Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Πολυτεχνείο 1974.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Εικόνες, ποιήματα και χαρακτικά
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη

Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
1 ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε;
Τσιρίκου Ρόζα- Σταυρούλα
17ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΑΞΗ Δ-2 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
Αν μ’αγαπάς κι ειν’ όνειρο
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
Τραγουδια απο την κατεχομενη γη μασ
17 Ν ΟΕΜΒΡΗ χρόνια μετά Τα πέτρινα χρόνια ( )
ΣΜΥΡΝΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
27o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
O γέρος και τα τρία αδέλφια
ΜΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Η Γ΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου Χίου γράφει χαϊκού. Αν και βρέχει αν και φυσάει στον ουρανό υπάρχουν αστέρια.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
ΣΑΒΒΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αγωνίστρια της επανάστασης του εικοσιένα. Κόρη του Υδραίου πλοίαρχου Σταυριανού Πινότζη και της Παρασκευής, κόρης.
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
Φανή Λαζάρου Τρανού Ε2 1ο πειραματικό σχολείο Θεσ/νίκης
2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2013
Το Πολυτεχνείο  Ήταν 21 Απριλίου του 1967, όταν λιγοστοί επίορκοι αξιωματικοί με τη βοήθεια των όπλων και των ξένων, πήραν την εξουσία στα χέρια τους.
Πολυτεχνείο 1973.
Ένα τραγούδι για το Πολυτεχνείο
ΘΡYΛΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Στις 21 Απριλίου του 1967, αξιωματικοί του στρατού, με αρχηγούς Τον συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο Τον ταξίαρχο Στυλιανό Πατακό και το συνταγματάρχη.
Παρουσίαση των γεγονότων του
Αγαπημένο μου παιδί....
Ρωμιοσύνη του Γιάννη Ρίτσου Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Λαμπρινή Μαγαλιού
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
1 BΑΡΚΑ ΓΙΑΛΟ. 2) Ω ΧΑΡΑ 5 TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΚΑΜΠΟ.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Μπραϊμάκης Αχιλλέας.
Πολυτεχνείο 1973 Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε;
17 Νοεμβρίου 1973 Μνήμη Πολυτεχνείου Τριάντα τρία χρόνια μετά.
17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι (Ελεύθεροι πολιορκημένοι –Διονύσιος Σολωμός)
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Αγαπημένο μου παιδί....
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Πολυτεχνείο 1973.
Γυμνάσιο Στρυμονικού << Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο εγείρονται
Μικρά και σοφά!.
17 Νοεμβρίου 1973 Μνήμη Πολυτεχνείου
Μικρά και σοφά!.
Describing past events Interview At a restaurant
Το κάστρο της εξέγερσης κατά της Χούντας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΖΩΡΟΥ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Στρατιώτης στον πόλεμο του Μαραθώνα!
Το παραμύθι της Περσεφόνης
3 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - Πειραματικό Σχ. Έτος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Πολυτεχνείο 1973 Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε;

1973 - 2005

32 χρόνια

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ιδρύθηκε το 1836 και είναι το πιο παλιό και πιο φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας. Tο 1873 εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα μισοτελειωμένα, ακόμη, κτίρια της οδού Πατησίων και ονομάστηκε "Eθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο", προς τιμή των μεγάλων ευεργετών Γ. Aβέρωφ, N. Στουρνάρη, E. Tοσίτσα, των οποίων η γενέτειρα ήταν το Mέτσοβο, μια μικρή ιστορική πόλη στην Ήπειρο.

Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

«ΤΟ ΠΟΥΛΙ» ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Παπαδόπουλος - Πατακός

Ο πρεσβευτής της κυβέρνησης της Βρετανίας στην Αθήνα γράφει: “Ο Παπαδόπουλος δεν είναι φασίστας. Είναι ένας αγνός στρατιώτης που διαπνέεται από κάποιο δεξιό ρομαντισμό. Είναι οπωσδήποτε μετριοπαθής σε σχέση με τον φανατικό της υπόθεσης, τον Λαδά, άτομο εξαιρετικά ακραίων τάσεων”

Πότε θα κάνει, πότε θα κάνει ξαστεριά, Ε, πότε θα φλεβαρίσει, (2) Να πάρω το, να πάρω το ντουφέκι μου, (2) Ε,την όμορφη πατρώνα. (2) Να κατεβώ, να κατεβώ στον Ομαλό, (2) Ε, στη στράτα των Μουσούρων. (2) Να κάνω μά, να κάνω μάνες δίχως γιους, (2) Ε, γυναίκες δίχως άντρες, (2) Να κάνω και, να κάνω και μωρά παιδιά , (2) Ε, να κλαιν δίχως μανάδες. (2) Πότε θα κά, πότε θα κάνει ξαστεριά.

«Λίγο ακόμα θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο τη θάλασσα να κυματίζει λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» (Γιώργος Σεφέρης)

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί Όχι άλλα δάκρυα κλείσαν οι τάφοι Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί Λουλούδι φωτιάς βγαίνει στους τάφους Μήνυμα στέλνουν οι πρώτοι νεκροί Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα Για να βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί

Όταν σφίγγουν το χέρι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο, όταν χαμογελάνε ένα μικρό χελιδόνι φεύγει μες απ’ τ’ άγρια γένια τους όταν κοιμούνται δώδεκα άστρα πέφτουν απ’ τις άδειες τσέπες τους, όταν σκοτώνονται η ζωή τραβάει την ανηφόρα με σημαίες και με ταμπούρλα Γιάννης Ρίτσος, Ρωμιοσύνη

«Χειροκροτήστε δεν θα μας χτυπήσουν φίλοι!» Κόντρα στα πρόσωπα οι μπούκες σιωπηλές, Χειροκροτήστε, είμαστε άοπλοι και χίλιοι, Κόντρα σε κείνη τη φωνή κάννες στητές. Κ. Μητροπούλου

«Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί νάναι κι από αίμα όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναι αίμα» Γιάννης Ρίτσος

Πύλη πρωί Σαββάτου

Κατεστραμμένη πύλη

Φίλοι ακούστε! Μη χειροκροτάτε πια, μαζί με τα νεκρά παιδιά, πεθαίνει η λευτεριά.

Συνέντευξη του οδηγού του τανκς ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ' AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ' AYTO ΠΟΥ EKANA. Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους "μαυροσκούφηδες", στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου».

Ήταν πρωί τ’ Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή Βγήκα να πάρω αέρα στην ανθισμένη γη. Βλέπω μια κόρη κλαίει σπαραχτικά θρηνεί Σπάσε καρδιά μου εχάθη το γελαστό παιδί. Είχεν αντρειά και θάρρος κι αιώνια θα θρηνώ Το πηδηχτό του βήμα το γέλιο το γλυκό. Ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή Σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί. Ω, να ‘ταν σκοτωμένο στου αρχηγού το πλάι Και μόνον από βόλι Εγγλέζου να ‘χε πάει. Κι από απεργία πείνας μέσα στη φυλακή Θα ‘ταν τιμή μου που ‘χασα το γελαστό παιδί. Βασιλικιά μου αγάπη, μ’ αγάπη θα στο λέω Για τ’ ό,τι έκανες αιώνια θα σε κλαίω. Γιατί όλους τους εχθρούς μας θα ξέκανες εσύ Δόξα τιμή στ’ αξέχαστο, το γελαστό παιδί.