Χαλλούμι ''Το τυρί της Κύπρου''

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργαλειοτεχνική Κρήτης Ε.Μπενιουδάκης
Advertisements

Μετάδοση Θερμότητας με μεταφορά
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
Γραμμή παραγωγής Θεοδωρής Σωτηριάδης.
Ζαχαρίου Λουίζα Α7.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Οι υπηρεσίες που παρέχονται για τους τουρίστες • GROUP 2 • SALMA, BOER, HARTOS, ETCHEBERRY, KUBICA, NAGY.
Γ΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» Λευκωσία
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αν κόψουμε τη γη μας στη μέση, πώς θα είναι; Τι θα συναντήσουμε;
Συστήματα επισιτισμού
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Τυρί-Φέτα Η φέτα και γενικότερα το τυρί είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας και μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν βασικά προϊόντα της διατροφής.
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κώστα νομίζω η μέρα δεν είναι καλή σήμερα. Κοίταξε τον ουρανό
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Πρόγραμμα Εκδήλωσης «Άνοιξη της Ευρώπης¨ Μέσα από το πρόγραμμα Άνοιξη της Ευρώπης γνωρίσαμε καλύτερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας βοήθησε να.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α’3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Επιμέλεια εργασίας Α. Α. Π. Α. Μ. Β. Δ. Γ. Σ. Γ.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΕΝΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΛΑΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ (ΦΕΤΑ) ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΥ ΤΥΡΙΟΥ (ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΕΔΕΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
Παραδοσιακές τέχνες που χάνονται Xαρουλα Πανιοπουλου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΟΥ ΣΤ’2.
Π ΡΑΚΤΙΚΉ ΑΣΚΗΣΗ 2014 Ε ΡΓΑΣΤΉΡΙΟ Γ ΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ Μόσχου Ι. Δήμητρα, Βιοτεχνολογία Παπαδάκη Β. Ειρήνη, ΕΖΠΥ Σωτηρίου Χ. Μαρία, ΕΖΠΥ Επιβλέπων: Μασούρας.
H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)
Ματθαίου Μαρία Μίμη Έλενα ΜΕΛΕΤΗ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟΥ ΤΥΡΙΟΥ.
Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη.
Παραδοσιακά Επαγγέλματα b Αγγειοπλάστης Αγγειοπλάστης b Καλαθάς Καλαθάς b Καρεκλάς Καρεκλάς b Ταλιαδώρος Ταλιαδώρος b Τσαγκάρης Τσαγκάρης.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Μέθοδος Παρασκευής Κασεριού και η Θέση του στην Εγχώρια Αγορά Τυριών ΓΕΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αριθμός Μητρώου: Δ15198 Πρακτική Άσκηση: Μάρτιος-Απρίλιος 2012.
Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 4 ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βύρωνα Ονοματεπώνυμο: Μαρκάκη Μαίρη Διεύθυνση παιδικού σταθμού: Ταύρου 4, Βύρωνας.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
Εύγευστη πίτα, νόστιμη και θρεπτική, με αγνά παραδοσιακά Κυπριακά υλικά. Delicious pitta bread, with traditional Cypriot products.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων - Άσκηση 8η.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
6o Δ Σ Πετρούπολης.
Διαρρύθμιση στο μπουφέ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κεφάλαιο 20 Η ζωή στην έρημο.
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χαλλούμι ''Το τυρί της Κύπρου'' Η παρασκευή του χαλλουμιού με τον παραδοσιακό τρόπο στο γαλακτοκομικό εργαστήρι "Το Ανωυρκάτικο" Παρουσίαση στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Δασκάλα: Λουίζα Σπανού

Χαλλούμι ''Το τυρί της Κύπρου'' Είναι το πρώτο σε τυρί προτίμηση για τους Κύπριους. Ο λαός της Κύπρου παρασκευάζει χαλλούμι εδώ και πολλά χρόνια. Από παλιά παρασκευαζόταν χαλλούμι στα περισσότερα σπίτια, ενώ τώρα η παρασκευή του γίνεται σε τυροκομικές μονάδες. Η κυπριακή κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για κατοχύρωση του χαλλουμιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προϊόν με πατέντα της Κύπρου.

Η συλλογή του γάλακτος Ο κτηνοτρόφος συλλέγει το γάλα του (αιγοπρόβειο) από τα ζώα της φάρμας του.

Το ζέσταμα του γάλακτος To γάλα ζεσταίνεται σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο καζάνι στους 30° – 35° κελσίου.

Η "πυδκιά" Αφού το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουν την "πυδκιά"(ειδική σκόνη για πήξιμο του γάλακτος).

To Τυρόπηγμα Μετά από μία ώρα το γάλα θα πήξει. Μετά από μία ώρα το γάλα θα πήξει. Κόβουν το τυρόπηγμα ώστε να ξεχωρίσει ο "νορός" από το τυρόπηγμα.

Το γέμισμα των "ταλαριών" Με ένα σουρωτήρι, παίρνουν το τυρόπηγμα. Το τυρόπηγμα τοποθετείται σε πλαστικά "ταλάρια" ώστε να πάρουν τη φόρμα τους.

Το φορμάρισμα των χαλλουμιών Αφού το μείγμα του χαλουμιού θα πάρει το σχήμα τους στα "ταλάρια ", τα αναποδογυρίζουν και είναι έτοιμα για ψήσιμο.

Η παρασκευή της "αναρής" Παράλληλα με την παρασκευή του χαλουμιού αρχίζει και της αναρής. Ο "νορός" που έχει απομείνει στο καζάνι ξαναζεσταίνεται σε ψηλή θερμοκρασία και προσθέτουν γάλα. Η αναρή όταν ψηθεί επιπλέει στην επιφάνεια. Μαζεύεται η αναρή και τοποθετείται στα ταλάρια.

Το ψήσιμο του χαλλουμιού Τα κομμάτια των χαλλουμιών τοποθετούνται πίσω στον "νορό" και ζεσταίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν. Όταν τα χαλλούμια ψηθούν επιπλέουν στην επιφάνεια.

Tο αλάτισμα των χαλλουμιών Αφού κρυώσουν τα χαλλούμια, αλατίζονται και προσθέτουν το δυόσμο. Μετά τοποθετούνται σε μεγάλα πλαστικά δοχεία μαζί με τον "νορό".