χτίζοντας σύνθετες υπερδιαδικασίες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Η Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
MicroWorlds Pro Διαδικασίες.
 Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε έναν Μικρόκοσμο  με την βοήθεια μιας Μικρογλώσσας.
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Η Μαντόνα με το γαρύφαλλο
Πίνακες.
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Ασκήσεις Δασικής Διαχειριστικής Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Άσκηση 1.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Σκοπός Σκοπός της εισαγωγής της Πληροφορικής στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις βασικές.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Επεξεργασία κειμένου Επίπεδο.
Logo Κεφάλαιο 6.
Η εντολή Δείξε είναι μια εντολή εξόδου και χρησιμοποιείται για:
Το λογισμικό Αράχνη Το λογισμικό αυτό είναι ένα πρωτότυπο λογισμικό για την εκμάθηση του προγραμματισμού στις μικρές ηλικίες Δημοτικό και Γυμνάσιο. Υποστηρίζει.
Η πιο έξυπνη χελώνα στον κόσμο
Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Πως βάζουμε τίτλους και κείμενα στα video μας σε 8 βήματα.
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Εισαγωγή στο Excel Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Τ Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί φόρεμα, πορτοκαλιά παπούτσια και πορτοκαλί λουλούδι στα μαλλιά. Υπάρχουν.
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Ίσα ή ισοδύναμα κλάσματα
Θέση και μετατόπιση x2=8 Δx=8-3=5 x1=3 x1=-2 x2=3 Δx=3-(-2)=5
Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε είναι το PLANNER 5D. Είναι μια εφαρμογή η οποία χρησιμεύει στην σχεδίαση κτηρίων σε μορφή 2D και 3D.
Ο ΜΑΔΟΠΟΊΗΣΗ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί που παίζει στο χαλί με το παιχνίδι ξυλάκια. Τα ξυλάκια είναι σε χρώματα: κόκκινά, κίτρινα,
ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕ20.
21η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη ΔΜ σε Θέματα Τ.Π.Ε. Καστοριά, 18 Οκτωβρίου 2009 Εισαγωγή στην Logo Στυλιάδης Κων/νος, Υπ. Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Φλώρινας.
Δημιουργώντας νέες λέξεις - Διαδικασίες
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Ο Προγραμματισμός στην πράξη Το περιβάλλον προγραμματισμού MicroWorlds Pro Μενού επιλογών Γραμμή εργαλείων Κέντρο εντολών Καρτέλες.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
Microsoft Excel 4.6 Γραφήματα
1. 2 Τι είναι αλγόριθμος; 1. 3 Ιδιότητες ενός αλγορίθμου 1
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Microsoft Excel 4.3 Διαχείριση Φύλλων Εργασίας Κίκα Χρυσοστόμου.
Microsoft PowerPoint Κίκα Χρυσοστόμου. Γραφικές Παραστάσεις Γραφικές Παραστάσεις (Charts):  Column (Στήλη)  Bar (Ράβδος)  Line (Γραμμή)  Pie (Πίτα)
Γλώσσα Προγραμματισμού MicroWorlds Pro
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
Παρουσίαση ευρείας οθόνης
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΕΔΏ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΑΣ
Σχεδιάστε μια σκακιέρα
Δραστηριότητες υποτιτλισμού LvS …για αρχάριους Ας ξεκινήσουμε…
Επεξεργασία Εικόνας.
Επανάληψη.
Η Logo και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Δομή Επανάληψης Αν μελετήσουμε καλύτερα το πρόγραμμα του τετραγώνου, παρατηρούμε ότι οι εντολές «μπ 100» και «δε 90» επαναλήφθηκαν τέσσερις φορές με την.
Πληροφορική Β΄ Γυμνασιου Κεφάλαιο 3, 3.4
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Ιωάννης Ξυλαράς Αντιπρόεδρος Fabrikam Λεωφόρος Ανθέων | Αττική |
Ιωάννης Ξυλαράς Αντιπρόεδρος Fabrikam. Λεωφόρος Ανθέων | Αττική
ΣΤΕΛΛΑ ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ακαδημίας 1234 Αττική, Γραφείο
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

