ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SPE305A

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργικές δραστηριότητες
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μεταβατικά και αμετάβατα ρήματα Υποκείμενο, αντικείμενο, κατηγορούμενο
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
27 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Το Απέραντο Γαλάζιο.
Του Ιάσων Θεοδώρου Ο Ρώσος Γιούρι Ρούσκι είναι ένας συγγραφέας βιβλίων. Του αρέσει να γράφει για πολέμους. Όλα τα βιβλία του είναι υπέροχα. Μία μέρα.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων Σχολικό Έτος
ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4 Άσκηση 5.
Μήλα και καμήλα Τα μήλα είναι πάνω στη μηλιά. Ένας παππούς τα κόβει και τα δίνει στο παιδί λέγοντας του: -Πάρε τα μήλα. -Τι είναι παππού; H καμήλα;
Γάτα και παπαγάλος Σελ
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
Ενότητα 8 Υποενότητες 1,2 Γλωσσοδέτες
Στρατηγικές Διαπραγμάτευσης με συμμάχους και αντιπάλους Μάριος Στυλιανίδης.
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Α΄ΤΕΥΧΟΣ Οι αριθμοί μέχρι το 5 Παρουσίαση της ύλης του σχολικού βιβλίου Εξάσκηση - ανατροφοδότηση γνώσεων με ευχάριστο και διασκεδαστικό.
Στάση Βροχοσταλίδων (συνέχεια)
Τα ψάθινα καπέλα.
ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ενότητα 4 Σκουπίδια στη θάλασσα Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
Ενότητα 2 Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα
Εγγραμματισμός μέσα από τη λογοτεχνία
Δραμπάλα Κόνη Χριστοπούλου Δανάη.
Πεπόνι, πεπόνι! σ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Οι Ποδηλάτρες…»
1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης 20 Μαρτίου 2013
ΜΑΘΗΤΗΣ : ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΕΡΚΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜ / ΝΙΑ : 5/3/15 ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ.
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Το παραμύθι του Β1 πετάω κι εγώ Είμαι λυπημένο. Το δρώμενο του Β1 Φοβάμαι Γιατί κλαίει; Τι ωραία που πετάμε.
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΑΞΗ: Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Το σύννεφο έφερε βροχή ΜΑΘΗΜΑ: Μόνος στο σκοτάδι ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 3 Χ 80.
Σχέδιο Μαθήματος στα Ελληνικά Ενότητα 4: Το σύννεφο έφερε βροχή. Μάθημα: Χωρίς φως,σελ Επεξεργασία του Φφ.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. Πανεπιστήμιο Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ-COMENIUS Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Γ΄ ΤΑΞΗ Αθανάσιος Παπίας Στόχος είναι να εμπεδώσουν οι μαθητές την αρχή, ότι με την παρέμβαση.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Δημήτριος, Ταφραλή Ελένη Ε΄ ΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5: «Η εκκλησία του Χριστού μπαίνει στην ιστορία». Βασικό θέμα: «Η γενέθλια.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
Τα σημεία στίξης Β΄τάξη.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΟΠΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
Σενάριο (Παρένθεση) - Τελεία.
Ενότητα 2:Η παρέα Μάθημα:Τάσος το σαλιγκάρι Ι ΄Δημοτικό Λεμεσού (ΚΑ) Θεοδούλου Αφροδίτη Θεοδούλου Αφροδίτη Χατζηκυπρή Εύα Χατζηκυπρή Εύα.
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Όνομα: ????????????????? Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή
Πορεία προς την Υπευθυνότητα μέσα στην Τάξη
Αυτό το ποίημα γράφτηκε από μια έφηβη που πάσχει από καρκίνο.
Παρουσίαση κρίσιμου συμβάντος
Τα παιχνίδια του φωτός (2)
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SPE305A ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ : ΑΝΘΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ με θέμα περιβαλλοντικό ΚΕΙΜΕΝΟ με θέμα περιβαλλοντικό από το βιβλίο των ελληνικών της Γ΄ δημοτικού, 2ο τεύχος σελ.64

Το ηλιακό λεωφορείο

Ήταν κάποτε μια μικρή, ονειρεμένη πολιτεία, η Λιλιπούπολη, που στους δρόμους της ταξίδευε ένα αλλιώτικο λεωφορείο. Ένα λεωφορείο που το λένε ηλιοτρόπιο, με πεταλούδες άσπρες και ροζ, κάνει κάθε μέρα κι ένα δρομολόγιο πάνω σε μια γραμμή από φως. Τρέχα, ηλιακό μου λεωφορείο, πέρνα σαν αστραπή πορτοκαλιά κι απ’ την εξάτμισή σου πέτα γύρω γύρω ηλιόσπορους να τρώνε τα πουλιά.

