 Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Απόκριες Ειρήνη.
Advertisements

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
To Καρναβάλι !!! Μαρία!!!.
Αποκριές στην αγαπημένης μας Κοζάνης
Lessons = = 20.
Παίζουμε θέατρο: Θα πας για ένα ταξίδι, με την οικογένεια σου ή τους φίλους σου. Ζητάς πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο: (την) Γαλλία (το) Λονδίνο.
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ….Ο ΕΠΑΛ
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 8-13 Απριλίου Θέατρο Νέας Σκηνής ΘΟΚ Δευτέρα, 10 Απριλίου Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας Μολιέρου «Ταρτούφος» Κυριακή,9 Απριλίου Αγγλική Σχολή.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ελένη Βακανά.
H KATEXOMENH AMMOXΩΣΤΟΣ
Κυριάκος Μαργαρίτης Εργασία για τα έθιμα της Νάξου Τμήμα: Ε’2 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου Σχ. Έτος: 2010.
Οι πιο μοδάτες στολές αλλά και τι είναι οι απόκριες
Το καρναβάλι της Πάτρας
Χατζηνικολάου Στυλιανός Σάγγος Χρήστος
Το Καρναβάλι της Πάτρας!!!
Απόκριες Γιώτα.
Απόκριες !!! Σοφία.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
Πώς ξεκίνησαν όλα... Το καρναβάλι δεν είναι κάτι καινούριο. Έχει τις ρίζες του στη νεολιθική εποχή και είναι κατάλοιπο μιας πανάρχαιας γιορτής .
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του « μασκαρέματος », της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει από παλιές γιορτές.
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Σήμερα, όμως Αποκριά ονομάζεται ιδιαίτερα η Κυριακή της πρώτης.
Οι μέρες της εβδομάδας Πάμε!. Δευτέρ α Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκ ευή Σάββατ ο Κυριακ ή.
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΣ.
Άλμπουμ φωτογραφιών 1 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Επιμέλεια φωτογραφιών.
Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας
Η ΧΡΟΝΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ
Φεβρουάριος Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική.
Θένη Κώστας Άννα Παναγιώτης Θοδωρής Διονύσης.
Γνωρίζετε από ποια πόλη εικονίζεται σε αυτή τη φωτογραφία; Τι μεταφέρουν οι βάρκες;
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα!!!!!
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.  Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις.
Απόκριες Στολές ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ Πένυ.
Απόκριες !! Ιφιγένεια!! Μάσκα.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας γίνεται η κορύφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο βασιλιάς Kαρνάβαλος, με ακολουθία αρμάτων, μασκαράδων, μαζορετών.
Αποκριά.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ-ΕΒΡΟΥ Το έθιμο του Μπέη.
Α ΠΟΚΡΙΈΣ Μαριλένα Χειρδάρη. Κάθε χρόνο, κάθε Φεβρουάριο γίνεται μια μεγάλη γιορτή ……… το καρναβάλι.
ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
Είστε έτοιμοι να πάμε μια εκδρομή;
tΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάσχα Ελένη Π..
Άλμπουμ φωτογραφιών 2 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Επιμέλεια φωτογραφιών.
Τα έθιμα του Τριωδίου.
ΕΛΛΑΔΑ.
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Η γιορτή του πορτοκαλιού
1ο επα.λ. μυρινασ ερευνητικη εργασια θεμα: «ηθη και εθιμα λημνου»
Χριστούγεννα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Εργασία στο μάθημα της πληροφορικής Φάνης Βλάχος ΣΤ’ Τάξη.
ΑΜΦΙΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Τσικνοπέμπτη. Τοπικά έθιμα Σύμφωνα με τη λαογραφία την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στη Θήβα αρχίζει ο "βλάχικος γάμος" που ξεκινά με το προξενιό δύο νέων,
Χαρταετός Ο χαρταετός είναι μια ελαφριά κατασκευή η οποία πετάει με τη βοήθεια του αέρα. Ο χαρταετός κρατιέται απ' αυτόν που τον πετάει μέσω της καλούμπας.
Πάσχα Ήθη και έθιμα. Σαρακοστή Η τελευταία ημέρα της αποκριάς είναι η Καθαρή Δευτέρα. Την ημέρα αυτή όλος ο κόσμος πετάει το χαρταετό και τρώει νηστίσιμα.
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!. . Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινά ξημερώματα με το έθιμο του τεχνητού σεισμού, ενώ μερικές ώρες αργότερα (στις
Τριώδιο.
ΦΩΤΗΣ,ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΣΤΑΘΗΣ,ΠΑΝΤΕΛΙΑ,ΜΥΡΣΙΝΗ
Απο την λουκια μαρια τσολακη Ταξη ε’1
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
F Τότε και Τώρα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
ΓΕΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΙΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Β ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ
Η αγαπημένη μου πόλη. . . Λεμεσός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα. Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι μόνο μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά. Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας. Χαρακτηριστικές αρχές του είναι ο αυθορμητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, η πηγαία έμπνευση και ο εθελοντισμός.

ΑΑπόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Σήμερα, όμως Αποκριά ονομάζεται ιδιαίτερα η Κυριακή της πρώτης (μικρές απόκριες, της Τυροφάγου) και η Κυριακή της δεύτερης και τρίτης βδομάδας.  ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ !