΕΚΦΕ 22/01/2011 Διεξαγωγή Πανελλήνιου Διαγωνισμού Προετοιμασία των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην EUSO 2011 από την ΠΑΝΕΚΦΕ Απρίλιος 2011- Διαγωνισμός EUSO 2011 στην Τσεχία

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Καμπούρης Κώστας, Φυσικός Μαυρόπουλος Αβραάμ , Χημικός Χαλκιόπουλος Γιώργος, Βιολόγος

Οργανωτική Επιτροπή Μοράκης Κώστας Φυσικός Μπαλούρδος Παναγιώτης , Φυσικός Παραδίση Αριστέα, Χημικός Μπουργουτσάνη Φλώρα, Βιολόγος Στέλλα Μαρίνα Φυσικός

ΛΥΚΕΙΑ 1ο Αγ. Παρασκευής 1ο Βριλησσίων 1ο Νέας Ιωνίας 1ο Παπάγου 1ο Χαλανδρίου 1ο Χολαργού 2ο Χαλανδρίου 2ο Χολαργού 3ο Νέας Ιωνίας 3o Χαλανδρίου 3ο Χολαργού 4ο Αμαρουσίου 4ο Νέας Ιωνίας 5ο Χαλανδρίου Πειραματικό Αναβρύτων Α Αρσάκειο Ψυχικού Β Αρσάκειο Ψυχικού Κολέγιο Αθηνών Κολέγιο Ψυχικού Αμερικανικό Κολλέγιο Αγ. Παρασκευής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου Σχολή Μωραΐτη Μελισσίων St Catherin’s College

Εργαστήριο Φυσικής

Φτιάξτε ένα δυναμόμετρο και υπολόγισε την πυκνότητα του βαριδιού !!

Το ερώτημα Έχετε ένα ελατήριο και βαράκια για να το βαθμονομήσετε ώστε να κατασκευάσετε ένα δυναμόμετρο. Πως με το δυναμόμετρο που θα κατασκευάσετε θα υπολογίσετε την πυκνότητα του μεταλλικού μέρους ενός βαριδιού ;

Επίλυση προβλήματος Με το δυναμόμετρο μετράμε δυνάμεις Θα μετρήσω το βάρος του βαριδιού Από τη σχέση : W = m.g θα υπολογίζω τη μάζα του. Για να βρω τη πυκνότητα πρέπει να υπολογίσω και τον όγκο του βαριδιού Πρέπει να βρω μια σχέση που να συνδέει Δύναμη με όγκο Ξέρω ότι για την Άνωση Α=d.g.V Θα μετρήσω με το δυναμόμετρο την Άνωση και θα υπολογίσω από την Άνωση τον όγκο.

Πειραματική Διαδικασία Βαθμονόμηση ελατηρίου-Κατασκευή Δυναμόμετρου Μέτρηση Βάρους βαριδιού Υπολογισμός μάζας βαριδιού Μέτρηση Άνωσης Υπολογισμός όγκου σώματος Εύρεση πυκνότητας

Βαθμονόμηση Ελατηρίου Προσπάθεια για σωστή μέτρηση Και όμως υπάρχει λύση

Μέτρηση Άνωσης Η συνηθισμένη διαδικασία και …..η αποκλίνουσα σκέψη

Προβληματισμός για τα αποτελέσματα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 18/25 Διαδικασία υπολογισμού της κλίσης 18/25 Διαδικασία υπολογισμού της κλίσης 06/25 Πειραματικό σφάλμα στη μέτρηση του βάρους 13/25 Δεν υπολόγισαν σωστά την Άνωση 11/25 Λάθος απάντηση στην ερώτηση πολλαπλής επιλογής

Ερώτηση πολλαπλής επιλογής Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το μεταλλικό τμήμα του βαριδιού είναι εκείνο το υλικό του πίνακα 1, που η πυκνότητα του έχει την μικρότερη απόκλιση από την τιμή που υπολόγισα Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το μεταλλικό τμήμα του βαριδιού είναι εκείνο που η πυκνότητα του έχει μικρότερη τιμή από την τιμή που υπολόγισα  Σο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το μεταλλικό τμήμα του βαριδιού είναι εκείνο που η πυκνότητα του έχει μεγαλύτερη τιμή από την τιμή που υπολόγισα  Σο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το μεταλλικό τμήμα του βαριδιού είναι εκείνο που η πυκνότητα του έχει τον ίδιο ακέραιο μέρος με την τιμή που υπολόγισα

Αποτελέσματα στη Φυσική Μέσος όρος : 68 6η 75 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ST CATHERIN’S 5η 78 ΑΜ. ΚΟΛ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 4η 81 ΠΕΙΡ. ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ 2ο 84 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2η 84 1Ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 1ο 88 Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Αποτελέσματα ΕΚΦΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 3η : 233 3ο ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 2η : 250 1ο ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 1η : 264 ST CATHERIN’S COLLEGE

Αποτελέσματα ΕΚΦΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 3η : ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ 246 2η : Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ 248 1η : ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ 252

Καλή επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Ανάρτηση θεμάτων και αποτελεσμάτων http://ekfe-chalandr.att.sch.gr http://ekfe-n-ionias.att.sch.gr

Η χαρούμενη ομάδα των Βιολόγων. Πάντα με το ένα μάτι στο Μικροσκόπιο

Μέχρι τώρα συμπεράσματα Πρώτη φορά πειραματικός διαγωνισμός Συμμετείχαν τελικά 29 ΕΚΦΕ 26 Αν. Αττική 25 Β’ Αθήνας 38 Πειραιάς Το ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας είχε τις περισσότερες συμμετοχές σχολείων ανά ΕΚΦΕ