Cornelia de Lange Επιμέλεια: Ραφαέλλα Πηλιανίδου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
Advertisements

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη Βιβλιογραφική αναφορά
Ποια είναι τα σημάδια του Αυτισμού;
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
Α. ΝΤΑΙΛΙΑΝΑΣ, ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΑ
Πρότυπο Κέντρο Πρώιμης (0-5 ετών) Παρέμβασης & Αξιολόγησης Παιδιών με Σύνδρομο Down.
Παρουσίαση με θέμα: Ο ρόλος του ΚE.Δ.Δ.Υ. Στην Εκπαίδευση αυτιστικών ατόμων 7 Νοεμβρίου 2008 Ξενοδοχείο Alexander Beach Αλεξανδρούπολη.
Πειραματική Διδασκαλία στη Βιολογία της Γ΄ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βουλγάρογλου Γρηγόριος.
Αδρενολευκοδυστροφια
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Το παιδί με στασιμότητα βάρους
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Β
Ο επικοινωνιακός ρόλος του εκπαιδευτικού σε συμβατικά, υπολογιστικά και δικτυακά περιβάλλοντα μάθησης Μαρία Κορδάκη, Ph.D, M.ED.
Αδρενολευκοδυστροφία (ALD)
Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία
Διάγνωση γενετικών ασθενειών
Ευαγγελία Γρηγοριάδου
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Υπεύθυνος Μαθήματος Θωμάς Υφαντής Καθηγητής Ψυχιατρικής Ψυχοσωματική Ιατρική.
Χαράλαμπος Μπιλλίνης Πρόεδρος, Τμήμα Κτηνιατρικής, Παν. Θεσσαλίας
CRI DU CHAT Επιμέλεια: Ραφαελλα Πηλιανιδου Μαθημα: Αρχες Εργοθεραπείας
Επιμέλεια: Δούρου Μαρίνα ΠΕ04-04
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ.  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί.
Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games)
Μάρθα, 10 μηνών, δεύτερο παιδί υγιών γονέων Ιστορικό:Προωρότητα (29 εβδ.), νοσηλεία σε ΜΕΝ, δυσκολίες στη σίτιση, ευερέθιστη, δυσκολίες στον ύπνο.
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Περιγεννητική υγεία.
Αντιδιαστολή με νόσο, πχ Μεσογειακή αναιμία
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Π. Ξαπλαντέρη, M.D., Ph.D. ΓΛΑΥΚΩΜΑ. Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΑ ΠΙΕΣΗ Το υδατοειδές υγρό που παράγεται από το ακτινωτό σώμα διαχέεται και γεμίζει το χώρο.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Σύνδρομο = Σύνολο συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ίδια κλινική εικόνα, η αιτιολογία ή η παθογένεια της οποίας δεν είναι γνωστές με βεβαιότητα. Αντιδιαστολή.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Γεροντολογική Νοσηλευτική. Φροντίδα Ηλικιωμένων Η ανάγκη Δύο επιπλέον δεκαετίες ζωής κέρδισε ο άνθρωπος μέσα στον εικοστό αιώνα, κατακτώντας το ρεκόρ.
Σωματοποίηση του άγχους σε παιδί πρώτης σχολικής ηλικία. Ο ρόλος της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας στην Οικογένεια. Αβαγιανού Πηνελόπη-Αλεξία.
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
Βιοψια με boυρτσακι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ελληνική Κλίμακα Αξιολόγησης της ΔΕΠ/Υ
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ
Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Προληπτικη ιατρικη.
Κωδικός 081 ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ: ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ Μπουγέα Αναστασία, Παρασκευάς Γεώργιος,
Πρακτική στην Κοινότητα
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΗΣΗΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ
Διδάσκουσα: Διδασκάλου Ε.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ- Παραδείγματα
ΜΩΣΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΜΦΑΛΟΣ ΣΕ ΤΕΛΕΙΟΜΗΝΟ ΝΕΟΓΝΟ
Εργασία: Συμβουλευτική σε οικογένεια με ανοϊκό μέλος
Ρευματολογικό ιατρείο εμπειρία φοιτητή
Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος
Περιβαλλοντολόγοι : Εργασία 1
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ Κ. Ασωνίτου. ΟΡΙΣΜΟΣ Εγκεφαλική παράλυση είναι μια μόνιμη αλλά μεταβλητή διαταραχή της κινητικότητας και των στάσεων του σώματος,
נושא 5: מגנטים ומגנטיות.
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 5.
Αναπτυξιακές διαταραχές μάθησης/ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Cornelia de Lange Επιμέλεια: Ραφαέλλα Πηλιανίδου Υπευθυνος καθηγητής: Αργύρης Αλεξιάδης Τμήμα: 1ΝΕΡΜΟ1 Μάθημα: Αρχές Εργοθεραπείας

