ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ 2 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. Ένα αυτοκίνητο κινείται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού με μια ταχύτητα σταθερού μέτρου γύρω σε μια έλλειψη όπως δείχνεται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ομαλή κυκλική κίνηση.
Advertisements

Στοιχειώδης γεννήτρια συνεχούς ρεύματος
Συμβολισμός ομογενούς μαγνητικού πεδίου
ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η διανυσματική αναπαράσταση.
… όταν η ταχύτητα αλλάζει
Ποιους νόμους του Νεύτωνα χρησιμοποιεί;
Κεφάλαιο 9: Περιστροφή Στερεού Σώματος
ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Διάθλαση σε 2 διαστάσεις
Ι. Διάγραμμα Ελεύθερου σώματος
Όργανα- παραγωγή ρεύματος
Φυσική A’ Λυκείου 1.1 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
Φύλλο εργασίας Ευθύγραμμες κινήσεις.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
η τροχιά το υλικού σημείου είναι ένας κύκλος
Τεστ (χρήση διαφανειών- Αρχής Huygens)
Στοιχειώδης γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος
Συστήματα Συντεταγμένων
Ταχύτητα: το πηλίκο της μετατόπισης δια τη χρονική διάρκεια υ=Δχ/Δt
Φυσική Α Λυκείου Μηχανική ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Ταχύτητα Νίκος Αναστασάκης 2010.
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Μεταβαλλόμενη Κίνηση σε μία διάσταση
Ευθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
Συμπληρωματικά ερωτήματα πάνω στις δυνάμεις
Μελέτη κίνησης με εξισώσεις
Τεστ κινηματικής 11 Οκτωβρίου
Ευθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
ANAKOINWSH H 2η Ενδιάμεση Εξέταση μεταφέρεται στις αντί για , την 24 Νοεμβρίου στις αίθουσες ΧΩΔ και 110 λόγω μη-διαθεσιμότητας.
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο 3 Κίνηση σε 2 και 3 διαστάσεις, Διανύσματα.
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ νόμος NEWTON
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
Μεταβαλλόμενη κίνηση Μεταβαλλόμενη λέμε μια κίνηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ταχύτητα (ως διάνυσμα) δε μένει σταθερή.
1. Ευθύγραμμη κίνηση. Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.
Ευθύγραμμη Ομαλή Κίνηση
Φυσική κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Επιμέλεια –παρουσίαση χ. τζόκας
Τεστ ΟΠΤΙΚΗΣ - ΚΥΜΑΤΩΝ. Καμπύλες ακτίνες: να σχεδιαστούν μέτωπα Στο διπλανό σχήμα δείχνονται οι ακτίνες που ξεκινούν από ένα σημείο (αρχή αξόνων). Με.
Τεστ Ηλεκτροστατική. Να σχεδιάσεις βέλη στην εικόνα (α) για να δείξεις την κατεύθυνση του ηλεκτρικού πεδίου στα σημεία Ρ, Σ και Τ. Αν το ηλεκτρικό.
Δυνάμεις: ασκήσεις στατικής
ΔΥΝΑΜΗ μέτρο (πόσα Ν) κατεύθυνση (προς τα πού) διάνυσμα παραμόρφωσης
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταθερή μηδενική ταχύτητα Περιγραφή της κίνησης: Το σώμα είναι ακίνητο, μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση.
Κινήσεις στερεών σωμάτων
Εισαγωγή στο Μαγνητισμό
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τεστ 7 /11/2011. Για να βρω τις τελικές ταχύτητες θα πρέπει να βρω τις τελικές κινητικές ενέργειες από το θεώρημα: Μεταβολή της κινητικής ενέργειας.
Πόση είναι η μετατόπιση του καθενός;
 Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.  Από μια θέση πάει σε μια άλλη.  Πως θα μελετήσουμε την κίνηση; 1. Ευθύγραμμη κίνηση.
Εμβιομηχανική Γραμμικά κινηματικά μεγέθη Ενότητα 3: Γραμμικά κινηματικά μεγέθη Αθανάσιος Τσιόκανος, Γιάννης Γιάκας Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Η έννοια της ταχύτητας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ Κατασκευή πακέτου προσομοίωσης σε Matlab της κυκλικής.
ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ
Ερωτήσεις Ένα αυτοκίνητο κινείται προς το Βορρά, σε οριζόντιο δρόμο. Ποια είναι η κατεύθυνση της στροφορμής των τροχών του; Η στροφορμή ενός συστήματος.
Κίνηση σε δύο διαστάσεις (επίπεδο)
Περιστροφή στερεού σώματος γύρω από σταθερό άξονα
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ Μεταβαλλόμενη λέμε μια κίνηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ταχύτητα (ως διάνυσμα) δε μένει σταθερή.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Δυναμική (του υλικού σημείου) σε μία διάσταση.
Μηχανικές Ταλαντώσεις
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Γενική μεθοδολογία στις κινήσεις (1)
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΙ
Eυθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ 2 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ένα αυτοκίνητο κινείται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού με μια ταχύτητα σταθερού μέτρου γύρω σε μια έλλειψη όπως δείχνεται στο διάγραμμα κάτοψης πιο κάτω. Να σχεδιάσεις διανύσματα που να δείχνουν την επιτάχυνση του αυτοκινήτου σε κάθε ένα από τα σημεία A-F. Αν η επιτάχυνση είναι σε κάποιο σημείο μηδέν να το δείξεις ξεκάθαρα. (Σημείωση: Αυτό δεν είναι μια στροβοσκοπική φωτογραφία της κίνησης.) Να σχεδιάσεις το διάνυσμα της μέσης ταχύτητας από το Α στο Ε Φέρομε την ΑΕ και πάνω της το βέλος που παριστά το μέγεθος Δs/Δt