Συνέχεια… Μ’ ένα λεωφορείο που το λένε Ηλιοτρόπιο γεμάτο γέλια και μουσικές, πάμε κάθε μέρα κι ένα δρομολόγιο στις φωτεινές μας Λιλιγειτονιές.

ΠΡΟΚΑΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ & (επεξήγηση άγνωστων λέξεων του κειμένου) ΠΡΟΚΑΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ & (επεξήγηση άγνωστων λέξεων του κειμένου) Δρομολόγιο (το) (ουσ.)= πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ένα συγκοινωνιακό μέσω από ένα μέρος σε άλλο./ δρόμος/ δρομέας. Ηλιοτρόπιο (το) (ουσ.)= το φυτό που το άνθος του και τα φύλλα του στρέφονται προς τον ήλιο./ηλιοστάσιο/ ηλιοστάτης/ ηλιοστρεφής/ ηλιοστολισμένος / ηλιοστάλακτος/ ηλιοφανείς/ ηλιοφάνεια/ ηλιόφοβος/ηλιόφως/ ηλιόφωτο/ ηλιοφώτιστος/ ηλιόλουστος/ ηλιοφωτόμετρο.

Συνέχεια… Ηλιακός-η-ό (επίθ.)= αυτός που αναφέρεται στον ήλιο, αυτός που προέρχεται από τον ήλιο/ ο ευήλιος, αυτός που λούζεται από τον ήλιο./ ηλίαση/ λιάζω- ομαι/ηλιοβασίλεμα. Αλλιώτικος –η-ο (επίθ.)= διαφορετικός./ αλλιώς. Εξάτμιση (η) (ουσ.) = η μεταβολή ενός υγρού σε ατμό.

Ανάγνωση κειμένου Αρχικά το κείμενο θα ακουστεί ηχογραφημένο και στην συνέχεια κάθε ομάδα θα κληθεί να ξαναδιαβάσει το κείμενο η κάθε μια ξεχωριστά και μεγαλόφωνα με ξεχωριστό ύφος (π.χ η μια ομάδα θα το διαβάσει χαρούμενα η άλλη λυπημένα, η άλλη με απορία κτλ.). Στη συνέχεια θα ρωτήσω τα παιδιά αν έχουν καμιά άγνωστη λέξη εκτός από αυτές που εξηγήθηκαν στην αρχή και θα τους ρωτήσω πιο ύφος από όλα που άκουσαν ταιριάζει στο κείμενο.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Νοουμένου ότι υπάρχει προϋπάρχουσα γνώση όσων αφορά την ομοιοκαταληξία και τους τύπους της θα γίνει μια σύντομη υπενθύμιση παρόλα αυτά. Τα παιδιά θα πρέπει να βρουν τι είδους ομοιοκαταληξία υπάρχει στο ποίημα δηλαδή αν είναι πλεκτή ή ζευγαρωτή.

Διάλεκτος Αλλιώτικος –η-ο (επίθ.)= διαφορετικός./ αλλιώς στα κυπριακά λέγεται άλλοσπως. Ηλιοτρόπιο (το) (ουσ.)= το φυτό που το άνθος του και τα φύλλα του στρέφονται προς τον ήλιο. Στα κυπριακά λέγεται λιοστρόφη.

Αξιολόγηση Τα παιδιά θα ερωτηθούν κατά πόσο κατανόησαν το κείμενο και όσα διδάχθηκαν στο μάθημα έτσι ώστε να καταλάβω αν δίδαξα σωστά το μάθημα και αν υπάρχουν κενά.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!