Τι είναι.... Είναι ένα σύνδρομο, όχι τόσο γνωστό, το οποίο επιρρεάζει το χρωμόσωμα 5 και προκαλεί γενετήσιες ανωμαλίες, τόσο στη σωματική όσο και στη πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

Ιστορικά & Ιατρικά .... Το συγκεκριμένο σύνδρομο αναπτύχθηκε το 2004 απο ερευνητές του παιδικού νοσοκομείου των ΗΠΑ στη περιοχή της philladelphia σε συνεργασία με αυτούς του Ηνωμένου Βασιλείου της περιοχής του newcastel. Στη συνέχεια το 2006 επιστήμονες απο την ιταλία βρήκαν μία ανωμαλία την SMC1A. Kαι τέλος το 2007 το γονίδιο SMC3 στο χρωμόσωμα 10. Αυτά το γονίδια σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση του συνδρόμου.

Πρώτη αναφορά... Το 1916 παρατηρείται για πρώτη φορά ή διαταραχή χωρίς όμως να τεκμηριωθεί. Το 1933 πήρε την ονομασία του το σύνδρομο απο την ολλανδή παιδίατρο Cornelia de Lange.

Κλινική εικόνα: Η διάγνωσή του είναι κατα κύριο λόγο κλινική, και βασίζεται σε ενδείξεις, συμπεριφορές και συμπτώματα. Πραγματοποιείται με αξιολόγηση απο ιατρό, με τη παραλαβή ιστορικού, υλική εξέταση και εργαστηριακές δοκιμές (γενετικές & κλινικές). Πολλές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί διάγνωση.

Χαρακτηριστικά: Χαμηλό βάρος (γέννησης) Αναπτυξιακή καθυστέρηση Μικρό ανάστημα Διαφορές άκρων (λείπουν άκρα ή τμήματα τους) Μικρό μέγεθος κεφαλής Παχύ φρύδια (συνένωση) Μακρυές βλεφαρίδες Πολλά μαλλιά

Χαμηλά αυτιά Μικρά δόντια, απέχουν μεταξύ τους Προβλήματα ακοής Διατροφικά προβλήματα Γαστροοισοφαγικά (δυσκοιλιότητα, διάρροια κλπ) Καρδιακά προβλήματα Όραση ( υπερμετροπία, ptosis, υψηλή μυωπία κλπ) Συμπεριφόρικά ( επιθετικότητα, δομημένη ρουτίνα).

Συνιστάται... Διεπιστημονική προσέγγιση για τη θεραπεία και την επεξεργασία των ιατρικών θεμάτων που προκύπτουν, απο μία ομάδα θεραπευτών, καθηγητών, ιατρών, γονιού, όπου θα περιλαμβάνει και ομιλία με το ίδιο το παιδί.

Βιβλιογραφία: Wikipedia, syndrome Cornelia de Lange Noesis, syndrome Cornelia de Lange University of Oxford

Ευχαριστώ