Να υποθέσεις ότι το αυτοκίνητο ήταν αρχικά σε ηρεμία στο σημείο Α. Μετά που ξεκινά το αυτοκίνητο, ενώ συνεχώς αυξάνει το μέτρο της ταχύτητας του καθώς κινείται σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού γύρω – γύρω στην τροχιά. Να σχεδιάσεις διανύσματα που να δείχνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε κάθε ένα από τα σημεία Α – F. (η επιτάχυνση έχει συνιστώσα παράλληλη προς την ταχύτητα που έχει σταθερό μέτρο. Να το δείξετε καθαρά στο διάγραμμα.) β. Στο πιο κάτω διάγραμμα, να σχεδιάσεις διανύσματα που να δείχνουν την επιτάχυνση του αυτοκινήτου σε κάθε σημείο. Αν η επιτάχυνση είναι μηδέν σε κάποιο σημείο να το πεις καθαρά Στην περίπτωση αυτή έχουμε συνιστώσες: // προς ταχύτητα και κάθετη προς ταχύτητα Η // έχει σταθερό μέτρο Κάθετη προς την ταχύτητα: ┴ προς ταχύτητα Η ┴ έχει μέτρο που μεταβάλλεται με την ταχύτητα και την ακτίνα καμπυλότητας

Β’

κινητό κινείται σε μια καμπύλη τροχιά, με ταχύτητα σταθερού μέτρου. Να σχεδιάσετε την επιτάχυνση. Σε ποιο σημείο έχουμε μέγιστη επιτάχυνση. Σχεδιάστε το διάνυσμα ΜΕΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ από το Α στο Ε

Αν έχει μια επιτάχυνση που έχει μια συνιστώσα παράλληλη προς την ταχύτητα σταθερού μέτρου, και το κινητό ξεκινά από την ηρεμία στο σημείο Α να σχεδιάσετε τα διανύσματα ταχύτητας και επιτάχυνσης στα σημεία. (η επιτάχυνση έχει συνιστώσα παράλληλη προς την ταχύτητα που έχει σταθερό μέτρο. Να το δείξετε καθαρά στο διάγραμμα.)