“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»
Advertisements

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης.
Τα δευτεράκια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εκπαιδευτικό υλικό προγράμματος αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ‘’ΠΙΝΟΚΙΟ’’
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Νηπιαγωγείο
Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει: Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.
Η προσομοίωση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers Πώς οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσομοίωση  Συζήτηση και καταγραφή εκπαιδευτικών εμπειριών 11/12/2014.
Οι βασικές ρουτίνες σκέψης
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ερμηνεία δεδομένων και εξαγωγή συμπερασμάτων
ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Επικοινωνία (communicating) Δεξιότητες Επιστημονικής Μεθόδου.
Πάνινεσ κούκλεσ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Δραστηριότητες έρευνας και δημιουργίας στο μουσείο Β) Στο Μουσείο.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
Φιλοτελισμός, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων που δουλέψαμε στο 14ο Νηπιαγωγείο Δράμας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Γεωργιαδου.
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
ΛΑΤΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΜ:5399 ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜ:5385 Τα φαινόμενα της εξαέρωσης, της υγροποίησης και της εξάτμισης.
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ > Μάθημα : Κίνηση – Επεξεργασία και Μαθησιακές Προσαρμογές Παρουσίαση περιστατικού: Δημιουργία θεραπευτικού.
Συνέντευξη με νήπια.
Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών
ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ, ΣχολιΚΗ Συμβουλοσ Θεολογων
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, τον ορισμό του, τη σημασία του, τα είδη του παιχνιδιού κατά τον Piaget , και το.
Τι είναι/ περιλαμβάνει ένα περιβάλλον μάθησης;
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 7 Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για την μη τυπική εκπαίδευση ΠΔΜ.
για το παιχνίδι προσποίησης
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
Προσχολική Παιδαγωγική
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Κρυστα ρακαλλιδου.
Ενότητα 2:Η παρέα Μάθημα:Τάσος το σαλιγκάρι Ι ΄Δημοτικό Λεμεσού (ΚΑ) Θεοδούλου Αφροδίτη Θεοδούλου Αφροδίτη Χατζηκυπρή Εύα Χατζηκυπρή Εύα.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προσχολική Παιδαγωγική
Η τέχνη στο νηπιαγωγείο
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;
για το παιχνίδι προσποίησης
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
2 ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Βασικες Εννοιες Φυσικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια: Μαρία Κωστούρου, εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας

Στόχοι Να προσεγγίσουν βιωματικά το μουσείο μέσα από επιλεγμένα εκθέματα της μυκηναϊκής εποχής. Να κάνουν συνδέσεις με τις δικές τους εμπειρίες και να τις εκφράσουν ποικιλοτρόπως.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;  Θα ρωτήσουμε  Θα υποθέσουμε  Θα ψάξουμε  Θα ανακαλύψουμε  Θα συζητήσουμε  Θα παίξουμε

Η κούπαΗ κουτάλα Η “αλατιέρα” Το ζωάκι Ο πολεμιστής Το αγγείο ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Ας φτιάξουμε …την ιστορία.

Δραστηριότητα 1 η (στην τάξη πριν την επίσκεψη/ κατά την επίσκεψη) Παρατηρώ-ανακαλύπτω Υλικό: Πλαστικοποιημένες εικόνες εκθεμάτων του μουσείου. Ερωτήματα: Πού πίνει το γάλα του; Βοηθάει τον πατέρα του που είναι αγγειοπλάστης. Τι φτιάχνει με τον πηλό; Μαθαίνει να τα ζωγραφίζει. Τι σχέδια φτιάχνει; Τι χρώματα χρησιμοποιεί; Το αγαπημένο του φαγητό είναι η ψαρόσουπα. Με τι σκεύος σερβίρει η μητέρα του την ψαρόσουπα;

Δραστηριότητα 2 η ( στην τάξη πριν την επίσκεψη) Αντιστοιχίζω με σύγχρονα αντικείμενα Υλικό: Πλαστικοποιημένες εικόνες σύγχρονων αντικειμένων σε αντιστοιχία με τα επιλεγμένα εκθέματα. Οι ερωτήσεις είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες αλλά ξεκινούν με το «Εσύ». Ενθαρρύνεται η προφορική έκφραση και η επισήμανση των διαφορών με τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο Ιάσονας.

Δραστηριότητα 3 η ( στο μουσείο) Βρίσκω τα αντικείμενα στις προθήκες  Κατευθυνόμαστε στο χώρο της έκθεσης.  Εντοπίζουμε τα επιλεγμένα αντικείμενα.  Ενθαρρύνουμε την παρατήρηση και τη σύγκριση.

Δραστηριότητες σύνθεσης (στην τάξη μετά την επίσκεψη)  Ζωγραφίζω την ιστορία.  Zωγραφίζω τον πηλό με τα σχέδια του Ιάσονα.  Παιχνίδι ρόλων: «Ο Ιάσoνας στο εργαστήριο του πατέρα του» «Στο τραπέζι με την οικογένεια του Ιάσονα»  Αν ο Ιάσονας ερχόταν σήμερα στο νηπιαγωγείο, τι θα του δείχναμε; Πώς θα παρουσιάζαμε τα δικά μας αντικείμενα;  Τα παιδιά δημιουργούν συλλογή με αντικείμενα του σήμερα για το μουσείο του μέλλοντος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Επικοινωνούμε την εμπειρία μας:  Ξαναβλέπουμε το υλικό.  Μιλάμε για τα συναισθήματα της επίσκεψης.  Τι μεταφέρουμε στους γονείς;  Τι μοιραζόμαστε με τα σχολεία του δικτύου;  Προτάσεις για επόμενες δράσεις στο αρχαιολογικό μουσείο.