Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MicroWorlds Pro Διαδικασίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MicroWorlds Pro Διαδικασίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MicroWorlds Pro Διαδικασίες

2 Δημιουργώντας Διαδικασίες
Η ομαδοποίηση εντολών - που εκτελούνται με τη σειρά – σε ένα νέο όνομα καλείται «Διαδικασία». Για τη δημιουργία μιας διαδικασίας πληκτρολογούμε στην καρτέλα «Διαδικασίες» του MicroWorlds Pro την ομάδα των εντολών που περιέχει με τη μορφή: για όνομα εντολή 1 εντολή 2 τέλος Όπου όνομα είναι το όνομα που επιλέγουμε για τη διαδικασία, ακολουθούν οι εντολές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα και τελειώνει πάντα με την λέξη «τέλος».

3 Πλεονεκτήματα χρήσης διαδικασίας
Η διαδικασία καλείται με το όνομά της όποτε τη χρειαστούμε, χωρίς να είναι απαραίτητο να πληκτρολογήσουμε τις εντολές που περιέχει ξανά και ξανά. Η εκτέλεση της διαδικασίας γίνεται καλώντας το όνομά της είτε στο «κέντρο εντολών», είτε μέσα από κάποια άλλη διαδικασία, επιτρέποντας έτσι την απλοποίηση του κώδικα του προγράμματός μας και την εύκολη κατανόηση του. Μπορούμε εύκολα να κατασκευάζουμε σύνθετες διαδικασίες χρησιμοποιώντας άλλες απλούστερες.

4 Παραδείγματα χρήσης διαδικασίας
Η διαδικασία «τετράγωνο» κατασκευάζει ένα τετράγωνο πλευράς 100 pixels. για τετράγωνο Κέντρο Στκ Επανάλαβε 4[μπ 100 δε 90] τέλος Η διαδικασία «τρίγωνο» κατασκευάζει ένα ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 50 pixels. για τρίγωνο Επανάλαβε 3[μπ 50 δε 120]

5 Δραστηριότητα Στο MicroWorlds Pro να δημιουργήσετε τις διαδικασίες:
«τετράγωνο» που σχεδιάζει ένα τετράγωνο πλευράς 100 pixels. «τρίγωνο» που σχεδιάζει ένα ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 100 pixels. Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω διαδικασίες δημιουργήστε τη διαδικασία «σπίτι» που σχεδιάζει το σπιτάκι του διπλανού σχήματος.


Κατέβασμα ppt "MicroWorlds Pro Διαδικασίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google