Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

2 Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη πινακίδα που ενημερώνει για τον κίνδυνο εμφάνισης ομίχλης και για το μήκος της οδού που εμφανίζεται ο κίνδυνος. Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη πινακίδα που ενημερώνει για τον κίνδυνο εμφάνισης ομίχλης και για το μήκος της οδού που εμφανίζεται ο κίνδυνος. Εάν το μήκος της οδού είναι μεγάλο, οι πινακίδες επαναλαμβάνονται κάθε πέντε χιλιόμετρα, μέχρι το πέρας της περιοχής. Εάν το μήκος της οδού είναι μεγάλο, οι πινακίδες επαναλαμβάνονται κάθε πέντε χιλιόμετρα, μέχρι το πέρας της περιοχής. Η ορατότητα στην ομίχλη μπορεί να περιοριστεί στα 100 μ. ή και ακόμα λιγότερο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Η ορατότητα στην ομίχλη μπορεί να περιοριστεί στα 100 μ. ή και ακόμα λιγότερο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας η ταχύτητα κίνησης πρέπει να μειωθεί σημαντικά, ακόμη και κάτω από τα 50km/h. Σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας η ταχύτητα κίνησης πρέπει να μειωθεί σημαντικά, ακόμη και κάτω από τα 50km/h.

3 ΟΜΙΧΛΗ Η ομίχλη ένα καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να το συναντήσουμε παντού και σε όλες τις εποχές του χρόνου, γι αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Η ομίχλη ένα καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να το συναντήσουμε παντού και σε όλες τις εποχές του χρόνου, γι αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Όσοι ταξιδεύουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, ή νωρίς το πρωί και το απόγευμα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με ομίχλη και χαμηλή ορατότητα. Όσοι ταξιδεύουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, ή νωρίς το πρωί και το απόγευμα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με ομίχλη και χαμηλή ορατότητα. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς.

4 ΟΜΙΧΛΗ Συχνότερα περιστατικά ομίχλης εμφανίζονται στις περιοχές ορεινής διέλευσης της Πίνδου και του Βερμίου (Καστανιάς), Συχνότερα περιστατικά ομίχλης εμφανίζονται στις περιοχές ορεινής διέλευσης της Πίνδου και του Βερμίου (Καστανιάς), κοντά σε περιοχές λιμνών (Ιωαννίνων, Κορώνεια, Βόλβη, Βιστωνίδα) κοντά σε περιοχές λιμνών (Ιωαννίνων, Κορώνεια, Βόλβη, Βιστωνίδα) και κοντά σε διελεύσεις ποταμών (Αλιάκμονας, Αξιός, Στρυμόνας, Νέστος, Έβρος). και κοντά σε διελεύσεις ποταμών (Αλιάκμονας, Αξιός, Στρυμόνας, Νέστος, Έβρος). Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την απροσεξία των οδηγών, αλλά και τις επικίνδυνες στροφές, μετατρέπουν το δρόμο σε πίστα θανάτου. Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την απροσεξία των οδηγών, αλλά και τις επικίνδυνες στροφές, μετατρέπουν το δρόμο σε πίστα θανάτου.

5 ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Ένας βρεγμένος δρόμος καθιστά δυσκολότερο το φρενάρισμα, λόγω της μειωμένης πρόσφυσης. Ένας βρεγμένος δρόμος καθιστά δυσκολότερο το φρενάρισμα, λόγω της μειωμένης πρόσφυσης. Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί δρόμοι είναι βρεγμένοι, είτε επειδή κάπου έπιασε ένα ψιλόβροχο είτε επειδή κάποιος αποφάσισε να ξεφορτωθεί τη σκόνη και τη λάσπη των προηγούμενων ημερών από το πεζοδρόμιό του. Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί δρόμοι είναι βρεγμένοι, είτε επειδή κάπου έπιασε ένα ψιλόβροχο είτε επειδή κάποιος αποφάσισε να ξεφορτωθεί τη σκόνη και τη λάσπη των προηγούμενων ημερών από το πεζοδρόμιό του.

6 ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ σε τέτοιες περιπτώσεις, το φρενάρισμά μας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή – τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο στη βροχή, αλλά ο βρεγμένος δρόμος είναι βρεγμένος δρόμος και φέρνει μειωμένη πρόσφυση. σε τέτοιες περιπτώσεις, το φρενάρισμά μας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή – τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο στη βροχή, αλλά ο βρεγμένος δρόμος είναι βρεγμένος δρόμος και φέρνει μειωμένη πρόσφυση. Και σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα πρέπει να προσαρμόσουμε το φρενάρισμά μας. Και σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα πρέπει να προσαρμόσουμε το φρενάρισμά μας. Ο βρεγμένος δρόμος δε θα μας επιτρέψει να φρενάρουμε άμεσα, οπότε πρέπει να διατηρούμε μεγάλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα – όπως ακριβώς και στη βροχή. Ο βρεγμένος δρόμος δε θα μας επιτρέψει να φρενάρουμε άμεσα, οπότε πρέπει να διατηρούμε μεγάλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα – όπως ακριβώς και στη βροχή.


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google