ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
Advertisements

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια
Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Φορητοί Πυροσβεστήρες Πως λειτουργούν.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Εισαγωγή στη Μηχανική των Ρευστών
Σκεφτήκατε καμιά φορά σε τι διαφέρει η αστραπή από τον κεραυνό;
2. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ 2.2.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ : Μάνεση Ευδοκία ΤΑΞΗ : Γ 2΄ α
ΤΑΞΗ: Ε ΔΑΣΚΑΛΑ: Περσεφόνη Αντωνιάδου-Τσιάκκιρου
richmond. k12. va. us/schools/thirteenacres/attraction3
ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ
Το ταξίδι της Λαγγόνας προς τον Νότο….
1/46 Εισαγωγή Μέθοδος Συσκευή T P L Μετρήσεις Σύνθετων Υλικών Συμπεράσματα Μετρήσεις Στερεών Υλικών Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δρ. Κωνσταντίνος Δ.
Εβδομάδα ασφάλειας και υγείας
ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΧΟΙ : Να μπορείτε να,
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING. Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
17/11/2005Τζανής Παραράς Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Θεμελιώδης προϋπόθεση σε κάθε είδους εργασία και σε κάθε είδους.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα
ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ 2. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 2.3. ΣΤΟΧΟΙ 1.Τι είναι ο στατικός ηλεκτρισμός. 2.Παραδείγματα όπου συναντούμε το στατικό ηλεκτρισμό. 3.Πώς να.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
Παιδικά ατυχήματα Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, που βρίσκεται το παιδί, συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων.
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
CHERNOBYL FUKUSHIMA.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης: Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση Ηλ
Ταξινόμηση Εγκαυμάτων  Θερμικά o Καυτά αντικείμενα, φωτιά, τριβή o Βραστό νερό ή άλλο υγρό, ατμός  Χημικά o Ισχυρά οξέα o Ισχυρές βάσεις  Ηλεκτρικά.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε2 ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.
ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ … άρα και το εισόδημά μας …ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΙΔΕΣ ΦΩΤΙΑ; ΚΑΛΕΣΕ 199.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Νίκος Κ. Μπάρκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
Ο κεραυνός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που προξένησε από την αρχή το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι προσπάθησε.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
2η Εργαστηριακή εργασία Παρουσίαση της βαρύτητας
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!
Κίνδυνοι από στατικό ηλεκτρισμό
Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.
Γεωγραφία Γ’ τάξης Θεοδώρα Ζάκου
ΚΕΡΑΥΝΟΙ.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΡΟΥ
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Αυτοπροστασία από το σεισμό..
Εργασία φυσικών πόρων ομάδα 4
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Μπαμπά σήμερα μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε όταν γίνεται σεισμός
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
«ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται τα άτομα που τραυματίστηκαν, ακόμη και αν οι τραυματισμοί ήταν σοβαροί. Επίσης σύμφωνα με περιοδικό Sience World οι θάνατοι από κεραυνούς για κάθε χρόνο υπολογίζονται στους 500. Για όλους τους εργαζόμενους σε ανοιχτούς χώρους και κυρίως σε χώρους με μεταλλικό εξοπλισμό, με καύσιμα τριγύρω, τους εργαζόμενους μέσα ή κοντά σε νερό, πάνω σε δεξαμενές ή ψηλά κτίρια, οι κίνδυνοι από ένα ηλεκτρικό ρεύμα της τάξης των 100 εκατομμυρίων Volts όπως είναι ο κεραυνός είναι πολύ μεγάλοι.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Επειδή το πρώτο βήμα για την μείωση των πιθανοτήτων πρόκλησης ατυχήματος είναι η πρόληψη ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες: Εάν ο χώρος εργασίας δεν διαθέτει αλεξικέραυνο, χρησιμοποιήστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας. Ελέγξτε τον ουρανό για μαύρα σύννεφα και αστραπές σε κοντινές αποστάσεις. Θυμηθείτε ότι ο κεραυνός συνοδεύει συνήθως μια καταιγίδα και ταξιδεύει με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Αναζητήστε προστασία σε κοντινό κτήριο ή σε αυτοκίνητο με μεταλλική οροφή (όχι τζιπ ή ανοιχτής οροφής). Απαγορεύεται να σταθείτε κάτω από ψηλά ή υγρά δένδρα διότι έλκουν τους κεραυνούς. Εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας καταφύγιο καθίστε στο χαμηλότερο σημείο του εδάφους με τα χέρια στα γόνατα και προσπαθήστε να έχετε την μικρότερη επαφή με το έδαφος.

Απομακρυνθείτε από μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρικό εξοπλισμό, γραμμές τηλεφώνου, καύσιμα ή εύφλεκτα αέρια. Εάν είστε σε βάρκα (και ταξιδεύετε στο νερό) και αντιληφθείτε την καταιγίδα να πλησιάζει κατευθυνθείτε προς την ακτή. Εάν δείτε κοντά σας την αστραπή φορέστε το σωσίβιο, προετοιμάστε για χρήση τις φωτοβολίδες (εάν υπάρχουν) και καθίστε στο χαμηλότερο σημείο της βάρκας εάν αυτή δεν διαθέτει καμπίνα. Εκπαιδεύστε τους υφισταμένους σας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.