«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

Προτάσεις της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων και της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού Στρασβούργο, 7- 8 Οκτώβρη 2010 για τη συνάντηση των.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Κατερίνα-Ηλέκτρα Κ. Δήμητρα Γ. Χριστίνα Γk.
6 Μαρτίου 2013: ΑΦΟΡΜΗ για Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο ΔΙ.Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Μαρία Π. Δοντά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
ΟΝΟΜΑ:ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ 5 ΟΜΑΔΕΣ Ομάδα 1 ( Τι είναι το Διαδίκτυο ) Ομάδα 2 ( Πλεονεκτήματα Και Μειονεκτήματα Του Διαδικτύου ) Ομάδα 3 ( Αναζήτηση.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
«Ασφαλές Διαδίκτυο» ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας Τρίτη 4/2/2015 ΓΕ.Λ. Φιλοθέης πρόγραμμα Comenius Regio: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τίτλος Δραστηριότητας
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
Διασύνδεση Γενεών μέσα από ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
«Εκφοβισμός και βία στο σχολείο: ο ρόλος των ενηλίκων»
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Παράδειγμα χρήσης διαδραστικών βιβλίων
Ελληνογερμανική Αγωγή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 70ου Γυμνασίου Αθήνας με αφορμή την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο δραστηριοποιούνται, από τις 22/2/2012 με στόχο την ευαισθητοποίηση και την επαγρύπνηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας ώστε να περιοριστούν οι εκδηλώσεις βίας στη ζωή των ανηλίκων.

Δραστηριότητες αναπτύσσονται στο πλαίσιο όλων των γνωστικών αντικειμένων του Σχολείου  στο μάθημα των Ν. Ελληνικών διαβάζουν αποσπάσματα από βιβλία που αναφέρονται στη σχολική βία, εκφράζουν την άποψή τους, συζητούν

 στο μάθημα της Αγωγής του Πολίτη ενημερώνονται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το απόλυτο δικαίωμά τους να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον το οποίο να τους παρέχει ασφάλεια και προστασία  στο μάθημα της Πληροφορικής, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Διδασκάλου Θ., κάνουν αναζήτηση εικόνων και δημιουργούν ηλεκτρονικές αφίσες που κοσμούν το χώρο του σχολείου και της εκδήλωσης

Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι! Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων….

 στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Σεκλειζιώτη Ζ., δημιουργούν επίσης αφίσες και κολάζ

 στο μάθημα των Ξ. γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) αναζητούν λεξιλόγιο για τη δημιουργία μηνυμάτων που θα εμπλουτίσουν τις αφίσες

70 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ En ligne connectez-vous à la magie… pas aux risques

6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ… Gewalt? Nein, danke!

στο μάθημα της Μουσικής,η καθηγήτρια κ. Αργυρίου Β., επιμελείται το τραγούδι « Η Μαριάνθη των ανέμων »,σε στίχους και μουσική του Μάνου Χατζηδάκι που η χορωδία θα ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Η ομάδα μαθητών της Σχολικής Δραστηριότητας «Ασφαλές Διαδίκτυο μέσο μάθησης και επικοινωνίας των μαθητών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»,  διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο των Ε. Δικαίου, Β. Ηλιόπουλου, Τζ. Τασάκου «Μίλα μη φοβάσαι»,  βλέπει την ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας» ( Les Choristes) του Ch. Barratier,  εμπνέεται και δημιουργεί τις δικές της αφίσες

70 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ En ligne connectez-vous à la magie… pas aux risques

Η ομάδα μαθητών του προγράμματος «CONNECTING CLASSROOMS»  που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ, και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών, αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών κοινοποιεί στους εταίρους της σε σχολεία τόσο στην Ευρώπη ( Αγγλία, Πορτογαλία και Δ. Τσεχίας ) όσο και στα πέντε σχολεία του δικτύου της Ελλάδας, τη δράση και τις αφίσες τους ενάντια στην ενδοσχολική βία.

Η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Εκπ/σης Α΄ Αθήνας κα Μ. Χιόνη πραγματοποιεί στις 6/3/2012, 2ωρη ενδοσχολική επιμόρφωση στο Σύλλογο Διδασκόντων του 70ου Γυμνασίου Αθήνας με θέμα το « Σχολικό Εκφοβισμό».

Η ομάδα ειδικών επιστημόνων του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΜΑΧΟΣ» του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων, που έχει στον τομέα ευθύνης της την υποστήριξη των μελών της Σχολικής μας κοινότητας, ζήτησε από τους μαθητές να παρουσιάσουν τις δράσεις τους μέσα από τις σελίδες της μαθητικής ηλεκτρονικής εφημερίδας του Κέντρου που τον επόμενο μήνα έχει κεντρικό θέμα την ενδοσχολική βία. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει και την επόμενη δράση του σχολείου μας με την πεποίθηση ότι η προσπάθεια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας πρέπει να είναι συνεχής.

Ενημέρωση για την ενδοσχολική βία από την υπεύθυνη του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Αμπελοκήπων, Ψυχολόγο κα Σακελλαρίδη Φωτεινή και ομιλία με θέμα «Ενδοσχολική Βία - Παράγοντες Πρόληψης - Τρόποι αντιμετώπισης»