Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

The riverside school DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Προσωπικές δεξιότητες
(PRO-SKILLS project 2- Διαδικασία εκπαίδευσης του εκπαιδευτή ) Αγγελική Πασσά – Συντονίστρια PRO-SKILLS στην Ελλάδα A. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  Όλες οι τεχνικές.
‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning
Διδάσκοντας Μαθηματικά
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Harvard ManageMentor ® Υπολογίζοντας τα Κόστη. 2 Harvard ManageMentor: Υπολογίζοντας τα Κόστη Θέματα Συζήτησης  Υπολογίζοντας τα κόστη των πωληθέντων.
Harvard ManageMentor ® Προετοιμάζοντας Ακριβείς Προβλέψεις Πωλήσεων.
Harvard ManageMentor ® Επικοινωνώντας ένα Κοινό Όραμα.
Θέματα αναφορικά με τη χρήση και τον τρόπο αναφοράς των ψυχομετρικών τεστ Μάθημα: Ψυχομετρία II Διάλεξη Νο 4.
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι μαθητές να: 1.Επεξηγούν τη σχέση συναισθήματος και συμπεριφοράς 1.
Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Αλέξης Κόκκος. 1. Επικοινωνία στη μητρική γλώσσα 2. Επικοινωνία στις ξένες γλώσσες 3. Μαθηματική ικανότητα και βασικές ικανότητες στην επιστήμη και την.
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Αυτογνωσία - Αυτοβελτίωση
 Προσαρμόζοντας τις προσδοκίες Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το δυσλεκτικό παιδί τους χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
Βιωματική Δράση 1ης Γυμνασίου 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: RAINBOW TEAM ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING)
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.4: Αρχιτεκτονική και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Επιμόρφωση σε μεθόδους δημιουργικής μάθησης. Αναστασία Παναγιωτίδου Σχολική σύμβουλος Αγγλικής. M.Ed., Διδάκτορας ΔΠΘ.
Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι Ενότητα 3: Τα Συναισθήματα Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.7: Κινηματογράφος και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας ομάδας 2
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
The University of Adelaide, School of Computer Science
Καλωσήρθατε!!!.
Το σώμα ως μια μηχανή.
Η δύναμη της εικόνας Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Σε αυτή τη δραστηριότητα.
Το σώμα ως μια μηχανή.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Θρησκευτικά: Κεφάλαιο 22 Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Ζωική Ποικιλότητα Ενότητα 7. Bauplan
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Κατανοώντας τους φίλους Carol Grey The sixth sense II
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ.
της ενότητας « Ταξιδεύω με πυξίδα το “Χρόνο” »
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Φυσικοί Πόροι και Περιβαλλοντική Αειφορία
Κοινωνικές & Πολιτισμικές Δυνάμεις
ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΙΛΩΤΕΣ-ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή

2 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Θέματα Συζήτησης  Ποιες είναι οι αντιδράσεις στην αλλαγή;  Πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις στην αλλαγή;  Είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

3 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Ποιες είναι οι Αντιδράσεις στην Αλλαγή; 1.Τι σχόλια έχετε ακούσει, ή τι συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει που δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αλλαγής; 2.Τι σχόλια έχετε ακούσει, ή τι συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει που δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι ανθίστανται στην πρωτοβουλία αλλαγής; 3.Ποια νομίζετε ότι είναι τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτές τις αντιδράσεις; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

4 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Πώς θα Πρέπει να Αντιμετωπίσουμε τις Αντιδράσεις στην Αλλαγή; Αυτές είναι ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, για να αντιμετωπίσετε τις αντιδράσεις των ανθρώπων σας απέναντι στην αλλαγή:  Να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να εκφράσουν ανοιχτά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την αλλαγή.  Να ακούσετε προσεκτικά.  Να αντιμετωπίσετε την αντίσταση ως ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί και όχι ως ένα ελάττωμα των ανθρώπων.  Μόλις καταλάβετε τη φύση των προβληματισμών των ανθρώπων, προσεγγίστε τους για να συζητήσετε και να αντιμετωπίσετε τα θέματα που τους απασχολούν. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα βοηθούσαν τα άτομα της ομάδας σας; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

5 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Είμαστε Έτοιμοι για την Αλλαγή;  Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την ομάδα και την εταιρεία σας να αναπτύξει ετοιμότητα για την αλλαγή: Να ενθαρρύνετε τη συμμετοχική δουλειά μέσα στο τμήμα σας. Να δώσετε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκφραστούν. Να απομακρύνετε το φόβο από την ομάδα σας.  Ποιο από αυτά τα βήματα θα μπορούσε να βελτιώσει την ετοιμότητα για αλλαγή της ομάδας σας;  Πώς θα μπορούσατε να εφαρμόσετε το βήμα αυτό στην ομάδα σας; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

6 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Επόμενα Βήματα  Αναλογιστείτε και εφαρμόστε τις ιδέες που συζητήσαμε σήμερα για να αντιμετωπίσετε τις αντιδράσεις στην αλλαγή και να προετοιμάσετε την ομάδα σας για την αλλαγή.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Φόρμα για την Αντιμετώπιση της Αντίστασης στην Αλλαγή, για να εντοπίσετε ευκαιρίες προκειμένου να κάνετε την ομάδα σας να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες αλλαγής. © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.