χτίζοντας σύνθετες υπερδιαδικασίες «ο κήπος»

Εντολές σχέδιο Για κύκλος επανάλαβε 360 [μπ 1 δε 1] τέλος

Εντολές σχέδιο Εντολές σχέδιο Για ημικύκλιο επανάλαβε 180 [μπ 1 δε 1] τέλος Εντολές σχέδιο Για τεταρτοκύκλιο επανάλαβε 90 [μπ 1 δε 1] τέλος

Φτιάχνουμε πρώτα τη διαδικασία μισόπέταλο 1ο Βήμα: Φτιάχνουμε πρώτα τη διαδικασία μισόπέταλο 1ο Βήμα: Εντολές Σχόλια Για μισόπέταλο επανάλαβε 90 [μπ 1 δε 1] Τέλος Για πέταλο επανάλαβε 2 [μισόπέταλο δε 90] τέλος Η χελώνα φτιάχνει μισό πέταλο (= με ¼ του κύκλου) Αφού φτιαχτεί το μισό πέταλο, η χελώνα στρέφεται δεξιά κατά 90ο και φτιάχνει το άλλο μισό

Πειραματιστείτε με τα τόξα και δημιουργήσετε τη διαδικασία λουλούδι Πειραματιστείτε με τα τόξα και δημιουργήσετε τη διαδικασία λουλούδι.  2ο Βήμα: Εντολές Σχόλια Για λουλούδι επανάλαβε 10 [πέταλο δε 36] τέλος Με τη διαδικασία αυτή η χελώνα δημιουργεί ένα λουλούδι με 10 πέταλα (10Χ36=360ο) Αν θέλαμε 6 πέταλα θα δίναμε: Επανάλαβε 6 [πέταλο δε 60]

Χρησιμοποιήστε τις διαδικασίες λουλούδι και πέταλο προκειμένου να χτίσετε την υπερδιαδικασία φυτό. 3ο Βήμα: Εντολές Σχόλια Για φυτό λουλούδι πίσω 150 πέταλο πίσω 50 τέλος Η χελώνα δημιουργεί το λουλούδι Φτιάχνει το κοτσάνι Προσθέτει ένα πέταλο Ολοκληρώνει το κοτσάνι

4ο Βήμα: Χρησιμοποιήστε τις υπερδιαδικασίες φυτό προκειμένου να χτίσετε την υπερδιαδικασία κήπος. Δημιουργήσετε κι άλλες διαδικασίες όπως μικρόπέταλο, μικρόλουλούδι, μικρόφυτό προκειμένου να εμπλουτίσετε το σχέδιό σας.

Για τις διαδικασίες μικρόπέταλο, μικρόλουλούδι, μικρόφυτό, αρκεί να αλλάξουμε την τιμή στη διαδικασία μισόπέταλο σε: π.χ. μπ 0,5, να αλλάξουμε το μέγεθος του κοτσανιού σε πίσω 80 κλπ. Για να φτιάξουμε τον κήπο, τοποθετούμε μια χελώνα στη σελίδα και πληκτρολογούμε ΣτΚ και Enter. Πληκτρολογούμε φυτό ή μικρόφυτό και Enter. Μετακινούμε τη χελώνα και συνεχίζουμε πληκτρολογώντας φυτό ή μικρόφυτό ανάλογα με τον αριθμό των λουλουδιών που θέλουμε να έχει ο κήπος. Πληκτρολογούμε aπχ για να κρυφτεί η χελώνα.

5ο Βήμα: Εμπλουτίστε το σχέδιό σας με άλλα σχέδια και χρώματα από την Καρτέλα «Γραφικά.»   Χρησιμοποιώντας την καρτέλα «Γραφικά» τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν τα φυτά με διάφορα χρώματα, να προσθέσουν φόντο κλπ. Πριν από την επεξεργασία των γραφικών καλό είναι να δοθεί η εντολή πάγωσεΦντ, για να προστατευθεί ο Κήπος από πιθανά λάθη. Να μην ξεχνούν να αποθηκεύουν κατά διαστήματα την εργασία τους.